Afek´isimli üyeden Alıntı
Sırf laf olsun torba dolsun ya da
Her lafa verecek cevabım var kabilinden yazmış olduklarınız gercekten pek kayda değer bilgiler değil .Bir ilginç nokta ise dikkat ettim çoğu madde yi de copy/paste yapıp altına haklısınız demişsiniz .E madem haklıyım ne diye lafı eveleyip geveliyosun .Sanırım bu türden bir yaklaşımınızıda daha en başında yazmalıydım ki hiç bu yollara tenezzül etmeyesin
Ama yinede sağol , "bazıları" diyerek yazdığımız ve çoğu müslimanın düştüğü hatalara düşmemeniz sewindirici.
* Bir şeye "inanıyorum" dediğiniz zaman, bu hayali bir arkadaş sahibi olduğunuzu göstermektedir. Tıpkı ufak bir çocuk gibi.
----------------
Bu konuda da yanılıyorsunuz..
Mesela öleceğinize inanıyormusunuz? hayır ..biliyorsunuz
Peki şimdiye kadar hiç öldünüz mü ? Hayır ....
Öyleyse inanıyorsunuz.... Bunun gibi bir şey...
ölüm , güneşin doğması,suyun kaldırma gücü gibi olgularla
zihninizde yarattığınız tasavvurları aynı terazide tartmanız kendi sığ düşüncenize göstermekten başka bir işe yaramaz malesef.
Son olarak duygular düşünceler beyinden başlar dedik
kalbin kan pompalamadan öte sizin sandığınız gibi işlevlerinin olmadığını belirttik.
Ama birşey farkettim son bölümde , anlamak istediğin gibi anlıyor ve sonra ona göre de cevap yazıyosun  o yüzden son bölümle ilgili bi açıklama yapmayacağım .
Ahlak, inananlara özel bir ruh hali değildir. Ahlak sözde kutsal kitaplardan önce de vardı.
----------------
Bu konuda haklısınız ama bizim inancımıza göre iyi ve güzel olan ne varsa hepsinin kaynağı İslam dır. Kötü ve çirkin olan ne varsada İslam dışındadır.
Biride çıkıp bunun kaynağının budizm olduğunu rahatça söyleyebilir 
külliyyen propanda
yalanıp yutulacak bi tarafı da yok
|
Sayın Afek
|
ölüm , güneşin doğması,suyun kaldırma gücü gibi olgularla
zihninizde yarattığınız tasavvurları aynı terazide tartmanız kendi sığ düşüncenize göstermekten başka bir işe yaramaz malesef.
|
Doğrusunu siz söyleyiniz o zaman..
Biride çıkıp bunun kaynağının budizm olduğunu rahatça söyleyebilir 
külliyyen propanda yalanıp yutulacak bi tarafı da yok
|
Haklısınız söyleyebilir de o inancını Hz. Adem'e dayandırabilir mi ve onun ötesine. Yani bunu yapabilen varsa bir örnek verebilir misiniz ?
|
E madem haklıyım ne diye lafı eveleyip geveliyosun .Sanırım bu türden bir yaklaşımınızıda daha en başında yazmalıydım ki hiç bu yollara tenezzül etmeyesin
|
Haklı olmak doğru olmayı gerektirmiyor.. Haklı olmak sizin bakış açınızdan olayı doğru algıladığınızı ifade etmektir. Benim sizinle hemfikir olduğum anlamına gelmiyor. Size hak verişim sizi anladığım anlamına gelir size katıldığım anlamına değil..
Bana hak vermeniz de mümkün gözükmüyor çünkü öyle olsaydı zaten bunları tartışıyor olmazdık.
Burda yaptığımız şey fikirlerimizi kabul ettirmekten ziyade onları savunurken kullandığımız argümanlar ve onları kullanış tarzımız ile bir tür atraksiyon.. Böylece muhakeme yeteneğimizi geliştirip bilim yapmak için hazır olmak ve bunun için gerekli bir kondüsyona ulaşmak...
Saygılarımla...