Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 18-07-2015, 13:43
bakkalmahmud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bakkalmahmud bakkalmahmud isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Kuran

Kuran,bugün ortaokul bitirmis,siradan bir insanin okurken,o sözlerin bir tanridan deyilde,yedinci yüzyil bilgisiyle birilerinin yazdigini hemen anlar,tarafsiz okusun kesinlikle insan sözleri oldugunu anlar,,Bugün rastgele neresini acarsak acalim hep ayni,cag disi,bugüne göre siradaninda altinda bir insan sözü.
Durum buyken,nasil oluyorda bu kitap milyonlarca insanin hayatini yönlendiriyor,nasil oluyorda universteler bitirmis insanlar siddetle(örnek körelmis)savunabiliyor,nasil oluyorda ekonomileri toplumlari yönlendirebiliyor,bunu bu kadar insana kutsal diye yutdurmakda ayri bir marifet istiyor,,icindeki cok ayet yasalarada aykiri,öyle ayetler varki ben söylesem birkac yil iceri atarlar ama orda okununca kutsal söz sayiliyor.Bu isi gercekden anliyamiyorum,okulda olsun camide olsun okunurken put kesilip dinliyorlar,hicmi kimse cikip yahu hocam bir tanri hic böyle konusurmu demiyor.Avrupada olsa avrupali dinlerken sorar,bizim millet niye hic sormuyor,birsürüde ilahiyat bitirmis insan var.Youtube da videoda 17 yasinda alman kizi konusuyor,kizkardesiyle bu selefilerin gruba katiliyorlar,bir süre sonra hepsinin beyin yikama oldugunu anladim diyor,o kurtuluyor kizkardesi orda kaliyor,17 yasindaki kiz hemen anliyor,,kayip ikide bir,,bizde 100 kisi dinliyor hepsi büyüleniyor.Bazilarida hala bir tanridan olamiyacagina hala inanamiyorlar ve inatlarinda öyle ileri gidiyorlarki,bütün dünyanin kabul etdiyi dövün lafini bile hala kabul edemiyor,burda kuranmi inanilmaz yoksa inananlarmi inanilmaz yoksa bizmi anliyamiyorum.saygilar
Alt 18-07-2015, 14:00
zavalli zavalli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Alt 18-07-2015, 14:59
gur91 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
gur91 gur91 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kuran'ı okumuyorlar ki okuyanlar hepsi genelde dinsiz , büyük çoğunluğu dinsiz hatta , sorgulama bile yok korkuyorlar , belki birileri kızacak senin çok mu çalışıyor diyecek ama bizim ülkenin büyük bir kısmının kafaları da çalışmıyor , hep sistemden dolayı
Alt 18-07-2015, 15:08
gur91 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
gur91 gur91 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Alt 18-07-2015, 15:11
Rohypnol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Rohypnol Rohypnol isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

gur91´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kuran'ı okumuyorlar ki okuyanlar hepsi genelde dinsiz , büyük çoğunluğu dinsiz hatta , sorgulama bile yok korkuyorlar , belki birileri kızacak senin çok mu çalışıyor diyecek ama bizim ülkenin büyük bir kısmının kafaları da çalışmıyor , hep sistemden dolayı
Okumamalarının sebebi çok üstün bir kitap olduğunu düşünüp anlayamayacaklarını sanıyorlar.

Allah katında Arapça dili geçtiği için Türkçe okumazlar. Genelde Arapça okurlar. Daha sevaptır çünkü

Cehennem korkusu kafalarını sarmış. Önyargıları yıkmak zor.

Kravatının bu kadar çirkin olmasının matematiksel bir açıklaması olmalı.
Alt 18-07-2015, 15:30
zavalli zavalli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Alt 18-07-2015, 17:52
Olimpiyat Olimpiyat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Üniversite yıllarında (1. ve 2.sınıfta iken) 5 vakit namazı hiç kaçırmazdım.Düzenli gittiğim 2 cami vardı. Orada çalışan 50 yaşlarında bir abi vardı. Ben Kuran okurdum Türkçesinden(Elmalılının meali)

Bana gelip dedi ki; sen bunları anlıyor musun. Ben de demiştim ki, Arapça eğitimi de aldım ama ben Türkçesinden okuyorum, daha akıcı oluyor dedim.

Bana demişti ki; Tamam ben de onu soruyorum, Türkçe okuduğunda bile herhangi bir şey anlıyor musun?

Yazık. Adama acıdım. 5 vakit namaz kılardı. 50 yaşlarında camide görevli idi (Belki de gönüllü bir görevli idi, namazını kılar, camiyi havalandırır, temizliğini yapardı vs..) Bu adam Kuranın Türkçesinin bile anlaşılamayacağını düşünüyordu.
Alt 19-07-2015, 02:50
Alibey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Alibey Alibey isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Kuranın aslını feslini en iiyi diyanet bilir. Değilmi.
Bakın neymiş

Kuran
nedir?
Posted by: Sedat Aslan 10 Mayıs 2011 Yorum Yaz
Kuran nedir? İlahiyat
“Hz. Peygamber'e indirilen, mushaflarda yazılı, Peygamberimiz'den bize kadar tevâtür yoluyla nakledilmiş, okunmasıyla ibadet edilen, insanlığın benzerini getirmekten âciz kaldığı ilâhî kelâmdır”.

Tevatür diyor. Tevatür Kulaktan kulağa yayılan demek.

terim olarak, kaynağı ispatlanamayan birtakım olguların, kavramların, yahut hikayelerin kuşaktan kuşağa aktarılmasını anlatan kelime

misal bütün dinler ve öğretileri bugüne kadar tevatür yoluyla gelmiştir. doğrudan inen büyük kitaplardan hangisi kalmıştır?

Aklı başında hiçbir insan kendi özgür aklını bir dine ya da ideolojiye teslim etmez
Alt 19-07-2015, 09:58
bakkalmahmud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bakkalmahmud bakkalmahmud isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Alibey´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kuranın aslını feslini en iiyi diyanet bilir. Değilmi.
Bakın neymiş

Kuran
nedir?
Posted by: Sedat Aslan 10 Mayıs 2011 Yorum Yaz
Kuran nedir? İlahiyat
"Hz. Peygamber'e indirilen, mushaflarda yazılı, Peygamberimiz'den bize kadar tevâtür yoluyla nakledilmiş, okunmasıyla ibadet edilen, insanlığın benzerini getirmekten âciz kaldığı ilâhî kelâmdır".

Tevatür diyor. Tevatür Kulaktan kulağa yayılan demek.

terim olarak, kaynağı ispatlanamayan birtakım olguların, kavramların, yahut hikayelerin kuşaktan kuşağa aktarılmasını anlatan kelime

misal bütün dinler ve öğretileri bugüne kadar tevatür yoluyla gelmiştir. doğrudan inen büyük kitaplardan hangisi kalmıştır?
Insanligin benzerini getirmekden aciz kaldigi....Okuyorum ,okuyorum,zaten icinde insan üstü birsey bulma umuduyla okuyorum ama nafile,ne insan üstü nede insana esit birsey yok,,hepsi insan alti birazda bel alti,,.Nasil yazilamiyormus,ondan üstün milyonlarca kitap var,,daha nasil yazilacakki?,ne yazarsak ondan üstün olacakki?.Eskiden sasirmazdim ama bugün insanlarin bu kitabi kutsal saymasi bana cok tuhaf geliyor,hele hele okumus insanlarin bunun etrafinda fir dönmesi,bana cok daha garip geliyor..Aylardir selefiler Almanyada oku diye millete bedava Almanca kuran dagitiyorlar,bende aldim birtane,bu adamlar neyine güvenip dagitiyorlar?,Hadi alman önceden icinde ne yazdigini bilmeden toleranz taniyordu ama ona kuran okutursan isler degisir,,alman bi bakisda cözer neyin ne oldugunu.Bizde üni bitirmis koca koca adamlar etrafinda fir dönüyor ama almanin cocugu bile yutmaz bunlari,gelisigüzel neresini acarsan ac,felaket.saygilar
Alt 20-07-2015, 15:41
knowledgetowisdom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
knowledgetowisdom knowledgetowisdom isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Haklısınız, müslümanın diyen "pek çok " kişi Kuranı hiç okumamış.

Ama bu toplumda "Beethoven" den de kimse anlamıyor, Tarkovsky filmleri de bilinmiyor, insanı "üst insan" yapacak her ne varsa hiç birine karşı bir eğilim yok.

Evet bu insanlar Kuranı okusa da anlamayacak.

"Kuran okusalar dinden çıkarlar" : Şu an dinin içindeler mi de çıkacaklar?

Sadece bir masala inanıyorlar.

Sizin çelişkiniz de "kolaycılık"...

Çok kolay reddediyorsunuz... Ne de kolay döndürülüyorsunuz...

30 yaşından sonra, daha önce en az 10 kez hatmettiğim Kuranı anlamak üzere okumaya başlayınca tüm tabularım yıkıldı...

Kuranın yaratıcıdan bir mesaj olduğuna artık "güveniyorum"... Kanıt üzerine "inanıyorum, biliyorum, eminim" iyi ki Kuranı anlamak üzere okumuşum, hala da okuyorum, okudukça hayranlığım/şaşkınlığım artıyor.

"Âdemoğlunun bildiği her şeyin bilmek istediğinden ibaret oluşu yüzünden biz insanlar birbirimize yardım edemiyoruz."

Önerilen Siteler