Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 07-04-2009, 04:50
biryolcu biryolcu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Kuran'daki Akıl Almaz Sİmetri Mucizesi

http://vimeo.com/3730132

Burada seslendirilmemiş hali var,

www.simetrikkitap.com da 4 ciltlik kitabın ilk cildinin bir kısmı konmuş sanırım.

Tüm dünyadaki Kuranlarda hangisini açar bakarsanız, aynı ayet numaralarını yazdığınıgörürsünüz... İNternetten de herhangi bir Kuran sitesine girip bakabilirsiniz. Ortak kabul görmüş değerlerdir ve ilk Kuran nushalarıda bu şekildedir.

Bazıları acaba "besmelelerde sayılabilr mi ayet olarak" dense de bu azınlık tarafından ortaya atılmış bir fikirdir.

MÜhendis Doc. Dr Halis Aydemir e ait bir keşiftir. Yazarın iddiasına göre, böyle bir dizilimin yapılması ( tek-çift, zengin sayılar, asal sayılar, vs.. pek çok iç içe geçen simetri bulmak mümkün ) bilgisayarlar yoluyla bile imkansızdır. İşte Onun bir benzeri getirilemez oluşturulamaz ayetinin sayısal yönden bir ispatı.

1 den 114 e kadar; öyle bir sayı dizisi oluşturun ki, iç içe gemiş onlarca simetri oluştursun. Ayrıca Kuran ı Keirmin tamamında videoda ve sitede göremedğiniz 3 cilt dha var. Onlarda Kuran da altın oran ve tek çift toplamlarının eşitliği ele alınıyor.

Pek çoğu tarafımdam test edilmiştir.

Umarım yansız yaklaşır ve bu dizilimin bir insan tarafından oluşturulamayacağını kabul edersiniz. Ayrıca oluşturmuş olsa idi bunu ilan eder ve meydan okurdu, yada bu dilden dil eyayılır ve gelecekte bilinerek keşfedilirdi. MAde bu dizilim muhteşem bir dizilimdir ve bir insanın bu diziyi kurması mümkün değildir bu Kİtabın sonsuz bilgi gücüne sahip bir sahibi vardır.

İNşallah hidayetinize vesile olur. İnsanoğlunun yapabileceği en büyük keşif Tanrı yı ve O nu anlamanın yolunu bulmaktır. Çünkü insanoğlunun tüm isteklerini gerçekleştirip, sonsuza dek hayallerini gerçek kılabilecek evrendeki yegane güç yine Evreni yaratan Allah tır.
Alt 07-04-2009, 09:28
azınlık azınlık isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

biryolcu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bazıları acaba "besmelelerde sayılabilr mi ayet olarak" dense de bu azınlık tarafından ortaya atılmış bir fikirdir.
Ben öyle bir fikir atmadım ortaya

A.

The meek shall inherit nothing! - FZ
Alt 07-04-2009, 11:50
OQONUC OQONUC isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

İNşallah hidayetinize vesile olur. İnsanoğlunun yapabileceği en büyük keşif Tanrı yı ve O nu anlamanın yolunu bulmaktır. Çünkü insanoğlunun tüm isteklerini gerçekleştirip, sonsuza dek hayallerini gerçek kılabilecek evrendeki yegane güç yine Evreni yaratan Allah tır.
..................

Buraya kadar tamam; insanlar oranlar ile havuz problemleri ile aslanın gürlemesinden kuşun ötmesinden vs vs etkilendi ve Bir Allah var dedi...

Sonra;

Bu hidayete vasıl olan yol hangisi. Diğer dinleri de geçtim. İslamiyetde hangi Tarik ; hangi yol...

Mesele Allah'ın varlığına şehadet getirmek mi; Yoksa o şehadetin verdiği güç ile yeni bir düzeni getirmek mi; bu videoyu hazırlayan veya onu bize sunan siz; buyurun hep beraber kalkalım ayağa; Kime karşı ne ile nasıl ?

Dayatılmış sistemleri kabul ederek; puthaneler gibi hastanelerde elpençe divan durarak, eşitliğin E si olmayan yönetimlere biat edip sistemin her türlü faize dayalı meyvesinden yiyerek; Allah var deyin durun.

Siz hiç Riyakar kelimesinin anlamını El Müsned den okudunuz mu?

Allah madem EL Hakim'dir; O'nun istediği onu tanımanızdır. Tanımak ise haa ben O'nu tanıyorum yaaa biliyorum; kaf dağının ardında oturuyor demek değil; TANIMAK; O'nu kabul etmek; ve O'NDAN BAŞKA HİÇ KİMSEYE VE KİMSELERE BOYUN EĞMEMEKTİR. Bu nedenlidir ki; din ile anarşizm bir birbirlerini tanımlayan iki temel faktör olmuştur.

Uy düzene salla başını al maaşını; Cuma'ları kaçırma... Vay anam vayyy; Sanki siz olmasanız Allah olmayacak... Ne biçim bir inanç bu durun ve ne yaptığınıza bir bakın Allah aşkına.

Madem Allah var; herşey O'na musahhar. Adalet için ayağa kalkan kim ise Allah'ın askeridir; kim de korkusundan sinmiş ve pusmuş ise isterse alnı secdeden kalkmasın; Allah'ın emrinden uzaktır.

Mevcut bozulmuş sistemlerin içerisinde bu tür matematik hesapları veya geometrik şekiller ile Allah'ı ispat etmek çabası beyhudedir. Allah'ı ispat etmek beyhudedir. Zira İspat eden O olur.

Allah'ın varlığını ve briliğini tercih edip sadece O'nun için ben boyun eğerim başkasına da boyun eğmem. Hakkımı da söke söke alırım deyin bakalım; en dindar veya en dinsiz hiç farketmez hangi sisdtem sizi basacak bağrına. İşte bu nedenledir ki; Allah'ın yolunda olanların Allah'tan başka yar ve yardımcıları yoktur.

Bir daha böyle abuk sabuk simetri geometri ıvır zıvır şeyler ile ota boka çöpe bakarak inandığınızı sanmayın ve eklemeyin de bu tür yazılar.

Zaten pusuda bekleyen; bazılar kendini ilah sanan, kimileri aklının almadığını inkar eden; çoğu da din diye salatalık turşusunu zorla yıllarca yemek durumunda kalan inançsızlar için kolay malzeme olmayın.

Okuyun; okuyun; okuyun... Bilgi sizin tercih yapmanız için tek gerekli araçtır. Tek taraflı olmayan; yaşamın amacına ait ne bulursanız okuyun.

Delil ile Allah'a iman ettiğini bildiğiniz bir tek ama bir tek kişi tanıyorsanız da mutlaka bana haber verin; gelip elini öpeceğim.

Delil ne olaki ; en büyük delil Zatın kendidir zaten.

Selamlar
Alt 07-04-2009, 13:28
Üye

Kullandığın terimler ve argo sözcükler ile KUran yan yana duruyor.. İnanan birine yakışmıyor tavrın. Mucizeler ve ispatlar sadece bizle riçin değil, inanmak için işarete ihtiyaç duyan, yada hali hazırda Tanrı ya inanan fakat O'nun kullarından ne isteidğini bilmek isteyen yada kurtuluşu sonuz mutluluk yolunu keşfetmek isteyen insanlar için gerekli bir delildir.

Sen beğenmediysen okuma, ama okuyana ve yazanada karışma.
Alt 07-04-2009, 13:59
OQONUC OQONUC isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

Doğru ya; din bir ruhban sınıfının tekelindedir. Ve halkın dili ile olmaz. Afferim. Devam et..
Allah bilir ya Kuran'ı okurken her ayette erdem çetinkaya iki rekat namazda kılmıştır. Ne de olsa Buhari dayısında duymuştur bu saygıyı...

Ayrıca delil diye öne sürdüğün ayet sayıları ve dizlimleri ile alakalı İslam'da bir mutabakat yoktur.

Bu videoda anlatılanların çoğu Suyuti'ye aykırı. Ve beş yaşındaki çocuğun çürüteceği kadar da basit gerekçelere dayalı deliller.

En basitinden;
Fatiha bir Süre'midir ? Ayrıca Fatiha Kaç ayettir ? Besmele bir ayet midir ? Ayet ise kaç adet tekrarı vardır? Değilse; Allah'ın kitabında Allah'tan olmayan bir söz nasıl olur.

Sahabenin Sure adlarını sayarken hem nuzulde hem de bazı sürelerin bir olmasında düştüğü ayrılığı nasıl açıklarsınız.

Eğer keramet Simetri de ise; Böyle dehşetli bir simetri unsuru taşıyan kutssal bir emanetin aslını muhafaza edemeyenler size göre cennetlik midir ?

Her bir süre aslında bir fasikül iken bu fasiküllerin toplanmasına mı Kuran denmiştir. Kuran neden cüzler olarak ayrı bölünmüştür.

İmam şafii; nin Besmele tek bir ayet iken 114 kez tekrar edilmiş cümlesi sizin bu simetrinizi bozar mı?

Bunları cevaplayınca sanıyorum beşyüze yakın daha böyle soru olacaktır. Madem işe matematik ile girdiniz bütün bu soruları ispat etmekde size veya sayın Erdem Çetinkaya'ya düşer.

Buyrun karışmıyorum. Yazın da bizde bilelim.

Seçip mi yolluyorlar sizi buraya, anlamıyorumki....

Gül bahçesi nurbahçesi vs vs yerlerde yazın bunları. Ama burası yeri de değil yurdu da değil.
Zarar veriyorsunuz..

Lütfen bu ikazlarımı da ciddiye al. Bir müslüman sırtındaki akrebi gösteren diğer müslümana kızmaz; Tersine, teşekkür eder.
Selamlar
Alt 07-04-2009, 14:02
bayraktaro1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bayraktaro1 bayraktaro1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sayın Biryolcu;

Evren yapısı itibariyle zaten insanın aklını alabilecek özelliklere sahiptir. Bu evrende nasıl olduğunu bilemediğimiz düşünebilen varlık olan İnsan, evreni anlamlandırmaya çalışmak için bir yöntem bulmuş. Bu yöntemin adı bilimdir. Olayları anlayabileceğimiz ideal şekillere indirerek anlamlandırmaya çalışıyoruz. Kısaca, bilimsel bakış açımızla bir yaklaşım geliştirmeye çalışıyoruz. Bilimsel bakış açımız bizim en büyük kozumuz. En büyük destek noktamız da deneyler ve kanıttır. Deneylerle desteklenen ve kanıtı olana gerçek bilim demişiz, fakat bunu sözlü söylemlerin yetersiz olduğu noktada, sanat olarak kabul edilen sayılarla ifade etmeye çalışmışız.

Kısacası; Matematik bir bilim değildir. Matematik, bizim bulduğumuz sistematik ifade yöntemidir. Matematiğin kendisi zaten bir gizemdir. Siz, daha ayet ve surelerin sayılarının kesin ifadesinin dahi olmadığı, zamanında bir çok mushaflarının çıktığı, asrı saadet döneminde farklı farklı olan bu ayet ve surelerden oluşmuş mushafların çoğunun yakılarak, tek bir mushafa indirilerek bize dayatılan ve orjinalinin hangi kuran olduğunu bilmediğimiz, osman döneminden kalma Kur'anı kullanarak birşeyler sunmuşsunuz.

Öncelikle, arkeoloji ve tarih biliminden yararlanarak gerçek Kur'anı bulmanız daha hayırlı bir yöntem olacaktı. Daha gerçeğinin hangisi olduğu bilinmeyen bir Kurandan, bilim dahi olduğu kabul edilmeyen ve sayılarla oynayarak istenilen yöne çekilebilen bir yöntemi kullanarak sözde mucize varmış gibi göstermeniz, pek inandırıcı gelmedi.

Bununla ilgili TV'lerde bir sürü boy gösteren yayınlar bulunmaktadır. Sıkıldık artık bu yöntemlerden. Allahı ispatlamak için saçma sapan yöntemlerle ve sayılarla oynayacağınıza, kanıt bulun daha geçerli olacaktır.
Alt 07-04-2009, 14:14
Üye

İnkara şartlanmışsınız. İçinizden bir babayiğit çıkıpda HZ MUhammed yada Hz Os man'ın As. bu dizilimi nasıl oluşturduğunu açıklayabilecek bir zekaya sahip olduğunu sanmıyorum O nedenle güçlü olmayan karşı çıkışlarınız var. Geçmişte Hz Osman yada Hz Ömer birleştirmemiş de Hz MUhammed as döneminde KUran kitap olarak yazılıp dağıtılmış olsa idi. Bu seferde kim bilir? Belkide değildi derdiniz... Sizin gibi delilsiz... "kesin değiştirdiler" gibi yaklaşan önyargılı kimseleirn aklındaki şüpheler gitsin diye; insanın ürtemeeyeceği mükemmel bir simetrik dizi ile, ayet sıra noları ve ayet sayılaının korunduunu adeta " ey müslümanlar aklınıza şüphe getirmeyin" Allah vaat ettiği gibi Kuran ı korumuştur ve bunu mucizelerle size gösterecektir" demiştir. DÜnyanın hemen her yerinde aynı Kuran nüshalarının olması ve ihtilaflı karşı çıkışların destek bulmayarak DÜnyadaki Kuran nüshalarının yüzde 1 ine bile etki edeiyor olması da ayrı bir mucizedir.

Benden açıklaması. Tüm işaretleri görmesine rağmen hala inanmıyorsa.. Bu benlikten, gururdan, egodan başka bişey değildir. Bu bilimsel yaklaşmla izah edilemez. Çünkü bilim subjektif değildir. İnsanoğlu bu dizilimin , benzerini oluşturamaz deniyorsa artık kabul etmek lazım. İnsaf... Kendinize zarar vermeyin. Bana hiç bişey kazandırmaz dünyevi anlamda sizin karşı çıkışlrınızı dinlemek. Bu sizin iin gerçeğin keşfi adına büyük bir hazine ve erişlmez bir fırsattır.
Alt 07-04-2009, 14:37
azınlık azınlık isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

biryolcu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İnkara şartlanmışsınız. İçinizden bir babayiğit çıkıpda HZ MUhammed yada Hz Os man'ın As. bu dizilimi nasıl oluşturduğunu açıklayabilecek bir zekaya sahip olduğunu sanmıyorum
Diyelim biz geri zekalıyız ... peki; orijinali ortada olmayan, bin kere değişmiş, binlerce kişi tarafından tahrif edilmiş bir kitapta aritmetik mucize aramak seni ne yapar? İleri zeka mı?

Al sana Sana'a yazmaları*ndan bir örnek: fotoğraftaki bir Kur'an sayfası. Dikkatle bakarsan attaki yazının silindiğini ve üzerine yenisinin yazıldığını görebilirsin.

Şimdi bu kadar tahrif edilmiş bir kitapta mucize aramaya devam benim zeka zengini arkadaşım ... yolun açık olsun ...

A.

* Sana'a yazmaları bilinen en eski Kur'an örnekleridir.

The meek shall inherit nothing! - FZ
Alt 07-04-2009, 14:53
sahozgur sahozgur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın biryolcu,

nitelik mi nicelik mi daha önemli sizce? İçerik mi simetri mi?

Eğer içerik önemli ise kuranın içeriği bomboş, çelişkilerle dolu, bir şairin not defteri gibi. Halen bu mucizeyi görüp de inanmaya devam ediyorsanız size diyecek bir şeyim yok.
Alt 07-04-2009, 16:45
Üye

sana nın yazmaları binlerce el yazmasından sadece birisidir ve üzerideki eski ile yeni yazı arasındaki farklr anlamı bozayacak şekildedir araştırlamara göre. Birisi ezberlediklerini yazmış sonra aslını bulduğu zaman doğrusu ile değiştirmiş olabilir.

Ayrıca harekeleme nedeniyle bir kelime 18 farklı anlama gelebiliyor. Kuran da çelişki var demek için, arap kültürünü ve arap dilini çok iyi bilmeniz gerekir ve belki de gözden kaçırdığınız birşey vardır. Ayrıca benim bu çelişki iddiaları ile ilgili yaptığım araştırmada söylenenlerin tamamen cehaletten ve eksik bilgiden kaynaklandığını gördüm.

Araştırmaya devam edin.

Ve bana biri açıklasın bu dizilimi kim yaptı? Bir insan değilse kim? Tanrıdan başka kim rakamları bu mükemmelişte dizebilir , bir benzeri dha oluşturulamayan zimetrik bir dizilim ortaya çıkarabilir ve kitaındada bunu yazar "ikili simetrik bir kitaptır" diye. Ortada böyle muhteşem bir mucize varsa, içinde bir ayette bana dese ki "siz çöle bakıyorsunuz ama o aslıda denizdir" dese. Ben onda bir incelik ve zeka ararım. Çünkü bu kadar muhteşem zekaya ve bilgiyesahip olan bir gücün, bizler gibi sıradan aciz ve ortalama zekaya sahip bir canlı türünün farkedemeyeeck olmasını asla beklemem... Bir hata varsa o bizdedir. Kaldı ki eskiden, bu nasıl olur, bu çok saçma dediğim şeylerden çok utandım ve asıllarını öğrenince çok üzüldüm kendi önyargım için. GErçekten de bir eser basit olamayacak kadar üstün bir tasarıma ve bilgi düzeyine sahipse, cahil ve basit insanların onu birden hazmetmesi ve mantığını çözmesi birazda egoizm ve kendini beğenmeden ötürü zor oluyor.

Ben bu mucizeleri görünce secde ettim, ve ona karşı saygıyla yaklaşıyorum. Ortada muaazzam bir güç ve sonsuz bir bilgi-zeka var. Onu düşman edinmeyeceğim, sizede edinmenizi tavsiye etmem. Çünkü neyle oyun oynadığınızın yada neye hakaret ettiğinizi farkında değilsiniz. ÇOk ciddi bir zaman dilimi içinde, mucizevi bir şans olan hayat deneyimini yaşıyoruz. Bu bir tesadüf değil. Kendinize gelin ve uyanın.

Önerilen Siteler