Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 15-10-2009, 15:15
taabbud taabbud isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Allah var ama ibadet yok denseydi...

Ey iman etmeyenler!

Merak ediyorum sizinle bir anlaşma yapılsa ve dense ki; sadece Allah'ın varlığını kabul edin ama yine ateist gibi yaşayın. yani ibadet falan yok, ceza yok, sorgu sual yok dense, yinede Allah yok dermiydiniz?

itiraf eden çıkacakmı acaba çok merak ediyorum?

Not: Bakın benim amacım kimseyi burada akıl olarak malup etmeye çalışmak değil, benim amacım ilkbaşta Allah'ın dini dünyaya hakim olsun, onu başaramazsam bunları okuyanlar müslüman olsun, onuda başaramazsam bir kişi bile müslüman olsun yeter oda olmazsa aklı karışıp buralara bakan bir müslüman dininden dönmesin, oda olmazsa Allah benden razı olsun yeter. Bu hepsine bedeldir. Allah nasip etmezse zaten kimse inanamaz, Allah nasip etmezse kimsede inanarak ölemez. Ben burada imanımla övünmüyorum onu benden Allah alabilir. O herşeye gücü yetendir. kimse bilemez O bilir.

Konu taabbud tarafından (15-10-2009 Saat 15:28 ) değiştirilmiştir.
Alt 15-10-2009, 15:21
tayyare tayyare isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

tayyare - İCQ üzeri Mesaj gönder

Günde bir büyük rakı, iki avuç taze leblebi ve çeyrek depo benzin eklerseniz neden olmasın, cumaya bile takılırm.
Alt 15-10-2009, 15:27
Yargan Kam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yargan Kam Yargan Kam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

taabbud´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ey iman etmeyenler!

Merak ediyorum sizinle bir anlaşma yapılsa ve dense ki; sadece Allah'ın varlığını kabul edin ama yine ateist gibi yaşayın. yani ibadet falan yok, ceza yok, sorgu sual yok dense, yinede Allah yok dermiydiniz?
Ya hu kim bunlar?

Bu insanlar kim de ne diyorlarsa oluyor?

Niye başkaları bir şeyler diyor?

Tengrim'le arama kim girmeye kalkışıyor?

Peygamber misiniz?

Peygamber olsanız dahi bu mertebeye ne kadar uğraşarak geldiniz?

Ne kadar devasa acılar çektiniz de Tanrı sizleri seçti?

Tek derdiniz inandıklarınıza inandırmanız mı?

Sadece iyi bir insan olarak iyilikler yaparak yaşamak bu kadar mı zor?

Allah korkusu olmadan, Cehennem korkusu olmadan, Cennet ödülü olmadan iyi yaşamanız ve yaşatmanız imkansız mı o kadar?

Korku olmadan, karşılık olmadan, sevap çıkarı olmadan iyi ve yararlı bir insan olamıyor musunuz?

Umut Samimiyettir...
Alt 15-10-2009, 15:29
ulpian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ulpian ulpian isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Ey iman etmeyenler!

sayın taabbud,

anlaşmayı yapanın kim olduğuna bağlı.

Eğer (bizim olduğuna inanmadığımız) Allah bizzat kendisini bizlere aşikar ederek böyle bir ''anlaşma'' önerirse, zaten mesele biter. Varlığına şahadet ederiz.

Çünkü sandığınızın aksine inanmayışımızın yegane sebebi, dinin getirdiği yasak ve kısıtlamalar değil, Allah'ın varlığı hakkında entelektüel açıdan tatmin olmayışımızdır. İnanmıyoruz, çünkü varlığı hakkında yeterli delil/kanıt veya en azından varlığını muhtemel kılacak kuvvetli argümanlar görmüyoruz

Bu arada dini öğretilerden bağımsız bir Yaratıcı'dan değil, Kuran'daki Allah'tan bahsediyorum!

Sizden tek farkımız, siz (tarih boyunca öne sürülmüş) 9.999 tanrıyı reddediyorsanız, biz de bunların hepsini sizin gibi reddediyor, fakat fazladan bir tane daha reddediyoruz.

saygılarımla
Alt 15-10-2009, 15:33
AhbAp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AhbAp AhbAp isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

"Allah'ın varlığını kabul edip ateist gibi yaşamak" ne demek?

Allah'ın varlığını kabul edince nasıl ateist olunuyor ki?

"Ateist gibi yaşamak"... Sanırım senin gelmek istediğin yer burası. Ateistler, Allah korkusu olmadığı için yalan söyleyen, adam öldüren, tecavüz eden, herhangi bir kötülüğü yapmakta bir sakınca görmeyen insanlar, değil mi?

"İyilik, iyi olmak, iyi yapmak" insanlığın hayatına İslam'la girmedi. Müslüman olmayan kişi ahlaksızdır diye birşey yok. Bu saplantıdan kurtulun. Kitabınızda yazan birçok kötülüğe, eşitsizliğe, adaletsizliğe ateistler karşı çıkıyor, müslümanlar değil.

When You Kill A Man, You're A Murderer
Kill Many And You're A Conqueror
Kill Them All And You're A God!

----------------

war is over
(if you want it)
Alt 15-10-2009, 15:39
Üye

tayyare´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Günde bir büyük rakı, iki avuç taze leblebi ve çeyrek depo benzin eklerseniz neden olmasın, cumaya bile takılırm.
Müslüman olup olmadığını bilemediğim için seni tebrik etmiyorum. Bizde müslüman olmayanı tebrik etme, ona saygı duyma, ona boyun eğme yoktur.
Anlaşılan ibadetlerin zorluğu olmasaydı sende iman edebilirdin.
Alt 15-10-2009, 15:42
Üye

Yargan Kam´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ya hu kim bunlar?

Bu insanlar kim de ne diyorlarsa oluyor?

Niye başkaları bir şeyler diyor?

Tengrim'le arama kim girmeye kalkışıyor?

Peygamber misiniz?

Peygamber olsanız dahi bu mertebeye ne kadar uğraşarak geldiniz?

Ne kadar devasa acılar çektiniz de Tanrı sizleri seçti?

Tek derdiniz inandıklarınıza inandırmanız mı?

Sadece iyi bir insan olarak iyilikler yaparak yaşamak bu kadar mı zor?

Allah korkusu olmadan, Cehennem korkusu olmadan, Cennet ödülü olmadan iyi yaşamanız ve yaşatmanız imkansız mı o kadar?

Korku olmadan, karşılık olmadan, sevap çıkarı olmadan iyi ve yararlı bir insan olamıyor musunuz?
İnanırmısın bilmem ama gerçek iman budur işte Allah bana Cehennemi ve kabir azabını vermesin, ben bu dünyada da öbür dünyada da sersefil yaşamaya razıyım. Yeterki bana azap etmesin.
Alt 15-10-2009, 15:48
Üye

ulpian´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sayın taabbud,

anlaşmayı yapanın kim olduğuna bağlı.

Eğer (bizim olduğuna inanmadığımız) Allah bizzat kendisini bizlere aşikar ederek böyle bir ''anlaşma'' önerirse, zaten mesele biter. Varlığına şahadet ederiz.

Çünkü sandığınızın aksine inanmayışımızın yegane sebebi, dinin getirdiği yasak ve kısıtlamalar değil, Allah'ın varlığı hakkında entelektüel açıdan tatmin olmayışımızdır. İnanmıyoruz, çünkü varlığı hakkında yeterli delil/kanıt veya en azından varlığını muhtemel kılacak kuvvetli argümanlar görmüyoruz

Bu arada dini öğretilerden bağımsız bir Yaratıcı'dan değil, Kuran'daki Allah'tan bahsediyorum!

Sizden tek farkımız, siz (tarih boyunca öne sürülmüş) 9.999 tanrıyı reddediyorsanız, biz de bunların hepsini sizin gibi reddediyor, fakat fazladan bir tane daha reddediyoruz.

saygılarımla
Şimdi o zaman ibadetler size zor gelmiyorsa inanmakla ne kaybedersiniz. Aklınıza şu soru gelmiştir mutlaka "ulan ya Allah varsa ve söylenenler gerçekse!" o zaman sizi hazırlıklı olmaktan alıkoyan nedir. Mesela öğretmen hazırlıklı olun heran sınav yapabilirim dese, sende bugün boşa çalışmışım sınav olmadık demezsin, çünkü o gün sınavın olmaması sınavın hiç olmayacağı anlamına gelmez demi
Alt 15-10-2009, 15:51
tayyare tayyare isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

tayyare - İCQ üzeri Mesaj gönder

Müslüman olup olmadığını bilemediğim için seni tebrik etmiyorum. Bizde müslüman olmayanı tebrik etme, ona saygı duyma, ona boyun eğme yoktur.
Anlaşılan ibadetlerin zorluğu olmasaydı sende iman edebilirdin.
Teveccühünüz efendim.
Ben tanrıya/allaha inanmayan asla değilim,
inanan da.
Namazı da gerekirse (rüşvetle) kılacağım (tabiyatıynan ücretsiz fitness stüdyo kabul ederim camiyi).
Sevgi ve saygı gösterebilmem için yaradana, hiç olmazsa bi kadeh birlikde içip tanımam lazım önce elemanı.
Alt 15-10-2009, 15:55
Üye

[QUOTE=AhbAp;249396]Ahbap tan alıntı

"Ateist gibi yaşamak"... Sanırım senin gelmek istediğin yer burası. Ateistler, Allah korkusu olmadığı için yalan söyleyen, adam öldüren, tecavüz eden, herhangi bir kötülüğü yapmakta bir sakınca görmeyen insanlar, değil mi?

Hayır ben bunu söylemedim,onlar birçok insandan tek bir yönleri hariç bu dünyaya daha faydalı olabilirler ben bunu inkar etmiyorum.beni kıt bilgili müslümanlarla karıştırma, bu savaşları siz çıkarıyorsunuz, bütün pislikler sizin yüzünüzden oluyor diye asla diyemem. Başlıktada dediğim gibi benim amacım belli. kimseyi suçlamıyorum.

Konu taabbud tarafından (15-10-2009 Saat 16:01 ) değiştirilmiştir.

Önerilen Siteler