Usrenin dostum;
Teveccühün önce teşekkür ederim; ama İslami vurgusu bu denli güçlü olan bir isim
www.turandursun.com sitemizin radyo ismi olmamalıydı. Buna sana daha önce yazmıştım zaten biliyorsun. Benim mezhepler tarihini okurken bu isme takılıp yoğunlaşmamdaki sebepler çok:
Bir tanesini söyleyeyim: Alevi-Sünni Husumeti'ni bu iki mezhebe de unutturan ve bi r l i k t e saldırdıkları; ortak tutum sergiledikleri nadir konulardan biridir ''Mutezile''. Birbirlerini günahı kadar sevmeyen iki topluluğun ortak saldırdığı bir hedef olan 'Mutezile' demek ilginç bazı saptamalarda bulunuyorki; kin ve nefrete mazhar oluyor ve tamamen ortadan kaldırılıyor taraih sahnesinden.
Anladım ki Genç Türk Cumhuriyeti için Aydınlanmayı Anadolunun en ücra köşelerine taşımayı misyon addeden ''Köy Enstitüleri'' ne anlam ifade etti ise; ''Mutezile'' de İslama koymayı çalıştığı değerler ve yeni perspektif ile İslamın ''Köy Enstitüleri'' olmaya namzet bir Kol'du.
Köy Enstitülerin de Mutezile'nin de aynı akıbeti paylaşmaları yeterince manidardır dostum.