Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 24-07-2010, 02:18
fantomas fantomas isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Şehzade´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Allahü teâlâ, her asırda en az bir kişiyi Peygamber olarak göndermiş, ona çeşitli mucizeler vermiştir. Mesela, Hazret-i Musa zamanında sihir, büyücülük çok ilerlemişti. Hazret-i Musa asasını yere koyup büyük bir ejderha olmuş, sihirbazların ellerindeki aletleri, ipleri yutmuştur.

Hazret-i İsa zamanında tıp çok ileri idi. Hazret-i İsa mucize olarak, körleri iyi etmiş, ölüleri diriltmiştir.

Bizim Peygamberimizin zamanında ise edebi söz ve yazı sanatı çok ileri idi. Yarışmada birinci olan şiir, yazı ve konuşmalar Kâbe duvarına asılırdı. Kur'an-ı kerim gelince bunlar indirilip yerine, gelen âyetler kondu.

Sözün kısası, arapça dil bilgisi olmayanlara ayetler anlamsız geliyor, hattâ alay ediliyor.( Sizin yaptığınız gibi. Tekâsür.) Anlayabilmek için arap dili ve edebiyâtına hâkim olmak lâzımdır.

Nasıl ki yabancı dildeki, örneğin ingilizce bir şarkı orjinaline dokunulmadan Türkçe'ye çevirilince bize anlamsız geliyor öyle. O yüzden âyetlerin anlamını öğrenmek için tefsir okunmalıdır. Böyle dalga geçmekle olmuyor.
Mutlaka!

Ancak sihirbazlık ilminin esas merkezi Mısır değil Hindistan'dır.Mısır'da sihirden çok mumyacılık gelişmiştir.O nedenle Musa'nın Mısır'da hiç yaşamadığı dillendirilir.

Tıp bilimin geliştiği yer ise Anadolu'dur.Özellikle şifacılığın merkezidir Anadolu.O nedenle İsa'nın Anadolulu bir kişi olduğu ileri sürülür.

Arapların şiirde çok ileri oldukları söylemi kesinlikle doğru değildir.Zira eğer Araplar şiirde çok çok ileri olsalardı bugün o şiirler hiç olmazsa müslümanlar tarafından bilinirdi.Kimse bilmiyor.Yok böyle bir şey.

Varsa,o şiirlerin ne kadar mükemmel olduğunu bilmek isterdim.

En azından ne farkı vardı başka dille yazılmış şiirlerden?
Alt 24-07-2010, 02:26
Nova - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Nova Nova isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Şehzade´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
................ Böyle dalga geçmekle olmuyor.

Dalga geçen, hakaret eden, aşağılayan, küçük düşürmeye çalışan ve öldüren sizin kuranınız sn Sehzade, hatırlatırım bununla alakalı yüzlerce ayet var.

Güneş, azıcık gözlerini açan insanın ilk başta gözlerini kamaştırır. Ama sonrasında daha ileriyi daha iyi görmesini sağlar.

Kuranı okuyunuz.

Ve gözler önüne serilen yanışlarını da incelemeyi unutmayınız.

Bakınız

bakınız

bakınız

bakınız

Kuranı önce bi okuyun, sonrada insanların tesbit ettiği yanlışları okuyun.

iyi geceler.

DipNot:
Sn. Şehzade Mümkün mertebe propaganda yapmayalım.

İddia ediyorum ki ikimiz de "Tanrıtanımaz" larız. Sadece benim inandığım tanrı sayısı seninkinden bir eksik. Diğer olası tanrıları neden reddettiğini anladığın zaman, benim de seninkini neden reddetiğimi anlayacaksın.

Zihin paraşüt gibidir, sadece "açıkken" çalışır.

Benim manevi mirasın akıl ve bilimdir. Atatürk.
Alt 24-07-2010, 03:05
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

aliyarasfal´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sayın karınca;

Sizin sevgi dolu olduğunuzdan kuşkum yok, ancak gördüğüm kadarı ile bu güne kadar iştirak ettiğiniz konularda konuya ilişkin açık bir sav ileri sunup kanıtlarıyla ortaya koyduğunuzu görmedik. Bir kaç kez teşebbüs ettiniz ama evrilen bir anlayışla iddianızın net olmamasından neyi kanıtlamaya çalıştığınızı yada hangi net fikre sahip olduğunuzu anlayamadık.

Ayrıca nedense her gelenin bize telkin etmeye çalıştığı, bilmiyorsunuz, bilene sorun dayatmalarınızda tuhaf. Bilmediğimizi kanıtladığınızı göremedik, bilen olarak iddia ettiğiniz alimler kim olaki. Aşağıda örneklediklerim olabilirmi.

Kalbin düşünme ve anlama organı olduğunu, spermin kaburga kemikleri ile omurga arasından çıktığını iddia edenler olabilir mi?Çünkü bu alimlerinizin referansı bilim değil , tanrı sözü olduğunu iddia ettiğiniz ve bilimsel kanıtlarıyla insanlarca yazıldığını ispat ettiğimiz insan ürünü olduğu kesinleşmiş kitabın içindeki ayetler.

Polemikle ve sevgi dolu olmak ile gerçekler örtpas edilmeye çalışılır birde siz bilmiyorsunuz demogojisine sarılırsanız bakın böyle tuhaf bir konuma düşersiniz. Sevgi insanı olarak ciddiye alınmaksa isteğiniz kendinizi anlatmayı bırakıp karşınızdaki insanlarında aynı sevgi ve saygıyı taşıdıklarını, düşünebildiklerini , araştırabildiğini ve gerçekçi her kanıta itibar edeceğini bilin.

Sayın thunder güzel bir tespit yapmış, onuda göz önüne alın ve önce kendinizi sorgulamayı ve inandıklarınızın doğru olup olmayacağını bunca kanıt ışığında düşünün derim.

Gelelim konuya, şu alimleriniz ne demiş bir bakalım.

1.em: yoksa, veya 2.yekûlû: derler, diyorlar 3.ifterâ-hu: onu uydurdu 4.bel: hayır 5.huve: o 6.el hakku: haktır 7.min rabbi-ke: senin Rabbinden 8.li tunzire: uyarman için 9.kavmen: bir kavim 10.mâ etâ-hum: onlara gelmedi 11.min nezîrin: uyarıcı, nezir 12.min kablike: senden önce 13.lealle-hum: umulur ki, böylece onlar 14.yehtedûne: hidayete ererler

İmam İskender Ali Mihr :Yoksa "O'nu uydurdu" mu diyorlar? Hayır! O, Rabbinden bir haktır. Senden önce kendilerine nezir (peygamber) gelmemiş olan kavmi uyarman içindir. Umulur ki böylece onlar, hidayete ererler.

Diyanet İşleri:
Yoksa “Onu Muhammed uydurdu” mu diyorlar? Hayır o, kendilerine senden önce hiçbir uyarıcı gelmemiş olan bir kavmi uyarman için, doğru yolu bulsunlar diye Rabbin tarafından indirilmiş gerçektir.

Abdulbaki Gölpınarlı:
Yoksa, bunu o mu uyduruyor diyorlar? Hayır, o, gerçektir Rabbinden, senden önce, kendilerine bir korkutucu gelmemiş olan topluluğu, doğru yolu bulsunlar diye korkutman için indirilmiştir.

Adem Uğur:Onu Peygamber kendisi uydurdu diyorlar öyle mi? Hayır! O, senden önce kendilerine hiçbir uyarıcı (peygamber) gelmemiş bir kavmi uyarman için -doğru yolu bulalar diye- Rabbinden gönderilen hak
(kitap)tır.
(Başka meal eklemek isteyen ekleyebilir)

Şimdi bu ayetten ne anlıyorsunuz, alimlerin sözleri yanlış çevirmiş olma ihtimali mi?

Bir çok peygamberin geldiği bir coğrafyada muhammedin kavmi dediğiniz kavim araplar değil mi? Yoksa sadece mekke cıvarında yaşayan kabileler mi?

Birinci ihtimal; diyelim ki araplar bu kavim, araplara bir çok uyarıcı geldiği içlerinden bir çoğunun hıristiyanlık ve yahudiliği seçtiği biliniyor, yani mekke ve cıvarında bol miktarda mevcut bu inanışlardaki araplar.Ayrıca sayın karinca birde bilgi sundu onuda ekleyelim,

Arabistan bölgesine Muhammed(a.s)dan 2000 yil önce Suayb, ondan 500 yil önce ibrahim ve ondan da yüzyillar önce Hud ve Salih peygamberler gelmislerdir.

Şimdi bu peygamberler ve dinleri hak din ve peygamber yani uyarıcı değil miydi?Bu bölgede inanmayanlar dahil herkesin içiçe olduğu mekkedeki kabenin bir din merkezi olduğu ve o cıvarda tüm dinlerce (tek tanrılı çok tanrılı veya put) kutsal sayıldığı, hac yapıldığı gerçeğine bakınca hangi uyarıcı gönderilmemiş kavim oluyor bu kavim. Önceki dinler ve peygamberler sadece belli kavim ve kişileremi hitap etsin diye gönderilmiş ki bilinen dinler ve inanç , uyarılmamış kavimden bahsediyor.Bu kavim araplar ise ki kavimin ne demek olduğu açık araplara daha önce uyarıcı defalarca gelmiştir. Yani bu tez çöker.

Gelelim sadece kabileye has gönderilmiş uyarıcı kısmına,bu durumda her ne kadar yukardaki tarihsel gerçekler ışığında uyarıcı gelmemiş ve gelen her uyarıcı herkesi uyarmaya gelir ve tanrının dinlerinden habersizdiler savı imkansız olsada kabul edersek yine bir çelişki çıkar, Bu uyarıcı sadece o kavime özeldir, yani sadece onları uyarma görevi vardır.E niye diğer kabilelere vede eski ilahi denilen uyarıcı gelmiş dinlere dayatılıyor o zaman bu uyarıcı?

O kişilere uyarıcı gelmiş, aynı tanrı kavramı tarafından, bu ayettede uyarıcı denilen kişi sadece bu kavmi uyarmakla görevli, alimler bunu nasıl açıklar, buyrun bilimsel olarak tarihsel bilgiler ışığında ve dilbilgisi ile bu ayetin insan ürünü olmadığını iddia ediyorsanız kanıtlarınızı sunun.

Şimdilik saygımla gittim...
Bu arada şu bölümüde tekrar koyayımda konuya dönelim, işi polemikle yürütme oyunuda son bulursa iyi olur...

Şimdilik saygımla gittim...

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
Alt 24-07-2010, 22:36
karinca karinca isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

hackercesur´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın karınca;

Bu ayet neyi kanıtlıyor bana ispatlarmısın ?
Allah bilmiyorda mı "yoksa" gibi bir terim kullanıyor
Sayin hackercesur,
Secde suresi Mekkenin ilk dönemlerinde nazil olmustur. Kuranin bilinmeyen bir kaynaktan geldigini Mekkeliler anlayabiliyordular. Cünkü Muhammed kirk yasina kadar onlarin aralarindaydi ve okuma yazmasi yoktu. Önceleri delirdi, cinlendi filan dediler ama söyledigi sözlerin, üstün bir edebiyat ürünü olmasi, bilinmeyen bazi gerceklerden bahsetmesi, kimsenin cikarini gütmemesi, insanlardan dünyalik hicbir sey talep etmemesi, muhammedin böyle bir halinin daha önce hic görülmemis olmasi yani bu sözlerin bir akademik altyapisinin ve onun böyle bir derdinin olmamasi, en son arap yarimadasina gelen peygamberin 2000 yil önce gelmekle gündemde olmasi ihtimali olmamasi, Yani onlardan geriye kalan ne bir kitap ne bir alim hicbir seyin kalmamis olmasi gibi onlarca göz önündeki akilli herkesin gördügü gercekler varken yoksa hala onu Muhammed mi uyduruyor diyorlar? Hersey gün isigi gibi ortadayken, hidayet bulacaginiz yerde neler söylüyorsunuz anlaminda "yoksa" diyor.

Sayin thunder, size cevabim gelecek kusura bakmayin vaktim kalmadi.
İslam bilginlerinden bahsediyorsunuz sayın Karınca ancak; en azından kendi yarattığı insanlardan inanmayanları, inanmaları/kendi varlığını ispatlamak için onların kalplerine, akıllarına girmek yerine inananlara öldürün emri veren bir Tanrı kavramını eleştirel akıl süzgecinden geçirememiş bir bilgin ne kadar bilgin/alimdir sizce.

Son olarak yinelemek istiyorum; bence bütün bu inançların kolay kolay sorgulanamamasının temelinde insanın manevi huzur açlığı yatar. Tanrı ve benzeri kavramlar hep bu açlığın sonucu olarak doğmuştur.

Sayin aliyarasfal, Cok güzel dünüyorsunuz, lütfen bagislayin vaktim kalmadi görüsmek dilegiyle...
Şimdi bu ayetten ne anlıyorsunuz, alimlerin sözleri yanlış çevirmiş olma ihtimali mi?
Önceki dinler ve peygamberler sadece belli kavim ve kişileremi hitap etsin diye gönderilmiş ki bilinen dinler ve inanç , uyarılmamış kavimden bahsediyor.Bu kavim araplar ise ki kavimin ne demek olduğu açık araplara daha önce uyarıcı defalarca gelmiştir. Yani bu tez çöker.
Bu uyarıcı sadece o kavime özeldir, yani sadece onları uyarma görevi vardır.E niye diğer kabilelere vede eski ilahi denilen uyarıcı gelmiş dinlere dayatılıyor o zaman bu uyarıcı?

O kişilere uyarıcı gelmiş, aynı tanrı kavramı tarafından, bu ayettede uyarıcı denilen kişi sadece bu kavmi uyarmakla görevli, alimler bunu nasıl açıklar, buyrun bilimsel olarak tarihsel bilgiler ışığında ve dilbilgisi ile bu ayetin insan ürünü olmadığını iddia ediyorsanız kanıtlarınızı sunun.

Saygilar...
Alt 24-07-2010, 22:40
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Teşekkürler sayın karinca;
cevabınızı mutlaka bekliyorum...

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
Alt 25-07-2010, 01:10
karinca karinca isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

thunder
İslam bilginlerinden bahsediyorsunuz sayın Karınca ancak; en azından kendi yarattığı insanlardan inanmayanları, inanmaları/kendi varlığını ispatlamak için onların kalplerine, akıllarına girmek yerine inananlara öldürün emri veren bir Tanrı kavramını eleştirel akıl süzgecinden geçirememiş bir bilgin ne kadar bilgin/alimdir sizce.

Son olarak yinelemek istiyorum; bence bütün bu inançların kolay kolay sorgulanamamasının temelinde insanın manevi huzur açlığı yatar. Tanrı ve benzeri kavramlar hep bu açlığın sonucu olarak doğmuştur.

sayin thunder,
Ilk paragrafinizda verdiginiz üc unsur var. 1-Tanri 2-Tanrinin dininin alimleri ve inananlar 3-inanmayanlar
Tanri niye durup dururken birini peygamber secip, kitap gönderip düzeni alt-üst ediyor? Tanriya göre insan nedir? Tanri ne istiyor konusacagiz ama önce bunlari nasil degerlendiriyorsunuz bilmek istiyorum, zahmet olmazsa;
Tanri son model insanlar üreten bir fabrika kursaydi sayin thunder o zaman bütün insanlari son model ve esit extralarda üretirdi. Biz ne tartisacaktik simdi? Siz nasil birini sevebilecektiniz? Siz biraz bu dünyadan bana bahseder misinz? Nasil bir dünya hayal ediyorsunuz?
Ikinci paragraftaki huzur acliginin insanin aradigi asil sey olmadigini düsünüyorum. Acacagim konuyu.
Saygilar...
Alt 25-07-2010, 13:37
hak geldi hak geldi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

nova´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Dalga geçen, hakaret eden, aşağılayan, küçük düşürmeye çalışan ve öldüren sizin kuranınız sn Sehzade, hatırlatırım bununla alakalı yüzlerce ayet var.

Güneş, azıcık gözlerini açan insanın ilk başta gözlerini kamaştırır. Ama sonrasında daha ileriyi daha iyi görmesini sağlar.

Kuranı okuyunuz.

Ve gözler önüne serilen yanışlarını da incelemeyi unutmayınız.

Bakınız

bakınız

bakınız

bakınız

Kuranı önce bi okuyun, sonrada insanların tesbit ettiği yanlışları okuyun.

iyi geceler.

DipNot:
Sn. Şehzade Mümkün mertebe propaganda yapmayalım.

bana kuranın yanlışlarını söylede cevap verim yanlışmı doğrumu birlikte görelim
Alt 25-07-2010, 14:29
Thunder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Thunder Thunder isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Tanri niye durup dururken birini peygamber secip, kitap gönderip düzeni alt-üst ediyor? Tanriya göre insan nedir? Tanri ne istiyor konusacagiz ama önce bunlari nasil degerlendiriyorsunuz bilmek istiyorum, zahmet olmazsa; / Karınca

Sayın Karınca;

İlk önce Tanrı ile ilgili düşüncemi size söyleyeyim. Ben Tanrı'nın, insanlar tarafından oluşturulmuş hayal ürününden öteye gitmeyen, metafizik bir kavramdan ibaret olduğu kanısındayım. Dolayısıyla Tanrı'nıın varlığını bu şeklide gördüğüm için olmayan bir Tanrı tarafından herhangi bir peygamberin de görevlendirildiğni düşünmüyorum. Bu düşüncemin sebebi ise kutsal kitapların ve içinde yer alan söylemlerin, çelişkilerin, çağdışılıkların, bilimdışılıkların insanlar tarafından algılanan/kabul edilen Tanrı/Yaratıcı kavramına uymaması. Bununla birlikte insanın tarihsel süreci incelendiğinde, benzer inanışların günümüze birikimli olarak ve aynı zamanda farklı kollara ayrılarak gelmiş olması, dini inanışlar ve ritüeller arasındaki benzerlikler gibi birçok neden benim bu şekilde düşünmeme neden oluyor sayın karınca.

Aslında yorumunuzda güzel bir noktaya değinmişsiniz.

Tanrı neden bir peygamber seçip, düzeni alt üste etmek istesin ben de anlamış değilim. İşte benim bu nokatadaki düşüncem; aslında Tanrı'nın bir peygamber seçmediği ve bazı insanların Tanrı gibi metafizik kavramları kullanarak kendini peygamber olarak, kendi siyasi ve kişisel emellerini gerçekleştirmek amacıyla kabul ettirmeye çalışmaıdır.

Saygılar.
Alt 25-07-2010, 17:40
üye001 üye001 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bence kuran daki anlatım şekliyle ilgili eleştiriler bir yere varamaz,çünkü ateist bir insan bile peygamberin zeki bir önder olduğunu kabul edecektir,eğer o anlatım şekli çelişkili olsa bunu farkedebilirdi,bu arapça ve araplarla ilgili olabilir.Ayrıca uyarılmayla ilgili olarakta kastedilen hiç tanrıdan haberleri olmaması değil her kavme geldiği gibi Arap kavminede bi peygamberin daha önce gelmemiş olmasıdır gibi gözüküyor.
Alt 25-07-2010, 18:09
Nova - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Nova Nova isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

hak geldi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bana kuranın yanlışlarını söylede cevap verim yanlışmı doğrumu birlikte görelim
Koskoca sitede, islam forumu diye bir bölüm var, orada yüzlerce başlık mevcut.

Hepsini yazsak buraya yer kalmaz internet aleminde.

İddia ediyorum ki ikimiz de "Tanrıtanımaz" larız. Sadece benim inandığım tanrı sayısı seninkinden bir eksik. Diğer olası tanrıları neden reddettiğini anladığın zaman, benim de seninkini neden reddetiğimi anlayacaksın.

Zihin paraşüt gibidir, sadece "açıkken" çalışır.

Benim manevi mirasın akıl ve bilimdir. Atatürk.

Önerilen Siteler