Yaratılış Sırları
Malum, evrimciler yaratılışa, bilinçli tasarıma inanmaz, bu konularda anlatılanları algılayamazlar.
Bunun nedeni her ne kadar kalplerinin mühürlü, gözlerinin ve kulaklarının perdeli olması ise de, bu konularda yeterince aydınlatıcı bilgilerin sunulmamış olması da bir eksikliktir.
Allah, dilediği insana hidayeti verdiğine göre bu başlık altında İslamcı arkadaşlarımızın yapacağı açıklamalar bu hidayete aracı olmalarını sağlayacaktır. *:wink:
İlk sorumuz, klasik ateist sorusu:
1- Herşeyi Allah yarattıysa, Allah nasıl ezelden beri vardı, taa ezelden bilinçli, kudretli bir üstün varlığın olması nasıl izah edilebilir?
2. sorumuza geçmeden önce bir ön açıklamada bulunalım.
Zariyat/ 56. Ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım.
"Ben gizli hazine idim. Bilinmek istediğim için mahlukatı yarattım"
Hadis kaynakları:
1. * *Ed-Dürerü’l-Müntesire, Celalettin-i Suyuti,125
2. * *El-Esraru’l-Merfua, Aliyyu’l-Kâri, 273
3. * *Keşfu’l-Hafa, Aclunî, 2:133
4. * *El-Fetevâ, El-Halîlî, 1:72
5. * *Mesnevi, Celâleddin-i Rumî, 5:104
6. * *Divan-ı Mevlânâ Câmî, 37
7. * *Divân-ı Niyaz-i Mısrî, 2
8. * *Divân-ı Şeyh Ahmet Cezerî, 1:190
9. * *İşârâtu’l-İ’câz, Bediüzzaman Said Nursi, 23
"Allah evreni ve insanları neden yaratmıştır?" sorusuna yanıt aradığımızda 1 ayet ve 1 hadis çıkar karşımıza. Hadisin aslının Muhyiddin i Arabi'ye ait olduğu, Arabi'nin rüyasında Muhammed'i gördüğü ve kendisine Allah'ın yaratış sebebini böyle açıkladığını söylediği iddia edilir.
Yaratılış sebebinde öncelik ayette olduğuna göre, Allah'ın insanları ve cinleri kendisine ibadet (kulluk) etsinler diye yarattığı sonucuna varılır. Bunun nedeni de hadisteki "bilinmek, tanınmak, saygı duyulmak" amacıyla açıklanır.
Sorumuz şu:
2- Allah, evreni ve varlıkları niçin yaratmıştır?
3- Allah, ilk yarattığı her ne ise (İslam'a göre Muhammed'in nuru) kendinden mi yoksa yoktan mı yaratmıştır?
4- Allah, melekleri, şeytanları, cinleri evrenden önce mi yoksa sonra mı yaratmıştır?
5- Galu Bela toplantısı Adem'den önce mi yapılmıştır? İnsan ve cin ruhlarıyla mı yapılmıştır?
* *Şimdi doğan insanlar, bu toplantıya katılmışlar mıydı? Nasıl?
Bu sorulara aydınlatıldıktan sonra diğer sorulara geçebiliriz.
|