Re: Yükseltilen Milliyetçilik ve Sol
Sayın peker ; bahsettigniz sitem dolu cumleleri göz ardı etmek mümkün degil ki bu noktada düşünmemek ahmaklık olur. Kürtler yada bu davada taraf olanlar sütten çıkma ak kaşık demedim ben konuyu cok geniş bir sahaya taşıdınız bu soylemlerınızle. Eger arzu ederseniz agalık, şıhlık ve diger yerdiginiz konularıda konusurz ve bu anlamda da elimden geldigi kadar nesnel tutumlar sergileyebilirim. Benim şahsıma yöneltmediginizi ifade etmişsiniz fakat özne kürtler ise şunu beyan etmekde fayda goruyorum. Kürt asıllı degilim ve kürtlerin yogun yaşadıgı dogu topraklarında yaşıyorum yıllardır ve şundan emin olun ki gözlenmemesi mümkün olmayacak boyutlarda olaylara şahit oldum. Pkk destekcisi falanda degilim bugun kü pkk politikası itibariyle fakat sizinle aynı fıkırde olmadıgım konu yine tekerrür ediyor şu an. Ayrılıkcı ve soven diye beyan ettigniz bir zumreyide bu hale getiren türkleştirme politikalarıydı. Kimse durduk yere kalkıpda eline silahı alıp daglara cıkmaz. Çıkıp gidenlerin de, nasıl bir ortamda nasıl bir baskı ve asimiliye maruz kaldıklarını da isterseniz gelip burda yaşayarak doğrulayın.
Arzum elbette bu savaşın bitmesi fakat bu savaşı bitirmemek için ugraş verenlerinde oldugu artık komplo teorisi degil. Durup soluklanmak lazım, empati kavramının içini boşaltmadan biz nerede yanlıs yaptık demek lazım ve evet bir kürt kimligini tanımak lazım. Kimse kürtlügünü kendi tercihleri ile belirlemiyor ve hiç kimsede bu anlamda fasist tavırlarla yok sayılmayı hak etmiyor.
|