Tanrı mı, Muhammed mi ?
Nicedir bir soru işareti olarak aklıma takılanlar arasında günümüzde *Muhammed'in Tanrı dan daha öne çıkmış olması var. Bunun sebepi ne olaiblir. Benmi böyle hissediyorum yoksa *Yurdum Müslümanı mı çok abartıyor? *Tüm müslümanlarda bu böylemidir. misal toplumumuzda tanrı hakkında Enseye tokat ...te parmak fıkralar bile anlatırsın gülünür tövbe çekilir geçilir. fakat muhammed denilince akan sular durur . hakarete yada sorgulamaya gidecek en ufak sözcüklerden bile kaçınılır. bu düşünce akla getirilmişsede binlerce kez af dilenir. muhammed den mi yoksa tanrıdan mı korkuluyor? Korkunun olduğu yerde sevgi olur mu ? Bu durum normal midir ? Normal ise yaratanın yaratılandan geri planda kalması biraz abes durmaz mı ? Bu duruma sebep olan ,müminlerin sevgilerinin kontrol dışına çıkmasımıdır *? Bu durumdan rahatsız olan müminler de varmıdır? Muhammed'i ön plana çıkararak rantlar mı elde ediliyor? Reklam lar Peygamber suretiyle mi yapılmalıdır ?...
Müminlik yıllarımda bu bana ezelden beri dir tuhaf gelirdi. muhammed toplum üzerinde tanrıdan daha çok bir baskı oluşturmuş sanki. *ama o dönemler *sorgulayıcı yada eleştirisel olamadım. hem olsam bile kime soracaktım ? sevgili arkadaşlar bu konudaki fikirlerinizi paylaşırsanız minnettar olurum. *Eğer sadece bana mahsus bir durumsa bu; Yani "yok kardeşim sana öyle gelmiş böyle bir durum yok olmaz olamaz " dersenizde kabulümdür.
saygılarımla
Bu maskenin altında bir fikir var! ve fikirler kurşun geçirmez! "V"
|