Re: Yeni bir din bilim. Bilimden özgürlük grubu.
"Bilimin biricik olduğunu kim iddia etti ? *Sanatı, edebiyatı, hayallerimizi kısaca insanı insan yapan tüm kültürel birikimimizi çöpe atmadık henüz. İddiamız hiç bir dogmanın felsefi spekülasyonun insan yaşamını dönüştüren kolaylaştıran "bilgi" içermediğidir. " frodo
*Ben bunu iddia ediyorum, bilimsel faaliyetlerin olmadığı bir yerde sanattan ve edebiyattan söz edemezsiniz. Kastım seviyesidir. Bilimdeki gelişim sanattaki gelişimin lokomotifidir. Bilim insanı özgürleştirir ve sanat özgürlüğün ürünüdür. Ha keza edebiyat bunu da aslında sanat içinde telakki ediyorum. Bilimin geliştiği toplumlar teknolojide de ilerlerler. Çok okurlar, böylesi toplumlarda edebiyat ürünlerinin artmasıda doğaldır.
*Bilim gerçektende biricik yoldur. Öbürleri ile etkileşim içerisindedirler, fakat bilimdeki gelişmeler ve buluşlar diğer tüm faaliyetleri doğrudan etkisi altına alır. Bilimdeki bir buluş, keşif tüm evreni etkiler felsenin bütün argümanlarını yerin dibine batırır. Çünkü doğanın mekanizmasının çözümü ve anlaşılmasıdır bilim. Siz, doğaya uygun olarak teorilerinizi değiştirirsiniz, doğanın yasalarını değil.
Selamalar.
|