Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 20-03-2008, 18:19
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Cay gelenegi ve birey olma tecrubesi

Saygideger arkadaslar;

Londra'ya geldigim ilk yildi,dil ogrenimi goruyordum.Ogretmenimiz bir gun bana"seni bize davet etmek istiyorum,hem ailemle de tanisirsin,ne dersin?"diye sordu-ogretmenimiz gencti ve yasit sayilirdik-Ben sasirmis ama sevincli bir sekilde "olur,neden olmasin?"dedim.

Biryerde bulusmayi kararlastirdik ve bulusup ogretmenin evine gittik,ogretmen beni ailesiyle-annesi,babasi ve kiz kardesi-tanistirdiktan sonra sohpete koyulduk.Bir ara ogretmenin kiz kardesi bana bir cay isteyip istemedigimi sordu,bende"evet,sekerli ve siyah olsun lutfen" dedim ve Ingilizlerin sutlu cay ictigini bildigim icinde neden siyah-sutsuz cay istedigimi bizim bir gelenegimiz olarak anlattim.Neyse caylar geldi,herkes icti,bitirdi ve sohbet devam ediyor,aradan belirli bir zaman dilimi gectikten sonra kizkardesi yine bana bir daha cay isteyip istemedigimi sordu,ben de cekinerek"yok,sagol"dedim.Ama bu arada onlar cay istediler ve icmeye basladilar,aslinda benim de canim cay istiyordu.

Bir ara tuvalete gitme bahanesiyle izin istedim,amacim mutfagi bulup kendime cay yapmakti.Neyse mutfagi buldum ve iceride malzeme bakinirken,arkamdan bir ses ne aradigimi sordu-ogretmen-bende cay yapacagimi ve cay malzemesi aradigimi soyledim.Ogretmen sasirdi ve biraz once kiz kardesinin bana cay isteyip istemedigimi sordugunu ve benimde yok dedigimi hatirlatti.Utanmis vaziyette olan ben,once cayimi yaptim ve ogretmene"gel,iceri gidelim,size birsey anlatacagim"dedim.Neyse iceri gectik,ben utana,sikila,bizdeki adeti anlatmaya basladim-yani yok demenin bir nezaket oldugunu,soran kisinin israrini ve bu israr karsisinda benim teklifi kabul edecegimi ve hatta cay istenmediginde cay bardaginin ustunun kasikla kapatilacagini v.s.-ve anlatmayi bitirdigimde salonda herkesi iceren buyuk bir kahkaha koptu.

Ben bu tecrubeden sonra gittigim heryerde artik canim istediginde cay ister oldum,arkadaslar benim bu davranisima anlam veremediklerinde de "ya olurya evsahibi cay sormaz ve cay icemeyiz o yuzden cay zevkimizden mahrum kalmamak icin cay istiyorum"derdim.Hatta cogu zaman bin nazla cay teklifini kabul eden arkadaslarim caya oyle susamis oluyorlardiki geldiginde hemen iciyorlardi,bende"bana dua edin ben olmasam isteyen olmayacak sizde caysiz kalacaksiniz"diye espirisini yapardim,onlar benim bu yaptigimin ayip oldugunu dusunseler ve kendileri hicbir zaman cay isteyecek-belki birkac isrardan sonra-olamasalar bile benim sayemde cay icerler ve bir de bana kizarlardi-teklif edilmeden cay istedim diye-

Bu benim vatandasliktan birey olmaya gecisteki ilk tecrubelerimden biridir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti

Önerilen Siteler