sevgili schopenhuer,
Bana *Allah'ı *en *güzel *tanıtan *ve *yaşam *pratiğimde *bunun *sağlamasını *yapmamı *mümkün *kılan *kitap *ve *peygamberle *tanıştım: *Kur'an *ve *Hz *Muhammed.
demissiniz..
diger peygamberleri ve kitaplarini tanidiniz mi? incili tevrati okunuz'mu..sanmiyorum..pazarda hazir olan mali aldiniz..isin kolayina kactiniz..haaaa okusaydin ne bulacaktin, cok mu farkli...onlarda yaratici icin insan olduruyor..onlarda kole ticareti yapiyor, onlarda kervan yagmaliyor.
en azindan muhammed gibi ucana katana atmiyorlar..
oysa pazardaki mal defolu..ama saticilari cooook becerikli
bir peygamber dusununki "PEYGAMBER SABRI" ile ornek OLMUSTUR.oysa peygamberiniz siradan bir insan bile kadar sabirli degildir..
ornek:
muhammed komutasindaki islam ordusu hayber savasinda yahudilerin komutanlarindan KINANE'yi oldurur...kinane safiyye'nin babasidir.. hayber savasinda safiyyenin *esi kinane ile birlikte babasi huseyn bin abdap'ta oldurulur.(yaniliyor olabilirim) kardeside olduruluyor.
butun kadinlar gibi safiyyede cariye olarak ashab'tan birine duser..bunu gururuna yediremez..muhammede gelir..muhammed bir sartla kurtulabilecegini soyler..ya karim olacaksin, yada cariye..safiyyenin secenegi yoktur..birine cariye olmaktansa peygambere es olmayi tercih eder..
savas bitmis, kervan yola cikmistir..muhammed kervani durdurur bir cadir kurdurur..safiyye anneniz ile orada gerdege girer (islam kaynaklari buna gerdek diyor)
kisacasi muhammed eve bile kadar sabredememistir..PEYGAMBER SABRI denilen sey SABIRSIZLIKTIR..sizlerde bunlari husu icinde dinleyip cilekar muhammed icin gozyasi dokeceksiniz (ben dokmustumde

)
fakirdi diyecekler,acliktan karnina tas baglayip uyurdu masalini dinlerken "iyide 12 es bir o kadar cariyeyi nasil bakiyordu" sorusuda akliniza gelmeyecek..
islami yaymak icin evlenmisti diyecekler, peygamber kadinlarinin buyuk cogunlugunun zaten musluman oldugunu dusunmeceksiniz..
cok mutevaziydi diyecekler,ganaim ayetlerinde capuldan yagmalanan mali "ganimetler allah ve resulundur" demesini sorgulamayacaksiniz..
insanlari severdi diyecekler,kole ticareti yapacak, evlatliginin karisi ile evlenecek yargilamayacaksiniz
size muhammedin gectigi basliklari bir kez daha okumanizi oneririrm..yazmaya kalksam sayfalar almayacak buraya..
muhammedi taniyinca, siz musluman oluyorsunuz, ben dinden cikiyorum..birimiz yanlis tanimis olmaliyiz..
bir tanri ve cehennemi varsa, ve gercekten yarattigi kullarinin bir kismini yakmaya and icmisse, yakacagi insanlarin basinda muhammed ve ashabi gelecektir...
ve iyi dusunun, varligina inandiginiz tanri ozellikle muhammed gibi bir peygamber gonderir mi?
tanrilik muessesesi bu kadar somurulmezki..