Çocukları Örgütlüyorlar...
Geçen günlerde Balıkesir'de oturan eski bir dostumla msn'de muhabbet ediyordum. Kendisiyle uzun zamandır görüşmediğimden dolayı sohbetimiz uzadı da uzadı. En sonunda siyasi konulara girdik. Kapatma davasıydı, Ergenekon soruşturmasıydı, Kürt sorunuydu derken; dostum bana ülkemizin ne kadar büyük bir tehlike içinde bulunduğundan bahsetti ve bana henüz lise 1. sınıfa giden 15 yaşındaki oğlunun yaşadığı bir olayı anlattı.
* * *
* * * Anlattıklarına göre: Oğlunun Lise 1. sınıfa giden arkadaşları oğluna "haftasonu dışarı bir şeyler yemeye çıkalım" demişler. Oğlu da kabul etmiş. Sonra bunlar buluşmuşlar ve yola koyulmuşlar. Oğlu, arkadaşları onu lokantaya veya cafeye götürecek sanıyormuş. Fakat arkadaşları onu bir eve götürmüşler. Evde 20 küsur yaşlarında bir adam onları karşılamış. Tabi oğlu onların içinde yeni olduğundan, adam kendini tanıtmış. Zağnos Dershanesinde öğretmen olduğunu söylemiş. Oğlu hiç bozuntuya vermemiş ve yemek yemek için salona geçtiklerinde kitaplıkta dini kitaplar gözüne çarpmış. Yemeği bitirdikten sonra Zağnos'ta öğretmen olan adam çocuklara dini yayınlardan metinler okumuş, sorular sormuş.
* * *
* * * Not: Zağnos Dershanesi Balıkesir'in şu an için en büyük ve prestijli dershanesidir. Balıkesir'de iki ayrı binası bulunmakta ve birinde ilköğretim, diğerinde ise üniversite eğitimi vermektedir. Dershane son yıllarda Türkiye'nin dört bir yanına yayılmış olan "Fethullahçı" dershanelerden biridir ki Balıkesir'deki tek "Fethullahçı" dershane Zağnos değildir. Bu dershaneler farklı isimlerle ama aynı zihniyet altında Türkiye'nin dört bir yanına dağılmış durumdadır. Örn. Kütahya'da "Med" , Konya'da "Sabah", Ankara'da "Maltepe", İzmir'de "Körfez" Dershaneleri. Tabi bu zihniyet sadece dershane alanında faaliyet göstermeyip özel ilköğretim okulları ve özel liselere de sahiptir. Hatta bu dershanelerde veya özel ilköğretim okullarında eğitim gören çocukların askeri liselere alınmadığı bile söylenir. (Zaten bunlar bildiğiniz şeyler ama yine de değinmek istedim.)
* * * Meğer adam çocukları her hafta toplayıp onlara bedavadan yemekler sunuyormuş ve bu adam gibilerin sayısı ne yazık ki Balıkesir'de ve Türkiye'de çok fazlaymış. (inanmayacaksınız ama ben bunları bilmiyordum :cry: ) Ve belki de en kötüsü, gençleri orada burada toplayıp onların beyinlerini yıkayan ve her hafta bedeva yiyecek sunan bu öğretmenler daha doğrusu beyin yıkayıcılar; dershane yönetiminden para alarak bu işi yapıyorlarmış. Yani bu işin başını dershane yöneticileri, en başta da "Gülen Cemaati" çekiyor.
* * * *Bunlar belki de aslında büyük bir çoğunluğunuzun bildiği şeyler ama ben yeni öğrendiğim için paylaşmak istedim. Eğer forumda daha önce buna benzer bir konu açıldıysa lütfen beni affedin.
Sevgilerimle............
[hr:cf83fa2f22]
Farklı dinsel cemaatlerin din adamları, tıpkı cadıların gün ışığından korktukları gibi bilimin ilerlemesinden korkar ve benimsedikleri aldatmacaların yok oluşunu müjdeleyen kaçınılmaz sona nefretle kaş çatarlar.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *THOMAS JEFFERSON
|