Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 17-10-2005, 15:44
ege-sum ege-sum isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Allah var mı ? Allah varsa Allah kimdir ?

Allah var mı ? Allah varsa Allah kimdir ?
Bu soru aslında yüz yıllardır soruldu insanlar puta taptı kimisi yıldızlara vs... peki bu dünyada ben neden varım ? neden ben benim ? bu sorular kafamızı karıştırmaya yetiyor bu soruların cevabı metafiziğe girdiğinden dolayı bilim tam olarak bunları sorgulamakta yetersiz evren nasıl oluştu ? sorusu bilimde teorilere bölünmüş anlatması güç muhammada kalmış birşey insanlar yüzyıllardır bunların cevabını aramış hatta Blase Pascal döneminde bile bu adam kimdir derseniz dindar bir hristian bilim adamıdır o dönemde bir sürü filozof vardı ve birsürü düşünceleri vardı Allahı retediyorlardı tabiki bu inanmak kadar inanmamakta doğal birşey Turan Dursun inanmadı ve inanmadıkları şeyleri söyledi.. ona tüm kalbimle saygı duyuyorum ve kitabınıda okudum neyse konuyu dağıtmayım Blase Pascal'ın bir düşüncesi vardı... genel olarak eğer inanırsak bir yaratıcıya ve o yaratıcı yoksa öldükten sonra birşey kalmıcak herşey silinecek enerji dönüşecek toprağa akacak... eğer varsa ruh bedenden ayrılacak ve sonuçta yaratıcının huzuruna varacağız... Burada kazançlı olan nedir acaba ?? inanmadın, inanmadığın şey gerçekse hiçbirşey kazanmıcaksın eğer yanılıyorsan utancımızla başbaşa kalacağız şimdi bunu bir kenara bırakalım Allaha inandık ama inandığımız şeyler gerçek değil ise.. gene inanmayan adamın kazandığını kazanacağız (hiçbirşey) inandığımız şey doğruysa sonsuz bir hayat bizi bekliyor..
ben inandığım şeyin doğru olduğuna iman getirdim rabbin sevgisi onun sıcaklığı anlatılmaz birşey ve bu şekilde mutlu oluyorum peki "kutsal olun çünkü ben rabbiniz kutsalım" tevratta ve incilin yuhanna bölümünde geçer.. biz ne kadar kutsalız insanlara yardım etmek her insanın insan olanın bir görevidir düşünsenize yardıma muhtaçsınız depremin altında kaldınız ölümle burunburunasınız biri size yardım eliniz uzatıyor o adama minnettar kalırsınız ona sevgi ile bağlanırsınız çünkü güzel bir yaşam vermiştir rabde böyle o size elinizi uzatıyor fakat siz ona "ben bu hayattan memnunum kısa bir yaşantım var binanın altında kalmayı tercih ediyorum" diyorsunuz fakat bu sizin seçiminiz dini teolojilerde aramayın dini kalbinizde arayın o göçükten kurtarılmak için rabbe elinizi uzatın ...
Allah sizi seviyor... ve size yeni bir hayat bahşediyor benim hayatım değişti umarım sizinkide değişir insanlara sevgiyle ve hoş görüyle bakıyorsunuz bunu Allahtan korktuğunuz için değil Allahı sevidiğiniz için yapıyorsunuz...
ve bence şu soruyu sorun "eğer yukarıda biri varsa biri bana yardım etsin ordaysan cevap ver ve hayatıma gir " desin bunu demekle ne kaybedersiniz? ben söyleyim hiç... kazanacağınız şeyleri söylemiyorum yaşamalısınız.
Saygılarımla...
not: bu yazıyı acele ile yazdım okula gitmek üzereyim noktalama ve yazım hatalarını hoş görün...

One Turk Against The World

Önerilen Siteler