İntihar Bombacıları ve El Kaide
Değerli Arkadaşlar,
Uzunca bir süre siteye giriş yapmadım, çünkü elimde biraz sonra okuyacağınız yazıyla ilgili güçlü ipuçları vardı, onlar üzerinde çalışıyordum. Yaptığım araştırmalar beni bir sonuca götürdü. Bunu sizinle paylaşmak istiyorum. Yazı biraz uzun olabilir ama bir solukta okuyacağınıza bahse girerim. Araştırdım, yazıdaki iddiaların bir kısmı stratejistler ve Orta Doğu uzmanlarınca da destekleniyor. Şimdi yazımı sağduyunuza emanet ediyorum.
İntihar Bombacıları Gerçeği
İntihar bombacıları olgusuyla ilk ne zaman tanıştığımız sorusuna değişik cevaplar verilebilmesine karşın, bu eylemlerin dünya kamuoyunun kafasına sokulması Filistin-İsrail çatışmalarıyla beraber gerçekleştirilmiştir. Bu eylemlere “neden” sorusunu yönelttiğimiz zaman, cevap olarak herkesin kafasında bulunan cevap cümlesi sunulur;
“İntihar eylemleri İsrail-Filistin gerginliğinde, İsrail’in teknoloji çılgınlığı silahlarına cevap veremeyen Filistin halkının, Yahudi topraklarında sivil halka olabildiğince çok sivil zaiyat verdirmek ve İsrail’in Filistin üzerindeki tahakkümünü sona erdirmek amacıyla Filistinlilerce gerçekleştirilen eylemlerdir.”
Ülkeler, kişiler, kurumlar, yönetimler bu eylemleri konumlarına göre yorumlarlar. Batı hükümetleri ve medyası bu eylemlere “terörizm” derken, Müslüman ülkelerin birçoğunun medyası, hükümetleri olmasa da, bu eylemleri, yapacak başka bir şeyi kalmamış bir halkın onurunu koruma adına yaptığı eylemler olarak görmektedir. Şu soruyu da sormayı ihmal etmezler, “Siz aynı durumda olsaydınız, sizin eviniz başınıza yıkılsaydı, aile fertleriniz gözünüzün önünde öldürülseydi, sebepsiz yere ülkeniz işgal edilseydi, ülkeniz “güvenlik duvarı” denilen bir setle açık ceza evine dönüştürülseydi siz ne yapardınız?
Bu olgu hakkında yorumlar farklılık gösterse de, ikisinde de ortak bir yön bulunabilir: “İntihar bombacıları gerçektir.”
Bir suçu araştırırken, özellikle de bu uluslar arası nitelikteyse, suçun failini, ya da en azından altında yatan motivasyonu ortaya çıkarabilmek için her zaman “Bundan kim çıkar sağlıyor” sorusunu sormak gerekir. Bir olaydan menfaat elde eden her zaman zarar veren midir? Ya bu hadiseden çıkar sağlayan mağdursa/mağdur görünense?
Filistinli intihar bombacıları sanki bu konunun odak noktası gibi göründü. Aynı bombacıları bugün Irak’ta da görüyoruz. Öncelikle cevaplanması gereken ama sanki ortada çok tatminkâr cevaplar verilmiş gibi üzerine hiç gidilmeyen birkaç soru sormakla işe başlayacağız.
1- Eğer intihar bombacısının amacı sözkonusu düşmana olabildiğince çok zaiyat verdirmekse, neden ölmek zorundalar? Bir kafede üzerindeki bombayı patlatan birini düşünün. Pekâlâ, orada bir müddet oturup çantasındaki bombayı kalktıktan sonra infilak ettirebilir. Öyle ya, ölme hakkını olabildiğince çok insan öldürdükten sonra kullanabilir.
2- Eğer bu bombacıların amacı ülkelerindeki işgali sona erdirmekse, neden intihar eylemleri işgal tarihi kadar eski değil. Mesela İsrail 1948’den beri bölgededir. Filistinliler o günde İsraillileri düşman ilan etmişti. Neden bu intiharcılar o dönemde ortada yoktu da, son 20 yılda ivme kazandı. Yoksa (Batı medyasının iddia ettiği gibi) intihar bombacıları o dönem cennet hurilerini arzu etmiyorlardı da, çocukları ve torunları mı arzu duymaya başladılar. Yoksa Allah mı fikrini değiştirip yeni nesil Filistinlilere eskilerden esirgediği hurileri vaat etti?
3- İntihar bombacılarının amacı eğer ülkelerindeki işgali sona erdirmek ise, neden direk olarak silahlı işgal güçlerine yönelmiyorlarda sivil halka zarar veriyorlar?
* * * * *4- En önemliside şu ki, haber bültenlerinde kan görüntüleriyle görmeye alıştığımız intihar eylemlerinin gerçekte intihar eylemi olduğuna dair elde hangi kanıt var? İsrail hükümetinden başka elde bilgi kaynağı olabilecek bir veri var mıdır? İsrail hükümeti verdiği haberlerin güvenirliği açısından denenmiş ve doğruluğu teyit edilmiş midir? Hükümet kaynaklarının “manipülasyon ve aldatma amaçlı” yayınlar yapabilmesi çok mu ihtimal dışıdır? Yukarıda ki sorumu hatırlayın, “Kim çıkar sağlıyor?”
-Şeytanın yaptığı en büyük hile bütün dünyayı yaşamadığına inandırmakmış-
"The Usual Suspects" filminden
|