Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 27-04-2008, 18:14
dolfen dolfen isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart evlilik fuhuş zina...

Evlilik, fuhuş, zina...
radikal gazetesi Türker Alkan'ın yazısı:

27/04/2008

En eski meslek de olsa fuhuş kötü bir şey, bundan hiç kuşku yok. Asırlar boyu fuhuşla mücadele için çok şey yapıldı. Bu mücadele yöntemlerinden birisi de erkeklerin birden fazla kadınla evlenmesi. Düzenlediği tesettür defilesiyle gündeme gelen bir beyefendinin üç eşi varmış. Tekeşliliğin zararlı olduğunu ileri sürüyor. "Tekeşlilik mümkün olsaydı, umumhaneler, kerhaneler olmazdı" diyor.
Bu yeni bir iddia değil. Oldum olası çokeşlilik böyle haklı gösterilir: "Birden fazla eşi olan erkek başka kadına bakmayacağı
için zinaya yönelmez" denir.
Bu doğru mudur? Hiç sanmıyorum.
Çokeşlilik sadece İslam'da değil, pek çok dinde de görülmüş, ama fuhşa engel olmamıştır. Aslında dört kadınla evlenme sınırlamasının da uygulamada çok aşıldığını görüyoruz. Zenginlerin sarayı cariyelerle doluydu. Hz. Süleyman'ın 700 karısı, 300 de cariyesi vardı!
Hz. Süleyman fuhşu önlemek için mi bunca kadını hareminde toplamıştı dersiniz? Hiç sanmıyorum. Bana daha çok açgözlülük gibi geliyor.
İşin aslına bakarsanız, erkeklerin birden çok kadınla evlenmesi olsa olsa fuhşu ve zinayı artırır, azaltmaz!
Nedeni de çok basit ve açık. Dünyanın bütün toplumlarında kadın ve erkek sayısı aşağı yukarı eşittir. Erkeklerin hepsi de dörder kadın almaya kalksa bu fiilen mümkün olmaz. O zaman, erkeklerin dörtte biri dörder kadınla evlenecek, geri kalan dörtte üç erkek nüfusu da evlenemeyecektir! Ve bu erkeklerin doğal olarak zinaya ve fuhşa yönelmekten başka çaresi kalmayacaktır.
Biri yer biri bakar, kıyamet ondan kopar, derler ya, birden fazla kadınla evliliğin yaratacağı dengesizlileri göz önüne almak gerekiyor.
Bu işin bir başka boyutu daha var. Neden erkeklere birden fazla kadınla evlenme hakkı tanınıyor da, kadınlara aynı hak tanınmıyor? 'Hadi canım, olur mu öyle şey' demeyin. Kadınla erkek eşitse, kadınlar da istediği kadar eş alabilmeli. Nitekim anaerkil aile yapısında bu uygulama görülmüştür.
'Erkeğin cinsel gereksinmeleri' mi dediniz? Ya kadının cinsel gereksinmeleri ne olacak? Üstelik kadının cinsel potansiyeli, yaşla sınırlı olmaksızın erkeğin cinsel potansiyelinin çok üzerindedir.
Erkek zina yapar da kadın yapamaz mı? Erkek fuhşa yönelir de kadın yönelemez mi?
Üstelik evliliği salt cinsel çerçevede tartışmak yeterli olmuyor. Eşlerin karşılıklı sevgi ve saygısı, çocukların güven duygusu içinde yetişmesi, aile(ler) arası ilişkilerin istikrarlı olarak sürüp gitmesi... Dört farklı aileye bölünmüş bir baba ve rekabet halindeki kadınlardan oluşan ilişkiler ağı (bireysel ilişkilerin hâkim olduğu günümüz sanayi toplumunda) sağlıklı bir ortam sunabilir mi?
Hiç sanmıyorum.
Günümüz toplumunu bırakın, birden fazla kadınla evlilik eski Osmanlı toplumunda da cazip bir evlilik modeli sunmamış olmalı ki,
o zaman bile birden fazla kadınla evlilik çok ender görülen bir durumdu.
Sanki tek kadınla baş etmek kolaymış gibi.

http//dolfen.blogcu.com/

Son söylediğim her zaman doğrudur, bir sonraki onu yalanlasa da...!

Önerilen Siteler