Apolitik Gençlik Nasıl Politize Olur?
Özellikle 68 kuşağımız vardır meşhur. Tabi 27 Mayıs'ı getiren gençlerimiz vardır ondan öncesinde. Daha sonrasında ise bir 78'lilik kültürü oluşmuştur.
12 Mart'ın bitiremediği gençliği 12 Eylül darmaduman etmiş ve dış dünyadan kopuk bir gençliğin oluşması sağlanmıştır.
Bugün geldiğimiz noktaya bakıyoruz...
Gençliğin durumunu tam manasıyla bir rezalet. Binlerce kişiyle toplantı yapan 68 kuşağı nerede, toplandığında bir elin parmaklarını geçemeyen gençlik nerede?
Gençlik tamamen aşk ve top peşinde koşmakta. Onu da yapmayanlar sanı büyük "cafe"lerde dedikodu ve anlamsız muhabbetler peşinde.
40 yılda gençlik bu kadar nasıl değişebilir? Bunun altında yatan temel nedenler nelerdir? Ben bunları sorgulamak amacındayım.
Darbeler ezdi geçti denebilir. Ben bu bahaneyi pek de gerçekçi bulmuyorum. Son darbenin üzerinden neredeyse 30 yıl geçti çünkü. Bugünkü nüfusumuzun yarısı 12 Eylül'ü görmediler bile.
Popüler kültür denebilir. Ama bu da bana pek mantıklı gelmiyor. O günlerin hiç mi popüler kültürü yoktu?
Özetle ben pek anlamlandıramıyorum bu durumu.
Özellikle o günleri yaşamış büyüklerime de merakla soruyorum. Nedir bu işin sırrı?
Saygılar
|