Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 12-06-2009, 23:33
phantom
Üye Değil

Standart Bu ayetler Allahtan mı?

Kuran ayetlerinin bir kısmına eski çağlarda eski uygarlıklar tarafından taşlara,tabletlere kazılan yazılı belgelerde rastlıyoruz.O nedenle Tanrı tarafından olduğu iddia edilen pek çok ayetin aslında insanlar tarafından yazıldığı şüphesi doğuyor.

Aşağıda alıntıladığım Ta-ha suresinin 37-38-39 ve 40. ayetleri eski çağların en bildik simalarından biri olan Sargon'un hayat hikayesine bire bir uyuyor.

Ayetlerden sonra Sargon hakkında bilgi ve şiirini ekledim.

Soru basit.

Ta-ha suresindeki bu ayetler Tanrı'dan mı?

37- "Biz, bundan önce'de bir kere daha sana lütufta bulunmuştuk."
38- Hani annene ,şu mesajımızı vahyetmiştik:
39- "Musa'yı bir sandukaya koy ve nehre at; nehir onu sahile atsın da oradan onu benim ve kendisinin ortak düşmanımız alsın. Gözümün önünde yetişesin diye seni sevgimin kanatları altına aldım."
40- Hani izini bulmaya çıkan kız kardeşin Firavun ailesine "size bu çocuğa bakacak bir kadın bulayım m?" dedi. Böylece annenin yüzü gülsün, üzüntüden kurtulsun diye seni ona geri verdik.

Sargon: (M.Ö.2334 - M.Ö.2279), (Akadca: Šarukinu hükümdar meşrudur) Akad Kralı.
Akad sülalesinin kurucusu, Kral Urzababa'nın baş muhasebecisi olan ve Sami halkına mensup olan Sargon, M.Ö.2350 yılında bir savaştan yenik dönen kralına darbe düzenleyerek tahta geçmiştir.
Kral Sargon Elam, Suriye, Lübnan ve Toroslar'a kadar topraklarını genişletti ve Dünya imparatorluğu deyiminin çıkmasına neden oldu.

Kral Sargon kurduğu merkezi devletiyle asırlar boyu Mezopotamya'da süren teokrat tapınak şehir yönetimine son vermiş ve yerine güçlü bir memur mekanizmasıyla idare edilen bir devlet kurmuştur. Sargon, Mezopotamya'da iktidarı ele geçirmekle beraber sosyal, siyasal ve ekonominin yanında sanatta da değişiklikler yapmıştır.

Kendisinden yaklaşık 1000 yıl sonra yazıldığı sanılan bu şiire göre Sargon’un annesi rahibe olduğundan onu gizlice doğurup, Musa gibi sepet içinde suya bırakmış. Sümerlerde rahibeler tanrının karısı olarak kabul edildiğinden doğan çocuklar tanrının çocuğu sayılıyor ve onun yaşamasına izin verilmiyor. Bunun için annesi onu gizlice doğuruyor ve birisi alır düşüncesiyle suya bırakıyor.

"Annem yüksek bir rahibe idi, babamı bilmiyorum.
Yüksek rahibe annem beni gizlice doğurdu.
Beni bir kamış sepete koydu, onu ziftle kapladı.
Beni nehre bıraktı, dışarı çıkamayacaktım.
Nehir beni sürükleyerek su çekici Akki’ye götürdü.
Akki beni sudan çıkardı, kendi oğlu gibi büyüttü beni.
"

Sorumuzu yineleyelim şimdi o ayetler Tanrı'dan mı?

Konu phantom tarafından (13-06-2009 Saat 11:36 ) değiştirilmiştir.

Önerilen Siteler