Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun > Turan Dursun

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 27-08-2009, 12:35
nefati nefati isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

[quote=Mutezile;19136]Turan Dursun hakkında...

Murtezile'ye Turan Dursun Hakkındavediği bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum.
Turan Dursun'la ve Daha önce belki İlhan Arsel Hoca ile kuran ve islamiyet eleştrisel düşünce ve mantığın merceğine alınmıştır. Daha önce bu konuda kitaplar yazıldı mı bilmiyorum. Kuranın bir dokunulmazlığı vardı. Eleştirecek kişiler de gerekli alt yapıdan, temel biilgilerden yoksundu. Bunu islamiyet, din düşüncesine yaklaşım bakımından bir aşama (hatta devrim) olarak görüyorum. Avrupada daha önceki yy.da yapılan eleştrilerin bizde yeni başlayan bir uzantısı olarak görüyorum. Bu yaklaşım zamanla ama giderek artan bir taraftar toplayacak ve ses getirecektir (getiriyor). En azından eleştirleri olanlar fakat bunu dile getiremeyenler hem bunun yapabilecek cesareti bulabilecek hem kendilerine kaynak kitaplar bulabileceklerdir. Şimdi Arif Tekin'in bu yönde kitapları çıktığını görüyoruz.

Dine eleştirsel ve akılcı yaklaşım inanan kişiler açısından bir anlam ifade etmiyor, çünkü inançları ön planda ve karşıt görüşleri bir karalama, yalan, yanlış yakıştırmalar olarak görüyorlar ama gerçekler bir kere dile gerilidikten sonra doğal olarak giderek güçlenir. Bu kitapların yabancı dillere çevirisi mutlaka yapılmalıdır. Avrupalılar Müslümalığı bizim kadar bilmiyorlar (ya da ben bildiklerini bilmiyorum) ne olduğunu bilmeden destekliyorlar. Bu kitaplar ilgilenenlere müslümalığın gerçek doğasını gösteriyor.
Saygılarımla // Arif Çelebi

Önerilen Siteler