Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 01-03-2006, 04:57
master master isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Şeytanın oyunlarına gelmek ile alakalı bir hikaye

Şöyle bir hikaye dinlemiştim vaktiyle ve çok hoşuma gitmişti sizlede paylaşmak istedim

Vaktiyle bir adam varmış zenginmiş köşkü yardımcıları varmış evliymiş
Bir de hayvanı varmış adam eşini çok seviyomuş ama hayvanına karşıda ayrı bir sevgi besliyomuş şuanki hayvan severlerin hayvanlarını çok çok sevdiği gibi herneyse hikayeye dönelim.

Adamın birgün şehre gitmesi gerekmiş ve hayvanını sağlam bir kazığa iple bağlamış ve bütün köşktekilere tembihlemiş ben gelene kadar iyi bakın yeminee suyuna diye

Adam gitmiş hayvan otluyomuş şeytan gelmiş ve hayvanın bağlı olduğu kazığı hafifçe bir ileri ve geri itmiş gitmiş

Hayvanda sağlam kazık hafiften yerinden yumuşayınca bir ileri bir geri çekiştirmiş ve kazığı yerinden çıkarmış.

Köşke girmiş karşısında bir hayvan daha bu hayvan koç oluyo dostlar karşısında bir koç oldunu gören hayvan gerilmiş gerilmiş ve koşturmuş tosslamış ve şangırr diye ayna inmiş aşağa meğerse ayna köşkün hanımının yani adamın karsının aynasıymış.

Ayna inince aşağa kadın bir feryad bağarmış inmiş aşağa hayvana naptın sen kocam seni çok sevdiğinden bende bu aynayla kendimi avutuyodum bana sevgisi azaldı kocamın ve hergün gelip aynaa aynaa söyle bana bendenn daha güzeli varmı diye avutup duruyodum sen kocamın bana olan sevgisini çaldın mendeburr hayvan diyerek köşkteki yardımcılarına hayvanı kestirtmiş

Yardımcılar bu emir üzerine korka korka hayvanı kesmek zorunda kalmışlar ama adamın geliceğinide biliyolar

Neyse zaman ilerlemiş adam şehirden gelmiş ve çok sevdiği hayvanını göremeyince çıldırmış hemen herkesi çağırmış nerde hayvanım çabuk söleyin demiş

Herkes el pençe divan ses çıkartamıyo karısıda demişki böle böle oldu aynamı kırdı bende kestirttim senin çok sevdiğin hayvanı deyince adam çıldırmış ve silahıyla karısını öldürmüş köşkteki yardımcılarıda öldürmüş sonrada kendi kafasına sıkmış

Şeytanın cevabı YARABBİ BEN BİŞEY YAPMADIM SADECE SAĞLAM OLAN KAZIĞI BİR İLERİ BİR GERİ HAFİFÇE OYNATTIM

Evet dostlar şeytan bu işte fiili olarak bişey yapma gücüne sahip diil ama devamlı çelme takma uğraşında

Şeytan kafirlerle salih kullarla Allah ın dostları yani ve arada günah işleyip işleyemeyenlerle yani bizlerle devamlı uğraşıp duruyo devamlı çelme takmaya çalışıyo

Kafirlerle zaten uğraşmam onlar istediğim şeyi seçtiler
Salihlerle zaten ben uğraşamam gücüm yetmez
Benim en çok işim bir günah işleyip bir işlemeyenlerledir yani bizle inananda olsak inanmayanda olsak

diyede birşey duymuştum gayet mantıklı

Genelde hep öle olmuyomu o yüzden Allah ın verdiği aklı başımıza devşirip iki hatta üç dört kere düşünmemiz gerekmiyomu

İster ders çıkarın bu hikayeden ister ne bu yahuu deyip atın ben sadece yazdım herzamanki gibi gerisi size kalmış

Önerilen Siteler