"QaTaA'" NEDIR???...YARDIMCI OLURMUSUNUZ???....
maide 38.ayette --kesin--diye cevrilen kelimenin benzer bir formu olan "QaTaA'" Kuranin bazi ayetlerinde geciyor...
2.27. Onlar ki, Allah'a verdikleri ahdi, onunla anlaşıp bağlandıktan sonra bozar, Allah'ın birleştirilmesini emrettiği şeyi KESER ve yeryüzünde bozgun çıkarırlar. İşte bunlardır hüsrana uğrayanlar.
3.127. Allah bunu yaptı ki, küfre sapanlardan bir kısmını BöLüP AYIRSIN veya onları zelîl etsin de yıkık ve ürkek bir halde dönüp gitsinler.
6.45. Böylece, zulme saplanan topluluğun kökü KESILMISTI; hamt olsun âlemlerin Rabbi'ne!
7.72. Nihayet onu ve beraberindekileri bizden bir rahmetle kurtardık; ayetlerimizi yalanlayanların da kökünü KESTIK. İnanan kişiler değillerdi onlar.
8.7. O sırada Allah, iki gruptan birinin kesinlikle sizin olacağını vaat ediyordu. Ve siz, güçsüz ve silahsız olanın size düşmesini arzu ediyordunuz. Allah ise hakkı kendi kelimeleriyle tam bir biçimde ortaya koymayı ve küfre batmışların ardını-arkasını KESMEYI istiyordu.
15.65. "Gecenin bir yerinde aileni yola çıkar. Sen de arkalarından onları izle. Hiçbiriniz geri dönüp bakmasın. Emredildiğiniz yere kadar gidin."
* * * 15.66. Ona şu emri bir hüküm olarak ilettik: Şunlar, kökleri KESILMIS olarak sabahlayacaklardır.
22.15. Kim Allah'ın dünyada ve âhirette kendisine yardım etmeyeceğini sanıyorsa; bir sebeple göğe uzansın, sonra öteki ilişkilerini KESSIN de bakıversin: Oyunu, öfkelendiği şeyleri gerçekten giderecek mi?"
29.29"Erkeklere gidiyorsunuz, yol KESIYORSUNUZ, toplantılarınızda çirkinlikler sergiliyorsunuz, öyle mi?" Toplumunun cevabı sadece şunu söylemek oldu: "Eğer doğru sözlülerdensen, hadi getir bize Allah'ın azabını!"
bu konuda yardim edebilcek birileri varmi......ben arastirmaya calisiyorum ama tek basima beceremedim... cok az kaliyor....
69.41. Bir şairin sözü değildir o. Ne kadar da az inanıyorsunuz?
* * * 42. Bir kâhinin sözü de değildir o. Ne kadar da az araştırıp düşünüyorsunuz?
|