'Ya olduğun gibi görün; yada göründüğün gibi ol' M.C.Rumi
Kuranın bazı Hüküm bildiren ayetlerini; Ganaim yağmasını, Kadın dövülmesini, el kesilmesini, Humusu; Ayetnip'i, Enfal'i açıklamak, içine sindirmek zorunda kalmak istemeyen ''birileri''
açık açık ''Ben Müslümanım'' demek yerine kullandıkları klişelerden bir demet (maydanoz değil - argüman):
* Yaratıcı vardır; Tevhid hak'tır
* Eğer bir yaratıcı varsa, ki vardır; ancak Allah'tır
* Yaratıcı yoksa sen nerden geldin, maymundan mı (favori sualleridir)
* Evrenin Big bangle başladığı, Big Crunch ile biteceğinin delili yok (Lan, googleda bunla ilgili ne kaynak bulurum ben şimdi..Allah arama motorlarından razı olsun.. ARTIK KİTAP OKUMAMA GEREK DE KALMADI ŞÜKÜR....)
* Mevlana aşk, sevgi, dostluk ve Bolgnese makarna sosu
* ''Gel, kim olursan ol, yine gel''
* Allahın dediği olur.
* Muhammed Mustafa Ayşeyi aldığında 6 yaşındaymış, ne iş?
* Ya kardeş; islam bozulmuş, Bi'dat girmiş.
* Bu İslam ülkeleri İslamı yaşamıyor ki....(bak bak bak....neler de biliyor; El Ezher'den sesleniyor sanırsın)
* Peygamber de insandı o da günah işlemiştir-olabilir yani.
İnsanın bir kere kafatası-sorry kafacığı / cık yine olmadı; k a f a s ı karışmaya görsün..
İslamı kadife eldivenlerle tutmaya çalışan, ama yakalaymayan;
''Müslümanım Ulan! Kıbleyi buldum..''demek için can atan ama.....demeyen (diyemeyen?) bu tayfa;
İçin için dua etmektedir:
''Allahım sana inandığımı, kalben sana secde ettiğimi sen biliyorsun. Sen her şeyi bilirsin. Ben bunlar gibi davranmak zorunda değilim; değil mi.. Allahım anla beni. Senin herşeye gücün yeter''
Bir Kararsızın Dua'sından.
''Ben müslüman mıyım, değil miyim? diye düşünürken; ya ben aslında İslama karşı değilim Müslüman sayılırım'' *diye kendini avuturken..
İslama karşı yüz argüman getirip; yine dönüp dolaşıp 'Yaratıcı' fikrini ısıtıpısıtıp öne sürmek bence son derece tutarlı bir hareket..
Yaratıcı düşüncesinden büsbütün uzak durmuyor ki; hani hesap günü: '' Ama ben seni inkar etmedim ki..'' argümanına sarılabilsin..
''Akıllı insanlara'' bayılıyorum.
|