Bu yazıyı neden yazma gereği duydum: Bazı arkadaşlarımızın "ay yarılması" gibi absürd bir konuda uzun uzun kafa patlatmaları beni derinden üzmüştür. Yani bu tartışmaları başka milletten insanlar yapsa, "adamlara bak, ne ipe sapa gelmez şeyleri tartışıyorlar hayatta belini doğultamazlar" derdim... Açıkçası bu tartışmanın bizim ülkemizde ve vatandaşlarımızın arasında yapılması beni oldukça sarstı..
Kur-an da mucize yoktur forumunda açılan başlıklara bakınca, başlığın genelde "mucize iddialarına" tek tek yanıt verme, mucize iddialarını çürütme yönünde geliştiğini ve mucizeye genel bir bakış açısıyla yaklaşılmadığını gördüm.
Bu başlığı ilk önce orada açmaya çalıştıysam da moderatör olmadığım için açamadım. sonra serbest foruma açmaya karar verdim. İlk önce Kuran'da mucize yoktur sitesine başlık açamadığıma hayıflandıysam da daha sonra durumun pozitif yönünü de görmüş oldum: Bu yazımda olaya tanrının varlığına ve tanrının kendisine verdiği mantık ve matematik bilgisi ve yeteneği ile tüm gerçeklere ulaşabileceğine inanan bir bakış açısı kullanacağım... Böyle bir açıyla yazılacak yazının sadece moderatörlere açık bir forumda yazılması yazının içeriği ve anlayışı bakımdan etik olmazdı.
Bu arada, Tanrının bilim ve matemetik yolu ile kavranaılabileceği fikrini savunan kişilerin en başında anılması gerektiğini düşündüğüm ve analitik geometrinin bulucusu ve modern matematiğin babası Descartes'i saygıyla anmadan geçemeyeceğim.
Mucize nedir: Kişiye göre değişir "mucize" nin anlamı; kimine göre bir taşın yere düşmesi, bir bebeğin dünyaya gelmesi, dünyanın evrenin varolması bile bir mucizedir. Ben bu bakış açısını oldukça tutarlı buluyorum. Herşeye mucize olarak bakılabilir.
Ben bir mucizeyim, sen de mucizesin, bu taş, bilgisayar velhasıl herşey heryer mucize... Tabı bu durumda din, Kuran, peygamber gibi kavramların ve şahısların diğer insanları aşağılayıp onları sömürmesine olanak kalmıyor... Vah vah çok üzüldüm...
Kuran da mucize var denilen şey mu tür bir mucize değil, çünkü yukarıda anlattığım mucize anlayışında herşey mucize olduğu için Kuranın bir özelliği kalmıyor. Kurandaki mucizede bahsedilen "normalde olması mümkün olmayan ama olan" olaylardır. Ay yarılması gibi....
Ama burada felsefi bir problem var....
(Felsefi problemden önce gözlerimi açık tutma gibi bir derde düştüm...

yazıya ara verme zorundayım. Bilahare devam etmek üzere)
sevgili mamuli,
Kur'an'da Mucize yoktur forumu sadece moderatörlere değil, tüm forum üyelerine açık bir başlıktır. Talebiniz doğrultusunda topikiniz oraya taşınmıştır.
K.C.