Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > Hristiyanlık

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 25-01-2005, 19:03
ngcoskun ngcoskun isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Yehovanın Şahitleri

birgün bir arkadaşımın bürosunda otururken içeri iki tane bayan girdi.müsade isteyip konuşmak istediler.konu Yehovanın Şahitleri hakkındaydı.
arkadaşım islam dininden olup oldukça fanatik biriydi.konuyla ilgili onların konuşmasına izin verdi . amacı onların orda yanıldıkları noktaları tartışmaktı.
neyse konuya girdiler.bunlar yeni bir din olmadıklarını iddia ederek konuya başladılar.onlara göre peygamber de yoktu.bir kitapları vardı.ismine mukaddes kitap diyorlardı.uslupları çok kibardı.resmen hipnotize olmuş gibiydiler konuyu anlatırken.bu mukaddes kitap kuran hariç diğer kitapların bir derlemesiydi.neden kuran değil sorumuza cevap alamadık.
tam hatırlamıyorum sanırım her hafta bir seminerleri oluyordu.bu seminerde mukaddes kitaptan bir şeyler okunuyormuş.seminerin yöneticisi yehovanın şahitlerinin ileri gelenlerindenmiş ve okuma işi onun tarafından yapılıyormuş.
hepimiz eşitiz birbirimize karşı dedikten sonra bu okuma işini ileri gelenler tarafından yapılmasındaki çelişkiyi de cevaplayamadılar.yani madem bir peygamber yok ve madem hepiniz eşitsiniz ve eşit haklara sahipsiniz neden o zaman ileri gelenlerin hakları sizden fazla diye sorsakta bir cevap almadık.ileri gelenler dediklerinize nasıl hitap ediyorsunuz islamda bu tip kişilere hoca imam ve daha ileri safhalardaki insana da peygamber deniliyor siz de durum nasıl diye sorduk.cevap yine aynı.biz eşit haklara sahibiz.biz de sınıflandırma yok.fakat şöyle de bir durum var eğer onların seminerine katılırsanız belli aşamaları geçtikten sonra mukaddes kitaba sahip olabiliyorsunuz.bu nasıl eşitlik anlamadık.
neyse bize bir sürü broşür bıraktılar.bu arada kuruluşun -kuruluşun diyorum çünkü başka isim bulamadım- giderlerini de üyelerin zengin olanlarının bağışları sayesinde karşılıyorlarmış.kendileri bu işe bu kadar zaman ayırsalarda burdan bir gelirleri yokmuş.bu işi tamemen gönüllü olarak yapıyorlarmış.
broşürlerde insanın kendini tanıması ve iyi huylu olması mulayim olması pozitif olması ile ilgili şeyler yazılıydı.hafızamı zorlasamda nasıl bir allaha inandıklarını bulamadım.
hatırladığım başka şeyler olursa tekrar yazarım.açıkcası konuyu yazmadan önce bir search yapsam daha iyi olurdu belki ama hatırladığım kadarıyla yazdım artık.
yeni bir şey bulursam yazarım.

Gerçeklikle karşılaştırıldığında, bilimde vardığımız düzey ilkeldir, çocuk oyuncağıdır.Ama sahip olduğumuz en değerli şey de odur.
ALBERT EINSTEIN

Önerilen Siteler