Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Özgür Düşünce Platformu

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 16-01-2011, 06:57
paslıçivi paslıçivi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Aydınlanma, Farkındalık ve Dolayısıyla "İnsanlaşma"

o bilinci kendine çevirip "kendilerini" bir görebilseler..-paslicivi-

Iste tam da sorun da, cozum de burda, birey bilinci de, bu bilincin tursel bilinc ve farkindalik duzeyi de, insanoglu dogal zihninin ve egosunun; insansal zihniyete donusmesi, evrensellesmesi tam da burda. DEVRIM BURDA.

Senin ile farklilastigimiz EVRIM/DEVRIM de burda.

Benim kendi devrimimi kendime yaptigim yer de tam burasi, sorgulama, arastirma, degerlendirme, nedenselleme v.s., matematiksel/mantiksal bilgi de, yenilenme, gelisme, ilerleme de, duzey ve bilinc farkini asma da AKLINA NE GELIYORSA, HEPSI BURDA VE SADECE FARKINA VARILMAYI VE BILINCE CIKMAYI BEKLIYOR. Iste asil mucadele burda, ya da mucadelesizlik evrime birakmak burda.
şu topicteki yazı dizimi bitireyim.. ondan sonra takkeleri/benlikleri masanın üzerine koyup bu konuyu seninle konuşalım..

bu ulaştığımız bilinç seviyesini diğer insanlara aktarılım mı, aktarmayalım mı yada aktarmak için neler yapabiliriz.. nasıl bir yol yöntem ugulamalıyız..
sevgili e.i.

diğer topicteki(evreni okuyalım mı) yazılarımı henüz bitirmedim ama tıkandım ileriki zamanlarda o topiğe tekrar dönmeyi düşünüyorum.. şimdi seninle şu konuyu konuşalım..

ikimizin bilinç düzeyi birbirine çok yakın.. ikimiz de varlığa/evrene "insan odaklı" bakabiliyoruz.. yani insanlığı bölen tüm soyut kavramlardan arınıp "önce insan" diyebiliyoruz.. ve insandan öte tüm bu soyutların bir "problem/sıkıntı" olduğunu farketmişiz..

şimdilik "problem/sıkıntı" diyorum, çünkü bu probleme yaklaşma açımız çok farklı..

sen bunun halledilebilecek bir "sorun" olarak görmektesin ve kişinin bunu farketmesi olayına "devrim" diyorsun..

evet bu bilincin farkındalığına varmak hem o kişi, hem dünya insanlığı için bir devrim sayılır..

ama bütün mesele; bir insanın bu devrimi yapacak hale gelmesi..

sen kendin; kendinle kavga ederek, düşünerek, okuyarak bu bilince ulaştığını ve diğer tüm dünya insanlarının da aynı şekilde ulaşabileceğini düşünüyorsun..

bense; bunu bir bilinç yetmezliği vakası yani tıbbi olarak düzeltilebilecek bir "hastalık" olarak görüyor ve tıbbi gelişmelerle bu hastalık tedavi edilene kadar doğal bilincin "evrim" sürecinin işleyeceğini düşünüyorum..

şimdilik kabaca olayı özetlemeye çalıştım.. şayet senin düşüncelerin/tezin konusunda hatalı bir şey yazdıysam önce onu düzelterek başlayabilirisin..

ikimize de kolay gelsin

umarım benliksiz bir yazışma ve tüm okuyanlara faydalı bir konuşma olur..

Önerilen Siteler