Hepinizin bildiği gibi İslam'da domuz haramdır ve Kur'an'da kan ve leşle eşdeğer tutularak yasaklanmıştır.
Bakara/173. Allah, size ancak leş, kan, domuz eti ve Allah'tan başkası adına kesileni haram kıldı. Ama kim mecbur olur da, istismar etmeksizin ve zaruret ölçüsünü aşmaksızın yemek zorunda kalırsa, ona günah yoktur. Şüphesiz, Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.
En'am/145. De ki: "Bana vahyolunan Kur'an'da bir kimsenin yiyecekleri arasında leş, akıtılmış kan, domuz eti -ki o şüphesiz necistir- ya da Allah'tan başkası adına kesilmiş bir (murdar) hayvandan başka, haram kılınmış bir şey bulamıyorum. Fakat istismar etmeksizin ve zaruret ölçüsünü aşmaksızın kim bunlardan yeme zorunda kalırsa yiyebilir." Şüphesiz Rabbin çok bağışlayandır, çok merhametlidir.
Domuz Tevrat'ta da yasaklanmıştır ve Museviler de domuz eti yemezler.
Levililer 11/7/1- Domuz çatal ve yarık tırnaklıdır, ama geviş getirmez. Sizin için kirli sayılır.
Yeşaya/66/17/7- "Bahçelere girmek için kendilerini arıtıp kutsayanlar, domuz, fare ve öteki iğrenç hayvanların etini yiyenlerin ortasında duranı izleyenler hep birlikte yok olacaklar" diyor RAB.
Haram olma sebebi pis, iğrenç, çatal ve yarık tırnaklı oluşundan dolayı imiş.
Kimileri bu konuda daha da iddialı bilgiler aktarıyor. Bilhassa sağlık konusunda;
http://www.enfal.de/soru7.htm
Ben hiç domuz eti yemedim. Dini anlamda değil ama geleneksel anlamda da mecbur kalmadıkça yiyeceğimi sanmıyorum. Peki ama özellikle batı ülkelerinde domuz en çok tüketilen besin maddelerinden ve bugüne kadar bir zararı görülmemiş. Sağlık açısından da batı insanının ne kadar ileri olduğu biliniyor. Ne dersiniz?