tarankedi´isimli üyeden Alıntı
Neden beğenmediğiniz arabistan'da içkinin hası içiliyo, fuhuşun kralı yapılıyo. Zaten seni ilgilendiren bişey yok, sana özgür ülkede bol özgürlükler, tabiki dikkatli oluyosun galiba, oraların polisi biraz serttir.
|
Neden sorularının cevabı aslında basit. Hiçbiri olmayan tanrıdan tam manası ile çekinmiyorlar da ondan. Klasik islam baskısı altında, yasakların cazibesine kapılıp, mantıklarını bir kenara bırakarak hareket etmeyi tercih ediyorlar.
Kabenin önünde içse de, etrafında fuhuş yapsa da, ortada yine dilsiz tanrı olunca hali ile bir yaptım önce tırstım çarpacak diye, bana yol gösterir belki hatalıysam ara beni modunda diye ama tık yok psikolojisi altında yaptıkları alışkanlığa dönüşüyo.
Adamlar tanrıdan çekinmiyo emme, o sert olan polisin elindeki sopalardan ve şeriatin kafatasçılığından gizlenmeye çalışıyo. Bak işte ahanda burada içemiyorum gizli gizli yapıyorum modu. (tanrının sonsuz azabı önemsiz de, elin sopalı adamının falakası önemli tabi)
Hani, sahabelerde, halifelerde, emeviler de, abbasiler de, Muhammed'den sonra bol bol münafık sıfatında eylemlerini kurana rağmen boşa gerçekleştirmediler.
Dillere gebe kalan tanrının puttan farkı yoktur. Bilinçaltınız da bunu isteseniz de istemeseniz de bildiğinizden, insan evladı hayali tanrıdan çekinse de bildiğini genelde okur.