Re: Ebu Talip neden müslüman olmadı?
Bu olayı birazda kendi yaşantılarımızı göz önünde bulundurarak incelesek nasıl olur ?Belki bazı arkadaşlarımız hayır biz buyuz diyebilirler ama biliriz ki genelde ailemizin hepsi ateist değildir.Belki bizim ateist olduğumuzu bilenleri vardır belki bilmeyenleri.Bu olgu aile içindeyken bile bazen sıkıntı verici olabilir.Birde bu konuya toplumsal bakalım.İçimizden kaç kişi toplumda bağıra çağıra ben ateistim,dine inanmıyorum vb gibi kendini tanımlar.
Oysa..Yıl 2006 toplumlar medeni anlamda 1400 yıldan bu yana büyük değişim ve evrilme geçirmiş,hukuk alabildiğince bireyi koruyan yasalara yer verir olmuş,insanlar daha rahatlar eski geleneklere göre.
İnsanlar medeniyette; bu kadar ilerleme kaydetmesine rağmen bazı duygu ve düşünceleri değişmiş midir ?Hala hırslıyız,hala kıskancız,hala adiliz,hala iki yüzlüyüz,hala cömertiz,hala sabırlıyız,hala vefasız vb gibi.
Acaba o devirde Ebu Talip gelişen olaylara baktığında,yeğeninin inancını kabul ettiğinde,A kampından B kampına geçtiğinde hem kendi hemde yeğenini koruyamayacağı,öngörüsü ve içgörüsü ile mi daha önce olduğu A kampında kalarak bugün sorulan bu sorunun muhatabı oldu ?
Öngörü veya içgörü salt bizde mi var ?
|