Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > Hristiyanlık

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 08-01-2007, 15:34
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Standart Re: yehova şahitlerinin asıl kimliğini öğrenmek istermisiniz

Allah katında tek din, dinsizliktir, Allah'ın dine ihtiyacı var mı?

Sevgili Yuhanna, darılmazsan, yazdığın yazıları okurken, birde nickinle bağ kurarak okudum ve evet, sakın aldanmayın derken, onlarla birlikte olmak zorunda kalmış, şimdide onların gözünde şeytan tarafından alınmış, lanetlenmiş birisi olduğunu düşündüm. Acele ile yazdığın ve kesik, kesikde olsa üst başlıklar sunduğunu görüyorum.

"ben ayrıldıktan sonra duyuru yapmışlar şu şu kişi artık irtidat etmiştir diye.bu şekilde .damgalıyorlar insanları"

Sevgili Yuhanna aynen böyledir, din bir yerde ötekileşmektir. Hepsi içinde geçerli bu ve insanlığın(çıkar ekseninde) ötekileşmeye ihtiyacı var sanırım. Ölümden bile kurtulmanın tek yolu ötekileşmektir, yani insan olmaktan kendi gerçeğinden öteye erişmektir, öteki alemlerde, ötekileşmiş olmaktır. Gerçeklerden ancak başkalaşarak, kendinizdende başkalaşarak kurtuluyorsunuz. Şu anda onlara göre sende ötekileşmiş ve ötelenmişsin demektir. Sen olmazsan onlarında ötekiliğinin anlamı kalmayacak. Bir diğer taraftanda ötekileşmede gizemli ve sırlarla dolu şeytan, lanet vs gibi şeylere sığınırlar. Böylelikle ötekilerin hepsi şeytanın tesiri altındadır, bu kendilerini haklı ve EFENDİ yapmaya ama ayrıca SINIRLARINIDA belirlemeye yeterli. İçine biraz Yehova korkusu birazda şeytan korkusu ve birde bir gün ölüp gitme telaşını koyup, iyi bir çorba yaptığınızda, artık sıra sömürüye gelmiş demektir. Dünyada insanların inançlarını, korkularını, telaşlarını kendi menfi statüleri için kullanmak amacından daha alçakca ne olabilir?!!!!!

Tanrı Yehova ise iyi bir semboldür-özel bir isimdir, O ki Yakup ile güreşmektedir, o ki insan kılığına ne zaman girerse, o zaman Yehova olmaktadır, O'nu görende böylelikle Şahit. Kimbilir belkide Yehovadır bu tarikatın başındaki? Aksini ispatlayabilirmisin hayır, nede olsa Tanrının insan kılığında görülmesi, insanlarla bu kılıkla irtibat kurması hele birde Yehova Şahitleri iseniz, kıyamet kopmuş demektir. Şimdi yapmanız gereken kapılarınızı sonuna kadar bu Tanrı Dostlarına açmaktır. şaşırmayın, Tanrı Dostları diyorum, bu günde Müslümanlara Cidi(CD) satanlar, Allah'ın Dostları demiyor mu? Allah'a bakki, bunlar Cidi satsınlar diye dost edinmiş... Ya şeytanın dostları kim bunlara göre, mesala ben, şimdide sen... Ötekileşmek...

Tasavvufa gelince, ben tasavvufu ötekileşmeye karşı bir duruş, özünü kaybetmeye karşı kendisinide kabul edilebilir(meşru görülebilir) sınırlarda direnme olarak görüyorum.

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu

Önerilen Siteler