Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 27-01-2007, 13:33
Üye Değil

Standart Tanrinin adaleti

Sevgili arkadaslar,

Su tanrinin adaletine bakiniz, bir odul ve bir ceza ile milyarlarca insani yargilamak istiyor. Bir mahkeme dusunun, saniklara ya 50.000 dolar tazminat oduyor yada idam cezasi veriyor. Bu mahkemenin adil olabilmesi mumkunmu? Mahser gununde dogmus ve yasamis butun insanlar sorgulandigi zaman bircok insan cok kucuk farkla sonsuz sefahati kacirip, sonsuz aciya terkedilecek. Bu fark belki bir besmele olucak cunku katilimin bu kadar cok oldugu bir sorgulamada rekabet had safhaya cikmak zorunda. Belki mahser gununden sonra insanlar tanriya kizacaklar ve on anlayissiz, zalim, adaletsiz olarak tanimlayacaktir.

Bir diger konuda cezanin amaci nedir? Insani egitmek ve gelecekte topluma zarar vermeyen biri olarak hazirlamak. Cehennemdeki cezalandirmanin amaci sadizm ve nefretten baska ne olabilir? Bugun bile insanlar uzerinde etkin bir ceza sistemi bulunamamistir. Bazi insanlar hapislere suc okulu gozuyle bakiyor, bazi insanlar idami savunuyor, sayisiz belirsizlikler ve tartismalar var bu konuda.

Seytanin mevzusuna gelince, seytani kibirlilikle suclayan tanri "Ben en cok ovguyu hakedenim" "Ben sizi bana ibadet edin diye yarattim" diyerek arsin en kibirlisi oldugunu ispatlar. Neden Allah'in gozu kendine kordur, kendini elestiremez ve kendini elestirtmezde.

Allahin her yontemi oldugu gibi yargilama yontemide ilkel ve yetersizdir.

Önerilen Siteler