Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > Hristiyanlık

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 07-02-2007, 06:49
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart TANRININ YASASI ESKİR Mİ ?

KUTSAL KİTAP BUNA NASIL CEVAP VERİYO BAKMAK İSTERMİSİNZ :

İbr.8: 5 * Bunlar göktekinin örneği ve gölgesi olan tapınakta hizmet ediyorlar. Nitekim Musa tapınma çadırını kurmak üzereyken Tanrı tarafından şöyle uyarıldı: "Her şeyi sana dağda gösterilen örneğe göre yapmaya dikkat et."

İbr.8: 6 * Şimdiyse, İsa daha iyi vaatler üzerine kurulmuş daha iyi bir antlaşmanın aracısı olduğu kadar, daha üstün bir göreve de sahip olmuştur.
İbr.8: 7 * Eğer o ilk antlaşma kusursuz olsaydı, ikincisine gerek duyulmazdı.

İbr.8: 8 * Oysa halkını kusurlu bulan Tanrı şöyle diyor: "'İsrail halkıyla ve Yahuda halkıyla Yeni bir antlaşma yapacağım günler geliyor' Diyor Rab.
İbr.8: 9 * 'Atalarını Mısır'dan çıkarmak için Ellerinden tuttuğum gün Onlarla yaptığım antlaşmaya benzemeyecek. Çünkü onlar antlaşmama bağlı kalmadılar, Ben de onlardan yüz çevirdim' Diyor Rab.
İbr.8: 10 * 'O günlerden sonra İsrail halkıyla Yapacağım antlaşma şudur' diyor Rab, 'Yasalarımı zihinlerine işleyeceğim, Yüreklerine yazacağım. Ben onların Tanrısı olacağım, Onlar da benim halkım olacak.
İbr.8: 11 * Hiç kimse yurttaşını, kardeşini, Rab'bi tanı diye eğitmeyecek. Çünkü küçük büyük hepsi tanıyacak beni.
İbr.8: 12 * Çünkü suçlarını bağışlayacağım, Günahlarını artık anmayacağım.'"

İbr.8: 13 * Tanrı, "Yeni bir antlaşma" demekle ilkini eskimiş saymıştır. Eskiyip köhneleşense çok geçmeden yok olur.

* *

HALBUKİ BAŞKA AYETLER BİZE TANRININ SÖZLENİN PAK ,KUSURSUZ OLDUĞUNU SÖLEMEKTE *

Yer.31: 32 * "Atalarını Mısır'dan çıkarmak için Ellerinden tuttuğum gün Onlarla yaptığım antlaşmaya benzemeyecek. Onların kocası olmama karşın, Bozdular o antlaşmamı" diyor RAB.
Yer.31: 33 * "Ama o günlerden sonra İsrail halkıyla Yapacağım antlaşma şudur" diyor RAB, "Yasamı içlerine yerleştirecek, Yüreklerine yazacağım. Ben onların Tanrısı olacağım, Onlar da benim halkım olacak.
Yer.31: 34 * Bundan böyle kimse komşusunu ya da kardeşini, 'RAB'bi tanıyın diye eğitmeyecek. Çünkü küçük büyük hepsi Tanıyacak beni" diyor RAB. "Çünkü suçlarını bağışlayacağım, Günahlarını artık anmayacağım."

Bu antlaşmayıda üç ana madde de toparlayabiliriz,

a-Tanrı yasalarını israiloğullarının yüreklerine yazacaktır.
b-Tanrı israiloğullarının Tanrısı olacaktır.
c-İsrailoğullarıda O'nun halkı olacaktır.

Gal.3: 10 * Yasa'nın gereklerini yapmış olmaya güvenenlerin hepsi lanet altındadır. Çünkü şöyle yazılmıştır: "Yasa Kitabı'nda yazılı olan her şeyi sürekli yerine getirmeyen herkes lanetlidir."
Gal.3: 11 * Tanrı katında hiç kimsenin Yasa'yla aklanmadığı açıktır. Çünkü "İmanla aklanan yaşayacaktır."
Gal.3: 12 * Yasa imana dayalı değildir. Tersine, "Yasa'nın gereklerini yapan, onlar sayesinde yaşayacaktır."

AYETLER BÖYLE DİYOR;
PEKİ SİZ NE DİYORSUNUZ : TANRININ YASASI ESKİR Mİ ? ?

Önerilen Siteler