Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Özgür Düşünce Platformu > Dinsel İnançlardan Nasıl Kurtuldum?

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 14-03-2016, 01:20
deistkalender - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
deistkalender deistkalender isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Çetrefilli Düşünceler

Merhabalar arkadaşlar aranızda yeniyim ve yanlız olmadığımı bu forum sayesinde anladım.Kendi hikayemi kısaca yazmak isterim ; Şu an 29 yaşındayım 23 yaşında askerliğimi bitirdikten sonra hayatım düzene girince gerçek anlamda hayatı, dini, insanları ,evreni, bilimi düşünmeye başladım.Günümüzdeki İslam ülkelerinin ne kadar geride kaldığını,ülkemizdeki hacı hocaların ne kadar düzenbaz olduklarını gördükçe sorgulama dönemine girdim.İlk başta Müslümanlıktaki Tüm mezhepleri ve hadisleri sildim kafamdan.SAF dini yaşamak istiyordum.Bu güne kadar anlamını bilmediğim küçüklüğümden beri her gece okuduğum arapça kelimelerin anlamlarını öğrendim.Kuranın türkçesini okumaya başladım.Her gece okudum ve mantıksız gelen ayetleri 3-4 farklı mealcidende karşılaştırdım.Ve okudukça korkmaya başladım.Son 30-40 sayfa kala artık okumanın bi anlamı kalmadığını anladım ve kapattım kitabı.Çünkü kitap bir yaratıcının elinden değilde insan elinden çıktığı aşikar olmuştu.Kadınların 2. sınıf insan muamelesi görmesi , peygamberin özel hayatıyla bu kadar çok ilgilenilmesi kafamdakisoru işaretlerini kaldırdı.Ve felsefe akımlarını inceleyip her türlü inancı karşılaştırdım kendime en yakın bulduğum
DEİZM inancı olduğuna karar verdim.Bu konudada şöyle düşünüyorum.BigBang teorisinde evren atom kadar küçük çok sıcak bir parçacıktı deniyor.İşte o parçanın kendiliğinden oluşmasına olanak veremiyorum.İlk nedenin mutlaka bir yaratıcı güce ihtiyacı olmasını düşünüyorum.Ve sonsuz kainatta bu Mutlak düzeni var edenin korkunç birisi olacağına inanmıyorum.Yaşamın sadece dünyada değil , başka galaksilerde de olduğu inancındayım.Aranızda bana da yer varsa çok memnun olurum. SAYGILAR

Önerilen Siteler