Kadın hacer (هاجر) adının arapça yazılışı ile taş anlamındaki hacer (خجر) adının yazılışı yörebinde ileti yazmıştım başka konuda.
Hicret sözcüğündeki gibi 2 gözlü he harfiyle yazılan hacer (هاجر) kadın adı.
Örneğin Haşr 9'da hicret edenler, men hacere (مَنْ هَاجَرَ) iki gözlü He harfi iledir.
Öteki tırtıklı Hı harfi örneği ise Bakara 24'de yakıtı insanlar ve taşlardır söylemindeki hicaratu حِجَارَةُ Hı harfi iledir.
Hicr 80'de kezzebe ashabu el Hıcr (كَذَّبَ أَصْحَابُ الحِجْرِ) Hicr ashabı bir toplum adıdır aynı zamanda.
Taş adı bir toplum adı da olmuş, yalnızca bildiğimiz taş-kaya anlamında kullanılacak diye birşey yokmuş araplar için veya ortadoğu halkları için. Ama ibrahim'in karısı hacer ile literatürü farklı. Konu yörebinde ben, ibrahim'in karısı hacer هاجر ile hacerul esved taşının, yani hacer soyundan araplar'ın herhangi bir ilişkisi olabileceğine olasılık vermiyorum. İsa'nın veya davud'un "köşe taşı" olma yönündeki deyişler ilgimi hayli çekti tabi.
هاجر Kişi adı hacer sözcüğü 2 gözlü He ها harfi iledir.
حِجْرِ Taş adı HCR sözcüğü tırtıklı حِ harfi iledir.
islamın yıkıma uğraması karşısında müslümanların, el-lah'ı ayakta tutundurabilmek için yalanlar söylemeleri kaçınılmazdır. hohol : aesir
|