Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > Yahudilik

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 14-10-2017, 00:03
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Vefik Sami;hangi konuya hakim değilim?Hristiyanlığa mı?

''İncilde şiddet yok'' diyorsunuz,önünüze kaç tane ayet koydum..Daha ne yapayım?
Konuya nasıl hakim olacağız?

Bir ilahiyatçı islamı bizden iyi bilir..Konuya da hakimdir..Peki,bizimle bu ilahiyatçının arasındaki fark ne?
Biz konuyu anladık..Nasıl?Dürüst olduk..Kendimize karşı dürüst olduk..Okuduğumuzu çevremizden bağımsız olarak değerlendirmeye/anlamaya çalıştık..İşte bunu yaptığımızda islamdan koptuk..Yoksa bu konularda uzman olduğumuz için değil..

Siz Hristiyanlığı kendi kendinize dizayn edip,bir tanrı inancı yaratmışsınız..İncilde mesih şiddeti öğretmez filan..Buyrun,ayetler diyorum..Hayır,onlar mecaz,bunlar alegori,sen konuya hakim değilsin,daldan dala atlıyorsun falan filan..Yahu,gözünün önünde işte ayetler..Yorum yapmaya,ayetlerdeki vahşeti/şiddeti anlatmaya gerek yok..

Kırbacı elini alan bir mesih,kılıç satın alın diyen bir İsa..Daha ne olsun?!

Mesela Hitler ne yapmış?Kavgam kitabında bu Yuhanna incilindeki kırbaç ayetini referans göstermiş..Bu kırbaç ayeti şimdi mecaz mı?İsa eline kırbacı almamış mı?Almış işte..

Buyrun,bana kurandan Muhammed'in eline kırbaç veya kılıç aldığı bir ayet gösterin..
Gösterebilir misiniz?Hayır..Anca hadislere bakarsınız..Asıl metinde bir şey yok..

Bizans sonradan uydurulmuş bir kavram..Aslı Roma imparatorluğudur..Roma imparatorluğunda etkin olan size göre Hristiyanlık değilmiş..Neymiş?Ortodoksluk ve İstanbul patriğiymiş..Laf mı bu şimdi?
En başta dedim size..Siz kendiniz gibi olmayan herkesi Hristiyanlıktan aforoz ediyorsunuz..Size göre Dünya'da Hristiyan olan yalnız sizsiniz..Herkes kültür dindarı..Roma'dakiler kültür dindarı,bugün vatikandakiler de..Herkes..Sadece siz çözmüşsünüz bu Hristiyanlığı..
Koskoca Roma'ya bile Hristiyan Roma değil de,ortodoks Roma olarak bakıyorsunuz..Pes..!

Pavlus denen kimine göre mazoşist,kimine göre gnostik kapı kapı gezip Hristiyanlığı empoze etmeye çalışmadı mı?
Mektuplar nedir?
Misyonerler nedir?
Bal gibi de yayılmacı bir din işte..Bir virüs..Bir hastalık..Akıl hastalığı..İslamın tebliği de buradan çıkıyor işte..Muhammed'in mektupları filan..

Yahudiliğin ve islamın tanrısı özünde itaat bekler..Bu yüzden bu iki din şeriat bazlıdır..Hristiyanlıkta ise esas olan itaat değil,imandır..Yani Hristiyanlıkta şeriat yok demeniz bir anlamda doğru ama bu işler bu kadar basit değil işte..
Neye iman ediyorsun?Bu ettiğin iman ne anlama geliyor?Bunlar önemli..
Hristiyanlıkta kanlı kurban yok..Her Hristiyan iman ile kendini kurban etmiş sayılıyor..Vaftiz ve evharistiya ayinleri sonrasında,hristiyanlar İsa oluyorlar..Temizlenip,tevbe edip,tanrının kanını içip,tanrının bedenini yemek;sizi tanrı yapar..Kendini tanrı yerine koyan bu akıl hastaları,kendileri gibi olmayanları günaha batmış insanlar olarak görürler..Haliyle bu insanları doğru yola sokmak,yani Hristiyan yapmak gibi bir gayeleri olduğu gibi;bu insanları yok etme haklarını da kendilerinde görürler..Nasıl?
Matta 5-30 Eğer sağ elin seni günaha sokarsa, onu kes, at. Çünkü vücudunun bir üyesinin yok olması, tüm vücudunun cehenneme gitmesinden iyidir.
Kendini İsa yerine koyan bu akıl hastaları,bu tarz ayetleri baz alıp,kendilerini günaha sokacak kişileri yok etme gibi bir düşünceye girebilirler..2000 yıldır da yaptıkları da budur..

Hemen itiraz edeceksiniz..Ama bu ayetlerde ''insanları öldürün söylemi yok''..Evet yok ama günah var..Günah nedir?İmana terstir..İman neydi?Tek amacınız..Hristiyanlığın özü..
Yani sizi birinin günaha sokmasına izin vermemelisiniz..Yani baktınız karşınızdaki kişiler Hristiyan olmuyor,bu kişiler sizi günaha meylettirebilirler diye,bu kişileri yok edebilirsiniz..
Yukarıda bahsettim..Ruanda soykırımına bizzat papazlar katılıyor..İnsanları katlediyorlar..Vatikan bu papazları koruyor/kolluyor..Vatikan soykırımdan yana..Niye acaba?
Aslında Yahudilik ve islam dini şiddeti daha net belirtiyor..Aslında bu iki din,hristiyanlığa göre şiddete daha meyilli olmalı ama tam tersi olmuş/oluyor/olacak..Çünkü iman,şiddetten daha beterdir..Gece vakti iyi cümle kurdum

Önerilen Siteler