Re: Din mi üstün..İman mı..Nasihat mı..Akıl
Öncelikle arkadaşlar hoşbulduk,
Sanırım ilk önce neden bu foruma yazdığımı açıklayayım,genel olarak forumlara baktığımda en çok mesajın bu forumda yazıldığını gördüm,daha çok kişiyle bilgi iletişimine girebilirim diye düşündüm.Daha fazla mesaj içeren başka forum varsa da ben görmedim.Yoksa birinin formu ya da o ağırlıklı yazıyor diye seçmedim bu başlığı...
Biraz da sosyalizm ve müslümanlığı birleştirmemden bahsedeyim.Şimdi arkadaşlar hiçbir düşünce yazıldığı gibi kalmamalı bana göre,onun farklı yorumları olmalı toplumlara göre.Örneğin biz Türkiyeliler toplum olarak Çinlilerden ya da Ruslardan çok farklıyız.Onlar sosyalizmi kendilerine göre yorumlamalıdır biz de kendimize göre yorumlamalıyız.Ki Marx bu kitabı 19.y.y.da yazmıştır,biz 21.y.y.dayız,insan ve toplum değişmektedir,bu değişim zaten olmazsa olmaz bir olgudur.Temeline sadık kalarak daima yenilenmelidir bana göre ideolojiler.Sizce neden Türkiyede sosyaliste bir devrim olmamıştır?Bana göre en büyük neden, malesef devrimciler halkı yanına alamamıştır,sosyalizmin din düşmanlığı olarak gösterilmesinin önüne geçememişlerdir.Böyle olunca da muhafazakar halk onlara tam destek vermemiştir.Temelinde marksizm en nihayetinde ekonomik bilimsel bir sistemdir.Devletin her alanında *bilime dayalı yönetime geçilmesi öngörülür.Bunun yanında birey ve özgürlükleri çerçevesinde insanlara dinlerini yaşamalarına izin verilmelidir kanımca.Aksi taktirde o ülkede özgürlükten bahsedilemez.
Güzel olan herşeyden birşeyler almalıyız;varoluşçuluğun bireyinden,Marxdan eşitliği,Rousseaudan * asiliği,Voltaireden eleştiriyi,Yunusdan evrenselliği...
İlkönce geç de olsa Aydınlanmayı yaşamalıyız,idealizm binlerin değil milyonların tek düşüncesi olmalıdır.GEçmişte olduğu gibi,bugünlerde de ülkemize,değerlerimize,benliğimize kısacası bizi biz yapan herşeye saldırıyorlar.Kimi zaman Ermeni bir yurtdaşımız öldürülüyor,kimi zaman hrıstiyan bir papazımız...Üstümüze geliyorlar,kirli eller bulaşıyor coğrafyamıza.Ve bu yaptıkları çirkinlikleri bize yıkmaya çalışıyorlar.Avrupa kapılarında süründürüyorlar politikacılarımızı,gerçi hoş onlar ne kadar bizim oluyor,satılmışlar mı o da tartışılır.Ben eminim ki herhangi bi askeri işgal olduğunda, ben yanımda ateist,deist,islamcı,komunist arkadaşlarımı göreceğim.Bu durum bana daha çok cesaret veriyor.Sizleri seviyorum ülkemin güzel insanları...
|