Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Öneri, Düşünce & Eleştirileriniz

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 27-04-2019, 16:21
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Irkçı olmak kötü bir şey mi?

Dün ''world'' isimli üye banlanmış..Şöyle bir açıklama yapılmış;
world adlı üye sürekli ırkçı konular açması, ırkçılığı faşistliği savunan mesajlar atması sebebiyle forumdan uzaklaştırılmıştır.
Forumlarda genelde banlanan üyelerin ardından bu tarz konular açılıyor,ben de böyle bir konu açıyorum () ama benim burada takıldığım bir nokta var..Onu belirtmem lazım..Bunun haricinde yönetimin işine filan karıştığım yok..

Önce şu ırktan bahsedeyim biraz;
Bilimsel anlamda 3 tane ırk var ve bu 3 insan ırkı,geç paleolitik dönemde,M.Ö.40.000 ile 12.000 yılları arasında ortaya çıkmıştır..Bu ırklar da şöyle;negroide,europoide ve mongoloide..
Bu 3 insan ırkının zihinsel ve fiziksel yapıları aynıdır..Bu ırkları farklı kılan şeyler,derilerinin renkleri veya gözlerinin biçimleridir..Yani morfolojik konular..
Hiçbir ırkın bir diğerine karşı fiziksel veya zihinsel bir üstünlüğü yoktur..
Neolitik dönemde bu ırklar birbirleri ile kaynaşmış ve bugüne kadar gelinmiştir..

Bugün birisi,bir ırkın üstünlüğünden bahsedebilir ama bunun bilimsel bir anlamı/geçerliliği yoktur..Tıpı bugün birisinin bir dinden bahsetmesi ve bu dinin de,bilimsel anlamda bir geçerliliğinin olmaması gibi..

Eğer kişi,inandığı anlamda,başka ırkları/toplumları yok etmek filan istiyorsa,burada bir sıkıntı var tabi ama mesela bir Türk'ün ''biz Almanlardan üstünüz'' demesi,gayet sıradan bir şeydir..
Bu bağlamda şiddetten bahsetmeyen her türlü ırkçının/faşistin bu forumda yazması gerektiğini düşünüyorum..Nasıl ki bir müslüman bu forumda yazabiliyorsa,bir ırkçı da bu forumda yazabilmelidir..

Sevgiler..

Önerilen Siteler