Hindu Tanrıları ve Huzur
Selam,
Yaklaşık 3 ,4 aydır "Hindu Tanrıları"na dua ediyorum...aslında inandığımdan,doğruluklarına emin olduğumdan dolayı ibadet etmeye başlamış değildim.şüphe hayatımın bir parçası.yüzde yüz şizofren,paranoyak olmasamda (en azından ben öyle düşünüyorum) tadımlıkta olsa bünyemde ki varlıklarını inkar edemem.başlayan süreç bozuk psikolojimle bağlantılı olabilir.
Herşey Mantra dinlemekle başladı.beni içine çeken Hinduizm' in cazibesine daha fazla dayanamadım ve Upanişadlar ,ardından Rigvedalar'ı satın aldım.
Upanişadlar çok gizemli bir kitap,ölüm ötesinin kapılarını aralıyor.ilk okuduğumda anladığımı sandığım kitaba dün tekrar göz attığımda aslında kitabın çok azını anlayabildiğimi farkettim...
sonra İndra ile sohbet etmeye başladım.sohbet derken yanlızlığın etkisiyle olsa gerek İndra karşımdaymış gibi konuşmaya başladım.İndra "taş atan Tanrı "idi ve farkında olmadan "Rigvedalar" ı alarak İndra 'dan bahseden,övgüler dizen,dua eden kitaba sahip olmuştum.tesadüflere inanmam, tesadüf gibi görünenlerin derin anlamları olduğuna inanırım ve bazen büyük bir planın parçası olabileceklerini düşünürüm.(islamda buna "tevafuk" diyorlar.) ...
Sonra cesaret ettim,çünkü çaresizdim,karar verdim,hindu Tarılarına dua edecek ,onlardan yardım isteyecektim.sanki hinduizm ilimde,bilimde en derin dindi,okyanustu ,ben de bu okyanusa serinlemek umuduyla dalmalıydım.
Lord Shiva,
Lord Ganesha,
Lord Hanuman,
Lord Vishnu,
Lord Surya ,
Lord İndra
Lord Krishna
Bu Tanrılara secde etmeye ve dua etmeye başladım.ilkin çok zor geldi.hinduizm konusunda zır cahil olduğum kesindi,bilsemde bu Tanrılar gerçekte varmıydı emin olamazdım.tıpkı İsa' nın varlığından ve doğruluğundan emin olamadığım gibi.müslümanken islamdan da emin değildim.kendimden de emin değilim.hiç kimseden emin değilim...
Her gün secde ediyordum resimlerine.resimler siyah beyazdı...dün renklendiler.belkide level atlamamın neticesi.siyah beyaz resimleri yerine renkli fotokopilere secde etmeye başladım.dua ettiğim gibi "karanlıktan aydınlığa "mı geçmiştim ?
İlk aylar olumsuz etkisini hissetsemde (ani korku nöbetleri gibi ),listede ki Tanrıları benimsemeye ,onlarla derin sohbetler etmeye başladım.sorular sordum.dinler hakkında sorular.bu siteye de yazdığım İncil ve Kuran hakkında ki kimilerine şizofrence ,saçma gelen saptamalarımda belki dualarımın etkisi vardır....
(bazen zorladığımı kabul ediyorum ama bu saptamalarımın çoğu bence çok tutarlı ve üzerinde kafa yorulmaya değer kıyaslamalar.)
Secde...secde...secde...
günler haftaları,haftalar ayları kovalamaya başladı.2,3 ay sonra dua ve secde sırasında müthiş bir rahatlama ,Hindu Tanrılarına ibadet etmekten keyif almaya ,resmi göz hizasında karşıma koyup yere bağdaş kurup ellerimi ,avuç içlerimi birleştirip dua etmeye başladığımda bedenimde titremeler,kasılmalar, bedenimden,ruhumdan büyük bir yük boşalmış gibi rahatlama duygusu hissettmeye başladım...secde ettiğimde rahatlamanın,sıkıntıları boşaltmanın verdiği etkiyle derin soluk alışverişlerimi duysaydınız olağandışı bir deneyim yaşadığımdan emin olurdunuz...
Fakat bazen secdeden eli boş kalkabiliyorsunuz.daha sonra bu neticesizliklerin Hindu Tanrı resimlerini yere koymamdan kaynaklandığını düşünmeye başladım.artık önüme bir sehpa koyuyorum,sehbanın üzerine sırayla (doğuya dönerek) Lord Shiva,Lord Ganesha,Lord Hanuman,Lord Vishnu,Lord Surya' ya nın resimlerini koyup ,bağdaş kurup,avuç içlerimi birleştirip sırayla dua ediyorum.bu şekilde daha çok rahatladığımı farkettim.
Resmin karşısına geçtiğimde sanki Shiva,Ganesha,Hanuman,Vishnu,Surya bedenime ,ruhuma ışık hüzmesi yolluyor,ışık beni etkisi altına alıyor, bütün sıkıntılarımdan arındırıyor.
Sonra Hindu sitelerine girmeye başladım.bu huzurun nedenini ve hinduizm hakkında daha çok öğrenmeliydim...
öğrendiğim kadarıyla ateist bile olsanız Hindu Tanrıları size karşılık verebilirdi,ibadet ederek huzur bulabilir,yardım alabilirdiniz.cehennem inancı da yoktu.Hint Kutsal Metinleri bilimsel verilerle dolu kitaplardı ve insan ruhunun ,hayatın,ölümün,ölüm ötesinin bütün gizemini çözmüştü.size düşen bu deryaya dalmak ve anlamak için süreci başlatmakdı.gerisini "Hindu Tanrıları" lütfuyla halledecekti...gerçekten öyle mi olacak ,umarım göreceğim.
|