Re: 14 Nisandaki Anitkabir e Yürüyüs
Bu yürüyüşe karşıyım.
Nedenine gelince: Yürüyüşü yapan grupların önemli bir kısmı AKP'den daha gerici, Türkiye'nin geleceği açısından daha tehlikeli kesimler.
Bu grupların amacı Türkiye'nin en büyük/en önemli tehlikesinin AKP olduğu görüşündeler. Oysa bugün CHP'nin izlediği çizgi AKP'nin çizgisinden bariz şekilde daha militarist, daha saldırgan, anti-demokratiktir. Laiklik tek başına Türkiye'nin geleceğini kurtarmaya yetmiyor. MHP'nin bile K. Irak'a girme konusunda göstermediği militarist çizgiyi CHP göstermiştir. Gene CHP 301. maddenin düzeltilmesi konusunda AKP kadar istekli olmamıştır. Genelkurmayın bir siyasi parti gibi pek çok konuda nota verir gibi açıklama yapması tavrına CHP hep ses çıkarmamıştır. Bu bakımlardan CHP anti-demokratik bir partidir. Gene AB'ye giriş konusunda CHP köstekçi bir parti durumundadır. Solcu görünüp Alevi oylarına göz dikmektedir ancak Alevi sorununun çözümüne dair bir programı bile yoktur.
katılan grupların çoğunluğunun bu çizgide olduğunu sanıyorum.
Laiklik için bu gösteriyi hummalı şekilde organize eden kişiler, gruplar, aynı duyarlılığı demokrasi ve özgürlükler için göstermiyor. İnsan Hakları İçin göstermiyor. Göstermemeleri bir yana zaten buna karşı bir duruş sergiliyorlar. Çünkü demokrasi ve insan haklarının gelişimi onlara göre laiklik karşıtları için, Kürtler için, azınlıklar için olanak sağlamaktadır. Bu nedenle baskıcı ve anti-demokratik çizgi izlemektedirler.
Türkiye'de dinci bir tehdit vardır ancak bu abartıldığı ölçüde yüksek bir tehdit değildir. En azından henüz uzaktadır. Ancak askerler tarafından demokrasinin kesintiye uğratılması tehlikesi çok daha yüksektir.
Bu nedenlerle 14 nisan yürüyüşünü hedef saptırma olarak görüyorum. Şahsen Ankara'da olsam katılmazdım.
|