Erenler
Benim küçüklükten beri merak ettiğim bir şey var. Bir erenle karşılaştım küçükken. Soyadın ne diye sorardım her defasında korkmaz derdi. Kimseden korkmuyorum derdi. Ben de merak ederdim kimseden korkmama nedenini düşünürdüm düşünürdüm bulamazdım. Sorardım niye korkmuyorsun diye. Korku nedir bilmeyiz biz dağların erleri derdi. Böyle artist artist konuşurdu. Derdim bundan sır çıkmaz ben en iyisi kitapları karıştırayım. Bir kitap çıktı karşıma. Brahman kast sistemi diye bişiler çağrıştırdı. Brahmanlar, Ksatriyalar, Vaisyalar, Sudralar diye. O zaman bu bilgiye göre dedim erenler diğer insanlardan üstündür. Ama ne yaptılar da diğer insanlardan üstün oldular? Kuran'ı karıştırdım üstünlük takvadadır yazıyordu. Takva, günahtan sakınma demek. Sonra gittim o erenin yanına buldum üstünlük takvadadır günahtan sakınmadadır dedim. Sen hiç bişi bulamamışsın dedi. Sonra ilave etti, Sofular haram demişler bu aşkın badesine ben doldurur ben içerim günah benim kime ne dedi. Dedim gerçekten bunun bizden daha çok günahı var. Kuran'a inanmıyorum ben sana inanıyorum hangi mezhepse bu hangi dinde bu dedim. Ersin ama neden ersin diye de yine yine sordum. Bişi demedi. Sinirlendim gittim evde Kuran'ı çakmakla ateşe verdim. Bunlar daha küçükken oldu. Bir daha da hiç sormadım niye ersin diye. Er deyince çok uzaklarda aramayın. Kemal Atatürk'e bakın. Vücuduna dikkatlice bakın. Bir erlik sezmiyor musunuz? Bunu sezmek için hadi ünlü biri ile karşılaştırın. Cem yılmazla karşılaştırın. Vücutları birbirine zıt. Kemal Atatürk yakışıklı diye değil. Cem Yılmaz da yakışıklı ama vücudu hiç öyle er değil. Atatürk'ün vücudunun er olduğunu sadece ben değil bütün dünya farketti. Er niye erdir? Niye kimseden korkmaz? Er ne yaptı da er oldu? Ne yaptı da er oldu asl mesele bu.
|