dine mine ne´isimli üyeden Alıntı
Sorunun yapısı, Tanrı'nın varlığını insanlara tepki verme zorunluluğuna bağlayarak bir önkabul yaratıyor. Bu, yanlış bir çerçeve. Tanrı'nın var olup olmadığını değerlendirmek için, Tanrı'nın mutlaka insanlara müdahale etmesi gerektiği fikri bir zorunluluk değil. Bu, Tanrı'nın varlığına ilişkin nesnel bir yargı değil, ön kabul ve beklentiye dayalı bir çıkarımdır.
|
Kısaca
uydurmadır, safsatadır, çıkarım değil. Söylemin mantık dışı, çıkarım nasıl yapılır? Elinde nesnel bulgu, veri, gözlem olmak zorunda, yoksa bütün evreni ve doğayı ben yarattım diyorum, haydi dedim, nasıl vardın bu çıkarıma. Yahu sadece şartşandırılmış korkularla, arzularla da soslanmış inançtır(aldanmadır, ne zaman, nasıl çıkarım olur, ortada 1 tanrı ve bunca eylemine dair en azından -özne, fail odaklı- gözlemin olduğunda, illa kaşı, gözünü görmen gerekmiyor. hava kapalı, şimşekler çakıyor vb. yağmur yağabilir bu çıkarımdır, ön kabul de olabilir, ben varsam annem, babam var bu da bilinendir, çıkarımda olabilir, ama
ben varsam yaratan var, ağaç varsa Pinokyo var, alice var, Noel Baba var, bütün masal kahramanları var çıkarım değil safsatadır(mantık hatasıdır),
uydurmadır, saçmadır. Daha en başında temele konan yaratmak fiili saçmadır. Kısaca failin gibi, temel dayanakların da saçma...)
Ön kabul dahi değildir, çünkü çocukları korkuttuğun öcü, bücüler gibi, önce yaratılmış olduğuna şartlandırıyor, sonra madem yaratılmış, demek ki yaratan var diye şartlandıryorsun, sonrada binbir çeşit yalan, dolan masal, buyruk, nasıl bir akıl, mantık ise.
Varlık yaratılmış değil ortadadır, devinir, namına başlangıç diye bir şey söz konusu olamaz, çünkü zaman ortadaki devinimden açığa çıkan değişime bağlıdır vb. bakınız çıkarım böyle yapılır... Yoksa sen sonsuza kadar tanrı uydurabilirsin...
Daha nasıl izah edilir ki... Neyin kabulü, ne gereği var, mantık örgüsü dahi temelden yanlış, safsata. Şimdi soracam tanrıyı kim yarattı diye, o yaratılmadı vb. direk üfüreceksin, böyle ön kabul, çıkarım olmaz... Başta burada yanlış olan YARATMAK kelimesidir, böyle bir şey yok, bu sadece farazi...