''bende islamın bana vermiş olduğu değerlerle hareket ediyorum ...'' (burkay). Sevgili dostum ben senin İslamın verdiği değerlerde TAMAMEN
bihaber olduğunu, kendince bir yorum seçip ona inandığını düşünüyorum.
İtirazın varsa ortaya koy:
* Peygamber ümmetinin cihadının KESİNTİSİZ olacağı ve Kıyametin alametlerinden olan Deccal öldürülünceye kadar süreceğini bildirmiştir. (Ebu Davud, Kitabu'l-Cihad).
*Cihad genel olarak TÜM kafirlere karşı olacaktır.
*"Onlar, Allah'tan başka Allah olmadığına, Muhammed'in onun kulu ve elçisi olduğuna inanıncaya, bizim kıblemize dönünceye, kestiklerimizi yiyinceye, ve namazımızı kılıncaya ve zekatlarını verinceye kadar, insanlarla öldürüşmem (mukatele) emroldu. Insanlar, bunları yerine getirdikleri zaman, benden kanlarını ve mallarını kurtarmış olurlar.(Buhari, Selat/28; Tecrid, hadis 24; Ebu Davud, Cihad/104, hadis 2641; Müslim, Iman/32, hadis 20,22)
''..bu (Cihad) islamın emreddiği bir olay değil ... ''(Burkay).. Cihad
''DÜŞMAN SALDIRISI YOKKEN KİFAYETEN FARZDIR. Yani toplumun bir bölümünün Allah Zül-Celallin adını yüceltmek ve dünyalara Hakim kılmak için Mukatele etmesi Farzdır. Saldırı altında iken HERKESE AYRI AYRI FARZ OLUR. Hiç Kimse İslamca geçerli bir gerekçesi olmadan bu cihadın dışında kalamaz...
''..bu (Cihad) islamın emreddiği bir olay değil (Burkay)
İslamın Temel Yaklaşımını artık değerlendirme durumundasın bence. Ciha
d ile ilgili düşüncelerini nerden edindin? Temel Kaynaklar ve Ku'ran ortada
iken? ''herzaman için barış olsun istiyorum ... saygılar '' (burkay). Bu cüm
lenin altına bende imza atarım. Ama Cihad, mukatele mevzusuyla alakası
yok. Cihadın farz olduğu ile ilgili bilgin gerçekten yok muydu, sen onu söyle hele
|