Kutsal Kitapların geleceğe dair global tahmin oranları
Sevgili Dilaver, Üçüncüyol, thunderpoint, özgürbeyin, Spartacus,Frodo,Vartor,sirrüs-b, Pante, Sargon, Psikokemoterapi, Mhmmd,Aldostu, Cem, preach, ikixiki,değişim,
Peygamber kelimesi ve kapsadığı kavram tarihsel süreçte nasıl bir seyir izlemiştir? *Kitaplarının vaat ettikleri dünya sonuçları ile gerçekleşme oranları hakkında nasıl bir yüzdesel orantı vardır?
Benim için çok faydalı olacak.
Ayrı bir başlık olarak açarak;
Kutsal kitaplarda peygamberlerin dönemlerinde geleceğe dair ayetlerin tevrat incil Kuran Kitab-ı Akdes de ne kadarının gerçekleştiğini ve hangilerinin gerçekleşmediğini öğrenmek istiyorum.
Örneğin; Rumlar galip geldi. ayeti sorum kapsamında değil, çünkü ayeti destekleyen hadis. Ama Fetih süresi sorum kapsamında.
Öncelikle, bütün kitaplardaki geleceğe dair ayetlerin tespiti ile işe başlayabiliriz. Sizden ricam bu başlıkta yorumdan ziyade ayet ve sonuçlarını ortaya koyalım.
Allah vaadinden dönmez diye bir ayet var. Bir müslüman olarak, Allah'ın hangi vaatlerinin varsa gerçekleşmediğini yoksa hangi olaylar ile ayetlerin bağlandığını cidden öğrenmek istiyorum.
Örnek olması açısından ben başlayım;
İza cae e nasrullahi vel feth. ila ahir..... Mekkenin fethinden neredeyse umudunu kesen peygambere inen bir sure. Ve vaat gerçekleşmiştir.
Güneş dürülüp toplandığında. ,ila ahir... Vaat gerçekleşmemiştir.
Şimdi aklıma geldi. mesala güneş dürülüp toplandığında ayeti, ileride de gerçekleşebilecek bir ayet. yani kıyameti anlatıyor diyelim. *Öyleyse gerçekleşme ihtimali kalmayan ve tüm dünyayı etkileyen ayetlerden başlamak bence en iyisi. Sıralama, Tevrat, incil, Kuran, Kitab-ı Akdes olarak gidebilir.
Bazılarımız ilk üçünü anladıkda kitab-ı akdes ne olaki diyebilirler. İncelediğimde, birinci ve ikinci dünya savaşı ve atom bombası ile ilgili çok çarpıcı ayetlere rastladım.
Valla soru karışık oldu. yani birisi bana böyle soru sorsa, hastir der geçerdim. Ama sizlerin keskin zeka ve öngörüsüne sığınarak ancak derdimi anlatabildim.
İsterseniz konuya soruyu doğru sormakla da başlayabiliriz.
Selamlar.
|