26-05-2012, 00:38
|
 |
Üye
|
|
|
|
Fazıl Say davasının sonucunu merakla bekliyorum. Eğer Fazıl Say ceza alırsa, bu dava ilk başvuruda AIHM'den kesinlikle geri döner, Türkiye'nin insan hakları ihlali tavan yapmış olur.
bundan sonra kimse de çıkıp Türkiye'de ifade özgürlüğünden söz edemez.
"Hepimiz Fazıl'ız" diye yürüyebilen çıkar mı acaba?
bizde bunlar olurken bakın Norveç'te neler oluyor.
25.05.2012 tarihli haber:
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/gost...px?id=20624146
<<
NORVEÇ’te dün parlamentodaki oylamayla kilise ve devleti birbirinden ayıran tasarı kabul edildi. Böylece Norveç, resmi dinden vazgeçmiş oldu.
Pazartesi günkü oylamadan sonra dün yapılan oylamada anayasa değişikliği kabul edildi. Değişiklik 15 Haziran’dan itibaren geçerli olacak. Buna göre, artık anayasada resmi dinin “Luther Protestanlığı” olduğuna dair bir ifade yer almayacak. Devlet tüm dinlere eşit mesafede olacak, Protestanlar da diğer dinler ve inanç kökenli kuruluşlar gibi devletten yardım alabilecek. Ancak Hıristiyanlığın ve insani mirasın, anayasada etkisinin süreceği belirtildi. 4.7 milyon nüfuslu ülkede, bakanların yarısının kiliselere kayıtlı olması şartı aranıyordu. Yeni düzenlemeyle bu zorunluluk kalktı, artık kilise işlerinden sorumlu bakan için bile bu şart aranmayacak.
>>
saygılar...
dinlerin kitaplarını; okuyup anlayana dinsiz, okuyup anlamayana dindar, okumadığı halde inanana yobaz denir.
|

26-05-2012, 00:39
|
 |
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Fazıl Say'ın hapse girdiğini gördüğüm gün bu ülkeyi terk edeceğim gün olacak!
|

26-05-2012, 01:04
|
 |
Üye
|
|
|
|
Sn. Fazıl Say hep aynı durumu sergiliyor.
Sn Fazıl Say,
Konuşmasını pek bilmeyen, yaşadığı toplumu hakir gören, kendisini bu ülkede yetişmiş ancak bu ülkeden görmeyen, bu ülkeyi bırakıp gitmekle aklısıra bu ülke insanlarını tehdit eden garip bir vatandaşımız.
Bence en büyük yanlışı daima herkesi kendi değerleriyle ölçmeye kalkmasıdır. Bunu yapmak oldukça normal ise de buna aşağılayıcı, alay edici bir eda vermek son derecede ahlak dışı bir durumu sergiler. Bir zamanlar da, bu ülkede oldukça ün kazanmış ve sevilen Müzik ustalarını da aklınca sn. Say yerden yere vurmaya yeltenmişti. Türkücü ve Türk müziği bestecilerine karşı da aşağılayıcı tavırlar takınmış ve söylemlerde bulunmuştu.
Bir gerçeği olduğu gibi anlatmak ve o konuda dikkat çekmek ya da eleştirmek beğenmediğimiz bir durumu değiştirmeye çalışmak çok doğal olabilirse de, aşağılamaya yeltenerek, bu doğallıktan ayrılış oldukça çirkin.
İşte sn. Fazıl Say söylemlerinde dahi İtalyanca müzik sözcüklerini kullanarak bir iş yaptığını sananlardandır.Türkçesi zayıf olduğundan mı,yoksa İtalyancayı Türkçeye yeğ tuttuğu için mi? Ya da her konuyu müzikle çözümleyeceği inancından mı? Bunları bilemiyoruz. Bildiğimiz sn. Say'ın daima aynı yanlışı yinelediğidir...
Fazıl Say'ı desteklemek yerine, onun yanlışlarını belirtmek onun kendisine gelebilmesi için gerek ve yeter şarttır kanısındayım.
FARKINDALIK / FARKINDALIK / FARKINDALIK
|

26-05-2012, 01:10
|
 |
Üye
|
|
|
|
Sevgili Sesli
Fazıl Saya olan görüşleriniz maalesef ki bu konudaki düşüncelerinizi perdelemektedir. Ben buradaki konuya düşünce özgürlüğünün kısıtlığı olarak bakma taraftarıyım. Buradaki x,y,z yani herhangi bir kişi olabilirdi,önemli olan insanların görüşünü ifade edememesi,Fazıl Sayın söyledikleri değil bana göre.Yani buradaki konu bende 'Kim' değildir.'Durum'dur.
|

26-05-2012, 01:35
|
 |
Üye
|
|
|
|
elestirmen´isimli üyeden Alıntı
Sevgili Sesli
Fazıl Saya olan görüşleriniz maalesef ki bu konudaki düşüncelerinizi perdelemektedir. Ben buradaki konuya düşünce özgürlüğünün kısıtlığı olarak bakma taraftarıyım. Buradaki x,y,z yani herhangi bir kişi olabilirdi,önemli olan insanların görüşünü ifade edememesi,Fazıl Sayın söyledikleri değil bana göre.Yani buradaki konu bende 'Kim' değildir.'Durum'dur.
|
Sayın Eleştirmen,
Aslında bu forumu ben dürüst insanların,yani doğrucuların forumu olark görmekteyim. Yanılmış olabilirim de. Ancak işin özü bence doğruyu her ortamda söylemektir. Sn. Fazıl Say doğruyu söylemek adına, her zamanki edasıyla, yani aşağılayıcı ve alay edici yanıyla, konuya eğilmektedir. Yoksa İslam'ı eleştirmesine karşı değilim. İslamı adam gibi eleştirecekse öyle yapmalıydı. Yoksa düşünce özgürlüğünü yanlışlarımız hiç bir zaman perdeleyemez...
Ben sn. Fazıl Say'a destek verenlerin de aynı düşüncelere, aynı alaycı ve aşağılayıcı tavırla katılmadıklarını sanmaktayım. Aşağılayıcı ve alay edici usluplara hepimiz karşı çıkamazsak İslamı eleştirmeye hakkımız da olamaz...
Kim olrsa olsun, eleştirsini adam gibi yapmalı. Eleştiri adı altında kimsenin kimseyi aşağılamaya hakkı yok sanıyorum...Düşünce özgürlüğü demek eleştirilere aşağılayıcı unsurların ve alaylı söylemlerin eşlik etmesi demek değildir diye bilmekteyim. Kimbilir, belki de bana yanlış öğrettiler!
|

26-05-2012, 01:38
|
 |
Üye
|
|
|
|
sayın sesli,
<<
"Müezzin 22 saniyede okudu akşam ezanını yahu. Prestissimmo con fuca!!! Ne acelen var? Sevgili? Rakı masası?"
>>
fazıl say italyanca cümle kurma niyetinde falan değil. "Prestissimmo con fuca" bir müzik terimidir. bir müzik eserinin temposunu ifade eder. andante, allegro, presto gibi.
fazıl say'ı müzik adamı kişiliğiyle değerlendirin. ülkemizin yetiştirdiği az sayıda yeneklerden biridir. biraz sivri dilli olması ondan bir şey götürmez.
iktidar yalakası olsaydı daha mı iyi olacaktı. aykırı düşünen insanlar her zaman faydalıdır. lafları sana-bana dokunsa da takdir etmek lazım. opera'nın, balenin, klasik müziğin yerden yere vurulduğu yandaş medyamızda, arabeskçilere bir iki laf sokmasını anlayışla karşılayalım.
dinsiz olduğunu bildiğimiz binlerce aydın korkudan gıkını çıkaramazken, bu adam haykırmıştır.
ağzına sağlık fazıl say. cesur kardeşim benim. yaptıklarının değeri bir gün mutlaka anlaşılacaktır.
saygılar...
dinlerin kitaplarını; okuyup anlayana dinsiz, okuyup anlamayana dindar, okumadığı halde inanana yobaz denir.
|

26-05-2012, 01:42
|
 |
Moderator
|
|
|
|
Fazıl Say'ı sevmem.
Bu hareketlerini de gereksiz bulurum.
Ama söyledikleri gayet de düşünce özgürlüğü sınırları içerisindedir.
|
Fazıl Say'ı desteklemek yerine, onun yanlışlarını belirtmek onun kendisine gelebilmesi için gerek ve yeter şarttır kanısındayım.
|
Bu tabloda eleştirilecek en son kişi kendisidir. Diğerlerini kendilerine getirin, Fazıl'ı biz hallederiz.
|

26-05-2012, 01:58
|
 |
Üye
|
|
|
|
Gerçeği, daima gerçeği kimseyi kırmaksızın söyleyeceksiniz.
YasasinBilim´isimli üyeden Alıntı
sayın sesli,
<<
"Müezzin 22 saniyede okudu akşam ezanını yahu. Prestissimmo con fuca!!! Ne acelen var? Sevgili? Rakı masası?"
>>
fazıl say italyanca cümle kurma niyetinde falan değil. "Prestissimmo con fuca" bir müzik terimidir. bir müzik eserinin temposunu ifade eder. andante, allegro, presto gibi.
fazıl say'ı müzik adamı kişiliğiyle değerlendirin. ülkemizin yetiştirdiği az sayıda yeneklerden biridir. biraz sivri dilli olması ondan bir şey götürmez.
iktidar yalakası olsaydı daha mı iyi olacaktı. aykırı düşünen insanlar her zaman faydalıdır. lafları sana-bana dokunsa da takdir etmek lazım. opera'nın, balenin, klasik müziğin yerden yere vurulduğu yandaş medyamızda, arabeskçilere bir iki laf sokmasını anlayışla karşılayalım.
dinsiz olduğunu bildiğimiz binlerce aydın korkudan gıkını çıkaramazken, bu adam haykırmıştır.
ağzına sağlık fazıl say. cesur kardeşim benim. yaptıklarının değeri bir gün mutlaka anlaşılacaktır.
saygılar...
|
Sayın YaşasınBilim,
Ben her yerde doğrunun yanında olmaya gayret eden bir yapıdayım. Fazıl Say'ın müzik ustalığı onun beğenmediği durumlarda karşısındakini aşağılamasını gerektirmez kanısındayım. O terimlerin İtalyanca olduğunu bilmekteyim ancak ezan batılı müzik ölçülerine göre okunmuyor, ezanın makamları var Sn. Fazıl Say her duyduğu sese batılı ölçülerde yanıt verecekse yanılması da çok mümkündür. Akşam ezanları en hızlı okunan ezanlardır. Sayın Say bundan habersiz olunca eleştirmeye yeltendiğinin altında kalmış.
Burada konu eleştirme adı altında aşağılayıcı ve alay edici bir söylemin ortaya konulmasıdır. Yoksa yalakalık etsin diyen yok. Acaba benim yazdıklarımdan siz böyle bir mana mı çıkardınız?
İktidar da İslam da eleştirilecek, ben de eleştiriyorum. Ancak eleştirme adı altında kişisel hastalıklarımızı kusmamız uygun olamaz. Sn. Say daima aynı yanlışı yapıyor. Ünüyle eleştirici kişiliği pek çakışır gibi değil.Ünlü ama,eleştirmeden sınıfta kalıyor. Söylediğim bu. Söz daima doğru olacak, ancak kimseyi sözle incitmeyeceksiniz. Gerçek sn. Fazıl say'a göre değişmekte . Her zamanki aşağılayıcı uslubunu desteklemek oldukça zor...
Esenlik dileklerimle,
|

26-05-2012, 13:33
|
 |
Üye
|
|
|
|
Soru şu, Fazıl Say'a cevap yazan insanlara zorla mı Fazıl Say'ın yazdıklarını kuttular? Fazıl Say, yazdıklarını basıın toplantısı ile kazık gibi her insanın beynine mi soktu?!!
|

07-06-2012, 00:57
|
 |
Üye
|
|
|
|
Kendileri çarşıda pazarda vaaz verecek, küfür edecek; dinsizler hakkında, en kindar, anti-hümanist cümleleri inandığı teist kaynaklardan haykıracak; böylelikle kendilerini yüceleştirirken, içinde yaşadıkları toplumda, halkın bir kesmini sürekli aşağılamalarına sistem ses çıkarmayacak ve sözde çoğunluk olan sunni kesime iltifatlar yağdırılıken fazıl say gibi insanlara ise beddualar okunacak. Olacak şey değil!
Anlaşılan o ki, sonuç ne olursa olsun balonun havası alınarak, toplumda içerisinde, her zaman olduğu gibi, insanlar hiç bir şey olmamış gibi yaşayacak.
Teist inanç konusunda, herkesten daha çok eleştiri hakkına sahip olması gereken bir kesime bu denli hoşgörüsüzlük, ancak teist inancın kendine olan güvensizliğinden kaynaklanır şeklinde düşünmek gerekir diye düşünüyorum.
|