Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 12-02-2005, 23:53
reel reel isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Alla fiziksel kurallara uymak zorunda değilse, ahlaki kurallara uymak zorunda da olmayabilir. Nitekim bir ateisti cennete bir teisti de cehenneme gönderebilir. Haksız mıyım?
Allahın ahlakiliği konusu islamda çok tartışılmıştır......Evet o istediğini cennet istediğinide cehenneme kor..kimseye hesab vermez..Yalnız burada onun güç kudret vaadlerini çok iyi birleştirmek lazım..asla hata yapmayan ,adaleti emreden bir ilahın ,eski vaadlerinle tezad teşkil edecek karar almaz.Yani onun ilk başta ne yapmış ne demişse en doğru olan odur..

kün fe yekün!!!
Alt 14-02-2005, 16:44
leon leon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Standart yaratıcı

Sizce evrim gerçekten tek aşamalı mı yoksa diğer bir kapıyı açık bırakır mısınız? Yani hiç ihtmal bırakıyor musunuz bir yaratıcının yaratmış olacağına?
Alt 14-02-2005, 17:12
nonconformist nonconformist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

"Yaratılış Aşamalı mı?"

yaratilisa sartlanmis bir beyinden sarfedilmis soru... kuranin varsayilan tanrisi ne diyor ? camurdan yarattim, su damlasindan yarattim, kuru balciktan yarattim, kan pihtisindan yarattim diyor. daha neden yarattigina bile emin degil. peki dunyayi nasil yaratmis ? 6 gunde yeri ve gokleri yaratmis sonra ustune arsini kurmus. yani tanri heryerde degil ve herseyi kapsamiyo. hem ol dedigi olan bi tanri neden asamali yaratir ? is neden 6 gun surer ? 6 gun degil 6 an olsun. niye aninda degil ? yoksa muhammedin hayal gucu mu kisitli ?

intellect + objectivity = atheism
Alt 14-02-2005, 18:55
slycako slycako isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

leon,

Sorunuzu açarsanız daha rahat anlaşırız. Evrim tek aşamalı mı ne demektir? Yaratılış ve evrim birbirini dışlamayabilir mi gibi bir soru soruyorsanız eğer, cevabım, evrim düşüncesi bildiğimiz anlamdaki yaratılış düşüncesini kesinlikle dışlar olur. Burada sadece, kimi İslami kaynaklarla da destekleyerek Kur''an''da kimilerinin iddia ettiği gibi aşamalı bir yaratılışa, değişime yer olmadığını, yaratılışın, canlıların birden bire var edildiğini ifade ettiğini ortaya koymaya çalıştım. İkinci sorunuza da birazcık ihtimal bırakıyorum gibi bir cevap veremem tahmin edersiniz ki. Böyle bir ihtimal benim için yoktur. Saygılar..
Alt 24-02-2005, 11:25
leon leon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Standart selam

SLycako,
Yanitinizi bekliyorum.
Ugrasmak istemezseniz onemli degil.olabilir. Sadece bilgilerinizi almak istemiştim.
Alt 24-02-2005, 12:25
explorer explorer isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Günümüzde anlıyoruzki
kuran apaçık ve dosdoğru bir kitap değildir.
onu okuyan , yorumlayan ve günlük yaşamındaki maddi manevi hayata uyarlayan kişiler ve devletler heryönden tutarsızlık ,kararsızlık ve karmaşa içine girmişlerdir.
Bundan 1400 yıl önce arap aleminde çok faydalı işler yapmış olan bu sistem , ne yazıkki şu an ki gelişmiş modern dünyaya ayak uydurmak için son savunmalarını yapmaktadır.
kişileri bundan sonra doğruya yönlerdirecek olan şey "eğitim" kavramıdır.
Kuranda bilimsel doğrular aramak ise günümüzün en büyük eğitimsizliğidir

Saygılar. Explorer

"TuranDursun forumunda gündüzler uzundur ,geceler k?sa....."

"Tanr?, kendisinin yarat?lmad?g?n? ve sonsuztan beri varoldugunu söylüyor. öyleyse tanr?da bir Ateisttir."

Önerilen Siteler