kadem´isimli üyeden Alıntı
allah bedeni ruhsuz çalıştıracak teknolojiye sahip deilmiş.(eksiklik sıfatı)
gerçi allahın yapdıklarından suuaaal olunmazz....doğruyu en iyi bilen o?dur.
|
Ruh DNA kodu olduğu için, DNA sız canlı yok.. Sizin ruh tan kastınız başka bir şey ise bilemem..
|
Peki ölünce yine simule bir ortamda mı execute edilecez?
|
Ölünce tekrar create edilmemiz için iki şeye ihtiyaç var.
1. DNA kodumuz.. (bizi biz yapan yapı tekrar oluşturulabilir böylece).
2. Yaşam kayıtlarımız, buna hafıza diyebilirsin.
1ncisi ile sadece boş bir "SEN" create edilebilir. Ancak yaşamın boyunca edindiğin bilgi, tecrübe, anılar vs ise ayrıca "SEN" create edildikten sonra yüklenmesi gerekir.
Ortam nasıl olacak dersen, dünya neyse aynı, fakat sahne nin adı değişir ve bu sefer farklı bir ortam da yaşarız.
|
Hemen şöyle ekliyim; simulasyonlar da var olan ortamın tamamı load edilmez-gerek yoktur.
|
Doğru işler bu şekilde yürüyor. Bu konudaki çözümü insan oğlu bulmadı sanma. Bunun için "Massive Multiplayer Online Games" sistemlerine bakmamız yeterli. Anlamı ; Devasa Çoklu Online Oyunlar. Binlerce oyuncu bir servera bağlanır. Serverda tüm bilgiler mevcut, ama ilgili oyuncuya sadece o oyuncunun görüş alanı etrafındaki DATA lar gönderilir. Örneğin karakteriniz bir şehirde ve etrafındaki sadece 30-40 metre çapındaki diğer oyuncuları ve değişken nesnelerin datasını server oyuncunun clientına gönderir. Server ise tüm bilgiyi tutmaktadır. Böylece clientlar servera göre oldukça düşük işlem güçleri ile bu sanal simülasyona katılabilirler sorunsuzca.
|
şimdi içimizde allahın üfürüğümü var.?
|
Esasen dalga geçtiğin şey tamamen bilimsel bir terimdir. Tüp bebek yöntemidir anlatılmak istenen, tabi bir kaç fark var. Nasıl bir sperm lab ortamında döllenip sonrasında taşıyıcı annenin rahmine yerleştirliyorsa işte hikaye de buna oldukça yakındır. Farkları dalga geçmediğin zaman konuşuruz.
|
Bu depolama işlemi de sandığınız harddisk gibi değil,
|
Buna gülümsüyorum. Bu iş zaten yapıldı. 10 yıl içinde. İnsan gen haritası projesi. Yani bir X insana ait bir dna haritası digital ortama aktarıldı. Eee tabi bizim için ilk defa olduğu için olduk zor idi. Bu konu hakkında detaylı bilgi burada ;
http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0nsan_Genom_Projesi
Yani ikna edebilirsen kendilerini proje sonuçlarını (gen harita datasını) sana bir hard disk de verebilirler. Verirlermi bilmem ama vermeleri imkanları var.
Senin sorunu anladım diyorsun ki, benim çocuğum olmadı henüz ama sen ihtimaller arasında benim çocuğumun KOD bilgisini bilmenin olasılık olarak hesaplanma dahilinde olmaması gerektiğini düşünyorsun anlamında. Bu hesaplanmamalı diyorsun. Çünkü 40 milyon sperm, 40 milyon ihtimal vs. Peki doğacak olan çocuk hangi KOD a sahip olacak bu milyonlarca spermden hangisinde ?...
Bu hesaplanamaz mı ? Bilim bunun cevabını verecek kadar ilerlemedi. O yüzden olmaz yada olabilir diyemezsin. Ama kanımca hesaplanabilir.
Ha bir de yanlışın şurda, spermlerin tamamını değil sadece bir sperm sonucu meydana gelen insan simüle ediliyor. Yani boşa atılan spermler vs değil. Sadece hedefi bulan ve sonuçta bir insan olan DNA KODU. Zevk için boşalmalar hariçdir..
Ve neye göre kıyaslıyorsun ?
Yani Şim yıl 1970 olaydı. Bir hesap makinesi bir ev kadar yer kaplıyor idi. Şİmdi ise benim cep telefonun işlemci gücü 1960 da Ay'a araç gönderen komuta merkezinin işlemci gücünden fazla. Sen sanırım kıyaslaman, yani bu simülasyonu yapacak olan bilgi işlem gücünü senin şu anda önünde oturduğun i5 i7 işlemcili bir pentium bilgisayarı düşünerek ihtimallendiriyorsun. Ki bu neye göre sorusunda seni yanlışa götürecektir.
Yani total de iki yanlışın var.
1. Tüm spermleri değerlendirmiyoruz.
2. Bu sonuçlar her ne kadar büyük bir sayı olsa da bunu işleyecek olan işlemci gücünün günümüz de edindiğimiz en son bilgsayarlarla sınırlı olması gerektiğini düşünmen.