Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 14-05-2005, 00:17
Üye Değil

"Dünya bize uymadi bizim vücudumuz dünyaya uygun sekilde evrimlesti ve evrimlesmeye devam edecek."

Aytaç bu sözleri bende daha önce çok söyledim ama bu ansar el islam arkadaş anlamadı,anlamayacakta.

Ancak şöyle bir şey söylemişsin ki ne dediğni pek anlayamadım.

"Bizim farkinda olamadigimiz zorunluluklar var ve bu zorunluluklarin getirdigi sonuclar var"

Ne demek bu yani.Hangi gerekçeyle tesadüf değil bir zorunluluktur diyorsun.Zorunluluktan kasıt ne.Bu da bir çeşit tanrı inancı.Zorunluluğu açıklamanı bekliyorum.
Alt 14-05-2005, 00:47
Üye Değil

"Bizim farkinda olamadigimiz zorunluluklar var ve bu zorunluluklarin getirdigi sonuclar var" Ne demek bu yani.Hangi gerekçeyle tesadüf deðil bir zorunluluktur diyorsun
Yok kardesim mistik bir hava yada baska bir Tanri vs.yok senin benim bildigimiz Fizik ,Kimya,Biyoloji,kurallari demek istedim insan oglu bunlarin sonunu bulabildimiki ?Ben inanmiyorum daha bilmedigimiz ne kurallar var bu kurallara ben basitce zorunluluk dedim.Hayatin baslangici bence bir zorunluluktu ama bu bilincli yada tasarlanmis diye bir iddia yoktur.

SAYGILAR
Alt 14-05-2005, 13:27
ensareo ensareo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

aytaç basitinden başlayıp bir soru sordum sen sorunun cevabını vermemişsin..Sizin dediğiniz şu;şartlar aynı olduğunda sonuç aynı olur..Peki şartlar dediğin de tesadüfenmi oluşuyor?şartları meydana getiren unsurlar tesadüfenmi meydana geliyor..dediğim gibi bir bakteri oluşturmaya bakın..şartlar tamam değilmi..unsurlarda tamam..eee neyi bekliyorsunuz?bu şuna benziyor..su tamammı tamam,un tamammı tamam şeker tamammı tamam......eeee helva yapacak olan olmadıktan sonra o un şeker su kendi kendine helva olur mu?olmaz.....10 milyar sene bekle olmaaaaaaazzzzz....neden anlamıyorsunuz ki...sizin verdiğiniz ve inandığınız şey işte bu misal gibi..hala bu mantığnızın yanlışlığını görmüş değilsiniz.bir hezeyanın arkasında gözünüz kapalı gidiyorsunuz..
Alt 14-05-2005, 14:11
Üye Değil

ensareo demiski ;
Sartlar var bakteri olustursana .Bu suna benzermismis un var seker var helva yapsana.
Arkadasim acelen ne ? Bakteri bugün laboratuarlarda yaratilamiyorsa bu yaratilamayacak anlaminami geliyor.Hem öyle bir bakteri yaratsalar bu seferde diyeceksinki hemde alik alik bakarak insan olmadi daha ama.Birde utanmadan 10 milyar yilda olmaz demissin.Sen 10 milyara kadar saymaya ömrün yetermi ki sen bunu sene olarak anlamiyorsun.Senin zaten ömrün buna yetmez gevezelik yapip duruyorsun.Bakteri bile yapamayacak durumda isek bunun olmazlarini tartisiyorken neden Allahinda kendi kendine olamayacagina ihtimal vermiyorsun.Ha o Allah baska bir sey ne o GAYB sen git gaybe inanmaya devam et .Ben Bakterilerinda yasaminda hepsinin bir gün insanl tarafindan bulunacagina inaniyorum.Allahi sizin gibi beceriksiz insanlar yaratti.Cehennemde ziyaretime gelirsin artik.
Alt 14-05-2005, 19:43
Russell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Russell Russell isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

mb365 Diyor ki
Tesadüf kadar başına taş düşmesin emi.Ulan deki hocam tamam ben bu işi anlamadım olsun bitsin

"DİN ADAMININ KAFASINA YER YÜZÜNDE EN SON KALAN KİLİSENİN EN SON TAŞI DÜŞTÜĞÜ AN İNSANLIK EN YÜKSEK GELİŞME NOKTASINA ERİŞMİŞ OLACAKTIR"

EMİLE ZOLA
Kendimize uyarlayalım:

"MÜSLONUN KAFASINA YERYÜZÜNDE EN SON KALAN MİNARENİN SON TAŞI DÜŞTÜĞÜ AN İSLAM DÜNYASI EN YÜKSEK GELİŞME NOKTASINA ERİŞMİŞ OLACAKTIR"
Alt 15-05-2005, 00:22
Üye Değil

Standart Re: Ateizm ve Eleştirisi

%100 doğru denemez zaten Aytaç
Bir fikir oluşturabilir mi diye ümitle ilettim sizlere

Ayrıca mb demişsin ki:
mb365 Diyor ki
Bende çıkıp evrenin nasıl var olduğuyla ilgili bir hikaye anlatırım açıklayamadığım yerleri "yaratrıcım daha iyi bilir" diyerek geçiştiririm.Zor bi şey değil ki bu.
Bilimin yaptığı çok farklı herhal
açıklayamadığı yerlere tesadüf diyor
O zaman bilimin tanrısı tesadüf mü oluyor??
Yani
Ateistlerin tanrısı
Alt 15-05-2005, 00:47
Kıdemli Üye

Aytaç seni ziyaret için cehenneme uğramayı hiçmi hiç istemem.Banane kardeşim sen illa ben ceza almak istiyorum diyorsan..Bak arkadaşım şurdan devam edelim yolu ayırmayalım..10milyarda olmaz dedim sen ömrün yetmez diye cevap veriyorsun.sana başka türlü anlatayım
bir laboratuar kurduk diyelim şartları ve unsurlarıda tamamladık diyelim..ve beklmeye başlıyoruz..bunda anlaşılmayacak birşey varmı?gayet açık dünyada aynı bu kurduğumuz laboratuarın özelliklerine sahip,değil mi arkadaşım..şimdi beklemeye başlıyoruz...sence diyelim ki 1 sene bekledik ve gerçekleşmedi..2.yok.3.yok.10 sene ı ıhhhh...20.sene not düşüyoruz "malesef beklemeye devam"..30-40-50.sen oğlunu bırakıyorusn bende oğlumu bırakıyorum örnek yani bu böyle algıla..şimdi onlar yazışma başlıyorlar..ve mezarımıza gelip bize gelişmelerden haber veriyorlar...oğlun diyor ki baba ben senin gibi cehennem odunu olmak istemiyorum,bunca sene bekledik ve olmadı ve olmayacakta ayrıca bu kadar esrarengiz,şahane harikulade canlılar varki birini oldu desen ne ala,yok imkanı yok milyonlarca canlıda bu kadar muntazam bir sanat olsun..ben Allah'a inanıyorum ve senin hezeyanının ortağı olmayacağım..bende olsam akıllılık eder senin hezeyanının peşine düşmezdim..kızma çocuğa..

neyse farazi senin bir robottan temsilci bıraktın diyelim..o not burakmaya başladı sana..."sahip,avucunu aç ve yala...ne bakteri nede başka birşey olmadı.geçen sene 5000 yıl..." ne değişecekki seneler uzayınca ve ne olacak sahip....toprak aynı toprak..güneş aynı güneş..şartlar aynı şartlar..unsurlar aynı unsurlar...60 senede olmayan...120 senede olur mu?120 senede olmayan şey 500 senede olur mu?olmaz sahip olmazzzzzzzz..ben vidalarımı yağlamaya gidiyorum..kendine başka robot bul...
Alt 16-05-2005, 09:51
Üye Değil

Komiklik yapmaya çalışıyısun ama başaramıyosun.Daha güzel espriler bul.

"...ne bakteri nede başka birşey olmadı.geçen sene 5000 yıl..." ne değişecekki seneler uzayınca ve ne olacak sahip....toprak aynı toprak..güneş aynı güneş..şartlar aynı şartlar..unsurlar aynı unsurlar...60 senede olmayan...120 senede olur mu?120 senede olmayan şey 500 senede olur mu?olmaz sahip olmazzzzzzz"

İşte bir cahillik örneği daha.60 senede olmayan 120 senede olurmuymuş.Biraz tarihe bakarsan anlarsın nasıl oluyormuş.Ortaçağ döneminde avrupada gelişmeyen bilim son yiki yüzyılda birden nasıl gelişti bir düşünçÇok kısa sürede insanlar neleri başardı bir düşün.Kafana görede şeyler uydurma.
Alt 16-05-2005, 20:09
Kıdemli Üye

mb ben elmadan bahsediyorum sen armuttan ben konya diyorum sen anya..konu ne sen neden bahsediyorsun.sana canlı olmaz diyorum kaç sene beklersen bekle bir bakteri olmaz...burada bilimi tartışmıyorum..yani demek istediğin ne?zamnla olabilir.şimdi bu yargı varmı?yok ama olabilir.he he göl de maya tutabilir bekleyelim bakalım..
Alt 17-05-2005, 14:30
Üye Değil

Siz bilim bir canlı yaratamaz diyorsunuz.Peki ama neden?Bana bunun mantıklı ve bilimsel olarak cevabını verebilirmisin.Bu gün bakterilerin genlerini değiştirerek istenilen özellikte bakteriler meydana getiriliyor.Yarın neden bakterileri yaratamayalım,neden?Neye dayanarak olmaz diyorsunuz anlayamadım

Önerilen Siteler