Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Konu Kapatılmıştır

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 27-06-2005, 04:59
Üye Değil

Standart Atatürk Hakkında

"sevgili ateistler çok sevdiğiniz atatürk bir ateist değildi."
neden böyle bir mesaj ihtiyacı olmuş bilemem
ancak Atatürk ü seven çok müslüman olduğunuda biliyorum.
Atatürk seven müslümanlar onun ateist veya başka bir şey olduğunu düşündülermi bilinmez.

aslında anlatmak istediğim
bir insanı sevmek veya sevmemek onun inancı ile ilgili bir şey mi ?
veya bu takım tutmak gibi mi ?
mesela arkadaşınız tuttuğunuz takımı değilde rakip takımı tutuyorsa onunla ilişkiniz biter mi ?

Atatürk ateist olabilir veya herhangi bir dine inanabilir çokda umrumda değil
inanç kişisel bir konu banane ...
beni ancak yaptığı işler ilgilendirir ve Atatürk iyi bir iş yapmıştır.
gerisi hikaye

bir aşçı iyi yemek yapıyorsa onun yemeği yenir hiç düşünmem bu aşçı ateistmi müslüman mı hristiyan mı
bu örneği binlerce iş için sıralamak mümkün.

Atatürk de bir devlet adamıdır tarihte yerini almıştır ateist olması veya herhangi bir dine inanması bunu değiştirmez Osmanlı İmparatorluğunun kurucusu nasıl Osman Gazi ise Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk dür.

Tarihte yerini almış kitaplara yazılmış bütün bu insanların düşüncelerini inançlarını bilmeniz mümkün değildir , kim bilebilir ki ?
hem ne önemi var ?

tarih içinde gerçekten sevdiğim takdir ettiğim çok insan var ve gerçekten bilmiyorum hangisi ateist hangisi müslüman hangisi hristiyan veya her neyse.
ve merakda etmiyorum.

herkese sevgiler
Alt 27-06-2005, 05:09
Üye Değil

arkadaşlar özürdilerim önceki mesajda inanç konusunda yoğunlaşmışım
asıl soru Atatürk ün soy meselesiymiş şimdi farkettim.
bu konuya bir kaç yaklaşımdan cevap vermek mümkün.
islami inanca sahip arkadaşlar için cevap bellidir.
bütün insanların soyu topraktır herkes topraktan gelmiştir bunu inkar edecek tek bir müslüman yoktur yeryüzünde.
Atatürk ünde soyu toprakdan ve daha sonra Adem ve Havva dan gelmiştir.

müslüman olmayan Atatürk sevenler için bu konu sanırım çokda önemli değil
eğer çok merak edilen bir konuysa insanların üreme çoğalma yöntemleri
anlatılır

Sonuç itibarı ile hepiniz insansınız dna yapınız hücre yapınız vs aynı dır
renginiz farklı olsa bile ...
Alt 27-06-2005, 07:59
mehmet mehmet isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

selam
jxmatrix bune şimdi kardeşim yalnızca demagoji yapmışsın.bu forumu dikkatle takip edersen ateistlerin atatürkü çok sevdiklerini anlarsın.bu bakımdan bende acaba bu çok sevdikleri adam hakkında yeterince bilgi sahibilermi diye sormak istedim.benim açımdan atatürkün dini inanışı çok önemli çünkü atatürk islama çok zarar vermiştir.haksız yere pek çok alimin kanına girmiştir."devrimler kanla muhkemdir"demiş sevgili atatürk ve gerçektende tüm devrimlerini kana bulamıştır.
Alt 27-06-2005, 14:08
Üye Değil

merhaba
düşüncelerimi ve tarihsel bazı gerçekleri söyledim bunu demogoji olarak algılayabilirsin bunun için bir şey diyemem.

bir devlet kurulurken
bir devrim yapılırken veya savaşta doğal olarak bir sürü insan ölür
savaşta ya ölürsün yada öldürürsün .
bu iyi bir şey mi iyi değil tabi insanlar kardeşçe yaşasa savaşlar olmasa kimse kimseyi öldürmese iyi olur ama bunlar olmuş.
geçmişi değiştirmek mümkün değil.
Atatürk de bir asker ve devlet kurucusu olarak düşmanlarını öldürmüş veya öldürtmüştür bir asker zaten ne için eğitim alırki .

Osmanlı sarayında tarihin yazdığına bakılırsa padişahlar kardeşlerini bile öldürmüştür.
İslam tarihine de bakıldığında müslüman Arapların bir çok Türkü öldürdüğü ve katlettiği yazar.

Atatürk İslama zarar vermişmidir veya nasıl vermiştir bu tartışmalı bir konu bir dine nasıl zarar verilir ?
kurallarını mı değiştirmiştir , yeni bir mezhep veya tarikat mı kurmuştur ,
yeni bir kitap mı yazmıştır , bu konuda bilgim yok bilginiz varsa lütfen yazın.

teşekkür ederim
Alt 27-06-2005, 14:52
n0thing n0thing isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

n0thing - AİM üzeri Mesaj gönder n0thing - MSN üzeri Mesaj gönder n0thing - YAHOO üzeri Mesaj gönder

Ateist olarak Atatürkü seviyorum ancak onu sevmemin nedeni inancı değil yaptığı işlerdir. Atatürk müslüman olsa bile bu ona olan sevgimizi azaltacak değil.

Atatürkün ``devrimler kanla muhkemdir.`` sözünü hiç duymadım. Kaynak gösterirseniz sevinirim.

Atatürkü öyle bir anlatmışsınız ki kan dökmekten haz alan sadist biri gibi.

O övgüyle bahsettiğiniz ve Atatürkün öldürdüğü islam alimlerinin isimlerini buraya yazın da iyice tartışalım.Çünkü çok genel bir ifade kullanmışsınız.Hepsini yazın, neler yapmışlar, gerçekten haksız yere mi öldürülmüşler tartışalım.

Şarap sonsuz hayat kaynağıdır, iç;
Gençlik sevincinin pınarıdır, iç;
Gamı yakar eritir ateş gibi,
Sağlık sularından şifalıdır, iç.
( Ö.H )
Alt 27-06-2005, 21:18
baybars
Üye Değil

O islam alimleri dediğiniz şerefsizlerden 10 katını öldürseydi ne güzel olurdu... Az öldürmüş...
Alt 27-06-2005, 23:04
Üye

selamlar
atatürkün islama verdiği en büyük zarar bence halifelği kaldırması olmuştur.halbuki kurtuluş savaşının kazanılmasında tüm islam ülkelerinin katkısı olmuştu.
atatürkün katlettiği alimlerden hemen aklıma gelen iskilipli hoca.adam şapka devriminden 10 küsür yıl evvel yazdığı bir risaleden dolayı idam edilmiştir. devrimler esnasında öldürülenlerin sayısı kurtuluş savaşında ölenlerden fazladır. atatürk elini müslümanların kanına bulayarak bu ülkeyi kurmuştur. birde bu benim şahsi kanaatimdir: atatürk istemeden de olsa islama hizmet etmiştir. tekke ve zaviyeleri kapatarak.

baybarsa gelince onu ciddiye bile almıyorum kendisini hayattan tek anladığı:yemek,içmek,sıçmakve seks bunu kendisi söylemişti.normaldir yani.
Alt 28-06-2005, 03:38
Yenerick Yenerick isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sanırım "mehmet" in söylemye veya anlatmaya çalıştığı Atatürkün mason bağlantılarıdır.yalanlamanın alemi yok atatürk birmason olarak yetiştirildi ataürk bir masondu ancak devrimi bir mason olarak yapmadı..
yeterince ii mi bilmiyorum ama birkaç şey sölemek istiyorum destekler nitelikte:
"Gazi beni türk doktorlarına emanet edin derken ilmimizin ne kadar gelişmiş olduğundan bahsetmiyordu gelecek yabancı doktorların onu zehirlemesinden bahsediyordu"
"devrim esnasında bir iki tanesi hariç tüm mason locaları kapatılmıştır"
"bana benim milletimden zeval gelmez yahudileregöndermedir musevilere değil yahudilere"
"bazı söylencelere göre (kaynaklar nispeten sağlamdır) Gazi döşeğinde sirozdan ölmemiştir hatta teşhis üzerine sigara ve rakıyı derhal burakmış ve hastalıkta iyileşme gözlenmiştir... savaronada kısa bir mücadele ve bağrışmanın rdından silahla bir el ateş edilmesi sonucu Gazi'nin ölümlülü bedeni kül ve toprağa dönüşmeye başlamıştır"

Saygılarımla...

Geçmiş ölüdür;sadece arada sırada cesedi kokar
Alt 28-06-2005, 03:59
Üye Değil

Halife İslam devletinde devlet başkanıdır Osmanlı padişahlarının halifeliğini kabul ediyorsanız son halife Vahdettin dir ve kaçıp gitmiştir.
hem yeni bir devlet kuracaksınız hemde önceki devletin sistemi olan halifeliği sürdüreceksiniz mantık olarak zaten olmaz.
Atatürk en doğrunusu yaparak halifeliği kaldırmıştır.
kaldırılan halifelik de gerçekten İslam halifeliğimidir yoksa sadece adı mı halifedir bu tartışılır.
Benim bildiğim islam tarihini ve anlayışını göz önünde alırsam gerçekten ben müslümanım diyen bir kişinin bu halifeliğide kabul etmemesi gerekir.
kısacası islami açıdan bakıldığında zaten halifelik yoktu.
bunun kaldırılması islama nasıl bir zarar vermiş bilmiyorum bilenler anlatsın lütfen.

" avaronada kısa bir mücadele ve bağrışmanın rdından silahla bir el ateş edilmesi sonucu Gazi'nin ölümlülü bedeni kül ve toprağa dönüşmeye başlamıştır"

burda ne anlatılmak isteniliyor açıklarmı acaba yazan arkadaş ?

Atatürk zaten ölümünden sonra yaklaşık 16 yıl Etnografya müzesinde kaldı sonra Anakara da toprağa verildi.
kül ve toprak mı saklandı ?
masonluk konusu neye göre söyleniyor ? Ataürk mason okulunda mı okudu mason olarak yetiştirildi denildiğine göre öğretmenleri masonmuydu ? harbiye de bir asker olarak yetiştirilirken herhangi bir mason bağlantısı mı vardı ?
Alt 28-06-2005, 06:41
Üye

selamlar
sevgili jxmatrix,halifelik normal işlevini yitirmiş olsa dahi batı karşısında korkutucu bir güç olmaya devam ediyordu.halfelik kaldırılmamıi olsa bence bugün bu durumda olmazdık.
atatürk büyük ihtimalle bir sabateist idi. ilkokul hocası şemsi efendi kabala alimiydi ve çocuklara temel yahudilik konularını öğretirdi. mezarı üsküdar bülbülderesi mezarlığındadır. atatürk islami kurumları kapatırken özellikle sbateistlerin merkezleştiği bazı mason derneklerini,mevlavihane ve bahailere ait merkezleri kapatmamıştır.eşi latife hanım bir izmir yahudisiydi.sabateistler kendilerinden olmayana kız vermezler.esasen benim derdim atatürkün dinsel tercihi değil.bunların memlekete verdiği ve halen devam etmekte olan zararlarıdır. bir yahudi alim şöyle demiş:biz yahudiler 20.yy.da iki devlet kurduk biri israil diğeri türkiye.bu konuda konuşulacak çok şey var.mesela türkiye neden doğal kaynaklarından yararlanmaz.?arkadaşlar ister müslüman ister ateist ister kürt vs. ne olursak olallım memleket söz konusu olunca aynı tarafta olmalıyız.
Konu Kapatılmıştır

Önerilen Siteler