Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 10-01-2010, 22:54
UlulElbab UlulElbab isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

selanikli´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın UlulElbab;

yüzbinlerce hadis olduğu ve bunların büyük çoğunluğunun uydurma olduğunu hepimiz biliyoruz.
Ancak belli başlı hadis yazarlarının (Kütübü Sitte yazarları) derlemiş olduğu 7.300 civarındaki hadisi okuduğumda gördüm ki bunların içinde uydurma olduğunu düşündüğüm hadis sayısı 50 bile değildir.
Ayrıca Hadis işi ile uğraşan din adamları hadislerin gerçek olup olmadığına dair sıkı kriterler getirmişlerdir ki, bunların başta geleni Kuran'a uygun en azından aykırı olmamasıdır.
Başlığın ilk yazısında belirtildiği gibi, hadisler olmasaydı namazın kaç vakit olduğu, her bir vaktin kaçar rekat olduğu bilinemeyecekti.
Keza, Musa ile Hızır hikayesi Kuran'da yarım kalmış gibi durmaktadır. (Hadis tamamlamaktadır.) Bu da komik bir durum ya karıştırmayalım.
Kısacası, İncil'in başına rönesansla gelen şimdi Kuran'ın başına gelmektedir. (İnsanlar İncil'in latince dışındaki dillerde de yazılması ve matbaa sayesinde İncil'i okuyabilme imkanı buldular. Ve Rönesans oldu, İncil bitti, kilise dört duvara sıkıştı. Burjuvazi komünizme karşı İncil'e ihtiyaç duymasaydı bugün o dört duvarın arasında bile duramayacaktı. Seneca'nın dediği gibi: Dinler sıradan insanlar için gerçek, aydınlar için yalan, iktidarlar için kullanışlıdır.)
İslam aleminde de insanlar Kuran ve hadisleri okumaya başladıkça, ilk feda edilen hadisler olmaktadır ama bu feda Kuran'ı kurtarmaya yetmeyecektir.
Kuran'da tam bir çelişkiler yumağıdır.
Saygılar.

Sevgili Selanikli,

Hadis nakli ve Ravi kriterleri konusunda yeterli Bilgim var.
Bir Hadisin sarih kabul edilebilmesi için gerekli Senet ve saire bunların hepsi
balon laflar.
Bir defa dahi Kezzap olan yani yalanlanan Ravinin Hadisi Sarih olamamalı.
Ama hepsi birbirini yalanladığı için bu juralı Rafa kaldımışlardır.
Kısacası Lafla peynir Gemisi yürümez.

Siz Rivayetleri baz alır öyle Kuranı anlamaya çalışırsanız daha çok ÇELİŞKİ
bulacaksınız.
Kavramların anlam kayması sizi sürekli haklı çıkaracaktır.

HIZIR diye bir İsim Kuranda var mı? Yok... Orada Musa ve İlim sahibi bir Kuldan
söz ediliyor.
Ama birileri Hızır diye birşey uydyruyor ve Kurana yamıyor.
Sonrada diyorlar ki biz olmasaydık sizi Hızırı Kurandan bulamazdınız.

Ya HU bulmak isteyen kim? Hem Dine yabancı kavramlar sokuyorlar hemde bunu bir Lutüf gibi gösteriyorlar
Gülelim mi? Ağlayalım mı?
Kuran da Mekke den neden hiç bahsetmez?
Bekke isimli bir beldeden bahsedilir...
Birileri de ha Mekke ha Bekke der..
Bazılarıda Bismillah ile Mismillah gibi birşey derler..
Bunlar geröekten komik argumanlardır.
Siz geleneksek Sunniler ne uydurmuşsa onu doğru kabul ediyorsunuz.
Kurana Tarafsız ve Tutarlı bir Eleştiri getirmek istiyorsanız,
Geleneksel anlayıştan uzaklaşmalısınız.

Sevgi ile...
Alt 10-01-2010, 22:56
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgili forum üyeleri ;

İnanmayan biri olarak kişisel fikrim ;müslümanım diyen birini ilgilendirecek tek kaynağın Kur-an olduğudur.

Hadisi Şeriflerin, her ne kadar doğru kabul edilenleri bulunsa da, kabulü yapanlarca doğrulanmıştır.Bir dönem din bilgini kisvesi altında Arap Yarımadasında hadis avına çıkan kişiler bilinmekte.Ne kadarı kesin doğru, ne kadarı kesin yanlış bilinmemekte.

Sahih denileni yutmak gibi bir anlayış varsa müminde evet sahihtir alayı.Sırf hadislerden yola çıkarak mesheplere bölünmüş, tarikatlara ayrılmıştır İslam.Lakin müslümana göre tek bağlayıcı Kur-an ayetleri olmalıdır.Belkide ben öyle düşünüyorum.

Saygılarımla.

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 10-01-2010, 23:23
Üyeliğini Sonlandırmış

AerA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili forum üyeleri ;

İnanmayan biri olarak kişisel fikrim ;müslümanım diyen birini ilgilendirecek tek kaynağın Kur-an olduğudur.

Hadisi Şeriflerin, her ne kadar doğru kabul edilenleri bulunsa da, kabulü yapanlarca doğrulanmıştır.Bir dönem din bilgini kisvesi altında Arap Yarımadasında hadis avına çıkan kişiler bilinmekte.Ne kadarı kesin doğru, ne kadarı kesin yanlış bilinmemekte.

Sahih denileni yutmak gibi bir anlayış varsa müminde evet sahihtir alayı.Sırf hadislerden yola çıkarak mesheplere bölünmüş, tarikatlara ayrılmıştır İslam.Lakin müslümana göre tek bağlayıcı Kur-an ayetleri olmalıdır.Belkide ben öyle düşünüyorum.

Saygılarımla.

İşte bu Akl-ı selim dediğimiz Tarafsız bakış açısı.

Aslında inanmayanlar açısından Hadis ve Rivayetler bulunmaz kaynaklardır.

Orada ki Safsatalar,dalga geçmek için sayısız imkanlar verir.

Çünkü çoğu cahillerin uydurmalarından ibarettir.

Mutlaka içinde Muhammedden anlatıla gelen güzel sözlerde vardır ama

zamanında en çok Hadis Nakledenin Namı yürürmüş...

Kimi "Alim!" de aklınca iyi niyetle insanları içkiden kumardan ve zinadan uzak tutmak için uydurmuş...
Kimisi Kadınlara Düşmanlığından ve aşağılık kompleksinden...
Bazıları bence İsrailiyat...
Tevrattan alıntı yapıp, Hadis diye yutturmuşlar.

Zamanında Ateizmi seçmemde Hadislerin Rolü büyüktü...

Ama şimdi hiçbirini takmıyorum...

Bazen Kütübü Sitte okuyorum Eğelence olsun diye..
yada bir ip ucu bulurmuyum diye..

Çoğu zaman tersinin tersi kuralı işliyor..Yani neyi Karartmak istemişlerse,ona göre Hadis uydurmuşlar.
Oldukca faydalanıyorum

Sevgi ve Saygılarımla Değerli AerA...

Yüzlerce Sunni yerine bir Tane AerA yı tercih ederim.
Alt 11-01-2010, 03:27
cenker cenker isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

yaşar nuri tvde 700lü yıllarda hadis sayısının 1.500.000e ulaştığını sonra sistematik hale getirilip elendiğini söyledi.araplar ne kadar bilim dışı bir topluluklar ki peygamber zamanı biri de çıkıp hadis kitabı yazmamış.kuranı bile kaç sene sonra kitap haline getirmişler.hadis yanlışsa kuranın da yanlış olma ihtimali var ama kuran daha erken bir zamanda derlenmiş ordan bir avantajı var ama garantisi yok tabi.

sadece kurana bağlı bir din olacağanı sanmıyorum ben.6666 ayet var bunların en az 4000 kadarı tarihi vb anlatıyor.2000 küsür cümleyle o dinin temelini felsefesini dünyaya bakışını hayat tarzını anlıyamazsın.hadisdir sünnetdir bunlar önemli kaynaklar benim gözümde.
Alt 11-01-2010, 06:22
barudi barudi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Andolsun ki, Allah'ın elçisinde sizin için, Allah'a ve ahiret gününe kavuşmaya inanan ve Allah'ı çok anan kimseler için en güzel bir örnek vardır.
Ahzap 21

Suna bir aciklik getirin Hanif ciler ne anliyorsunuz bu ayetten?

Imam uyduruyor mürit yamaliyor rivayetciler kandiriyor... eee? madem bunlari tespit edebildiniz su ayetten ne anliyorsunuz bir zahmet aciklayiniz...
Alt 11-01-2010, 13:54
Unbeliever Unbeliever isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bu konu başlığı altında yazdığım eski yazılar "Believer" rumuzu ile yazılmış ve şu an ki düşüncelerimle tamamen zıt düşünceler ile yazılmıştır. Forumdaşlarımın bilgilerine....

sevgiler..
Alt 11-01-2010, 17:57
Üyeliğini Sonlandırmış

Unbeliever´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu konu başlığı altında yazdığım eski yazılar "Believer" rumuzu ile yazılmış ve şu an ki düşüncelerimle tamamen zıt düşünceler ile yazılmıştır. Forumdaşlarımın bilgilerine....

sevgiler..
Değerli Unbeliever,
neden böyle bir açıklama yapma gereği hissettiniz acaba?
Rumuz değişikliği aslındaherşeyi açıklıyor...
Rumuzununda ki bir ön ek seni sevmemizi engelleyemez

sevgi ile...
Alt 11-01-2010, 23:36
selanikli selanikli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

UlulElbab´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili Selanikli,

Hadis nakli ve Ravi kriterleri konusunda yeterli Bilgim var.
...
HIZIR diye bir İsim Kuranda var mı? Yok... Orada Musa ve İlim sahibi bir Kuldan söz ediliyor.
...
Kuran da Mekke den neden hiç bahsetmez?
...
Siz geleneksek Sunniler ne uydurmuşsa onu doğru kabul ediyorsunuz.
Kurana Tarafsız ve Tutarlı bir Eleştiri getirmek istiyorsanız,
Geleneksel anlayıştan uzaklaşmalısınız.

Sevgi ile...
Ben hadis veya hadisçi avukatı değilim.
Çelişki bulmak için hadislere ihtiyaç duysaydım gerçekten de çok hadis var.
Ama buna gerek yok çünkü bir o kadarı Kuran'da var zaten.
İkincisi Hızır veya bilgin kişi - hangisi ise- kimdir ve Kuran'da bu hikaye yarım kalmıştır.
Allah sözünü yarım bırakır mı?
Kuran'da Mekke'den bahseden pek çok ayet var. Meal yazarları sahtekarlıkta devrim yapıp başka bir yerin adını Mekke olarak yazmadıysa tabii.
Sözümün özü,
insanlar anadillerinde Kuran'ı okudukça; anadillerinde İncil'i okuduklarında, anadillerinde Tevrat'ı okuduklarında ne olduysa o olacaktır.
Kuran'ı ciddiye almayanların oranı artacaktır.
Kuran lehindeki onca etkene rağmen.
Saygılar, sevgiler.

Yarin yanağından gayrı, her yerde, her şeyde, hep beraber demek için.
Alt 11-01-2010, 23:45
Üyeliğini Sonlandırmış

selanikli´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben hadis veya hadisçi avukatı değilim.
Çelişki bulmak için hadislere ihtiyaç duysaydım gerçekten de çok hadis var.
Ama buna gerek yok çünkü bir o kadarı Kuran'da var zaten.
İkincisi Hızır veya bilgin kişi - hangisi ise- kimdir ve Kuran'da bu hikaye yarım kalmıştır.
Allah sözünü yarım bırakır mı?
Kuran'da Mekke'den bahseden pek çok ayet var. Meal yazarları sahtekarlıkta devrim yapıp başka bir yerin adını Mekke olarak yazmadıysa tabii.
Sözümün özü,
insanlar anadillerinde Kuran'ı okudukça; anadillerinde İncil'i okuduklarında, anadillerinde Tevrat'ı okuduklarında ne olduysa o olacaktır.
Kuran'ı ciddiye almayanların oranı artacaktır.
Kuran lehindeki onca etkene rağmen.
Saygılar, sevgiler.
Sevgili Selanikli,

Bahsettiğin kıssada Hızır adı yoktur ve Kuranın en Derin anlamlar içeren Kıssasıdır diyebilirim.

Neden yarım olduğunu düşünüyorsun? Nedir yarım kalan?

Sevgi ile...
Alt 11-01-2010, 23:52
selanikli selanikli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

UlulElbab´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bazıları bence İsrailiyat...
Tevrattan alıntı yapıp, Hadis diye yutturmuşlar.
Kuran'ın ne kadarı Tevrat'tan aktarılmıştır hiç merak ettin mi?
Bence en az yarısı.
Muhammed Yahudilere defalarca tehditler savuruyor Kuran'dan:
‘’Allah’ın indirdiği kitaptan bir kısmını gizleyip onu az bir bedel ile değişenler (var ya); işte onlar karınlarına ateşten başka bir şey doldurmuyorlar. Kıyamet günü Allah, onlarla ne konuşacak, ne de onları arıtacaktır. Onlar için elem dolu bir azap vardır.’’’’ Bakara(2/174)
‘’Onlardan (Kitap ehlinden) bir grup var ki, Kitap’tan olmadığı halde Kitap’tan sanasınız diye (okudukları) Kitap’tanmış gibi dillerini eğip bükerler ve, “Bu, Allah katındandır” derler. Halbuki o, Allah katından değildir. Bile bile Allah’a karşı yalan söylerler.’’ Al-i İmran(3/78)
‘’Hani Allah, kendilerine kitap verilenlerden, “Onu (Kitabı) mutlaka insanlara açıklayacaksınız, onu gizlemeyeceksiniz” diye sağlam söz almıştı. Fakat onlar verdikleri sözü, arkalarına atıp onu az bir karşılığa değiştiler. Yaptıkları bu alışveriş ne kadar kötüdür!’’ Al-i İmran(3/187)
‘’Humeyd İbnu Abdurrahman İbni Avf anlatıyor: ...
İbnu Abbas kendisine bu söylenince şöyle dedi: "O ayetten size ne? O ayet, Ehl-i Kitap hakkında inmiştir." Sonra şu ayeti okudu: "Allah kitap verilenlerden, onu insanlara açıklayacaksınız ve gizlemeyeceksiniz diye ahid almıştı. Onlar ise, onu arkalarına atıp, az bir değere değiştiler. Alışverişleri ne kötüdür. Ettiklerine sevinen ve yapmadıklarıyla övülmekten hoşlananların, sakın onların azaptan kurtulacaklarını sanma, elem verici azab onlaradır." (Al-i Imran, 187- 188).
‘’İbnu Abbas sözüne devam ederek şu açıklamayı yaptı: "Muhammed onlara bir husus sordu, gerçeği gizleyip, değişik şekilde yanlış cevap verdiler. Üstelik kendilerine sorduğu hususa verdikleri cevap sebebiyle medhedilmeyi beklediklerini de işar ettiler. Ayrıca sorulan şeyi ona gizlemiş olmalarına da sevindiler."‘’ Buhari, Tefsir, Al-i imran 16 (6, 51); Muslim, Sifatu'l-Munafikin 8, (2778); Tirmizi, Tefsir, Al-i Imran (3018); (Kütübü Sitte, Hadis no 531)

Allah'tan vahiy alsa, Muhammed'in Yahudilerle ne işi olabilir?

‘’(Ey Muhammed!) Bir de sana Zülkarneyn hakkında soru soruyorlar. De ki: “Size ondan bir anı okuyacağım.”‘’ Kehf(18/83)
‘’Ayette deginilen konu, rivayet edildigine göre, bir gün yahudilerin Mekke'ye gelip Muhammed’in Tevrat’ta bildirilen son peygamber olup olmadığını öğrenmek istemeleridir. Bunun için de Muhammed’e bir soru sormuşlardır. Başka bir rivayete göre ise bu soruyu Mekke müşrikleri sormuştur. Yahudiler’in: "Sen bize hep bizden öğrendigin Musa, İbrahim ve Adem'den haber veriyorsun. Tevratta tek bir yerde bildirilen bir peygamber’den bildir" demeleri üzerine Peygamberimiz : « Bu kişi Zülkarneyn'dir» buyurmuş ve bu ayet inmiştir.’’ (Bu hadisi Kütübü Sitte’de okudum fakat kaydetmeye değer görmedim. Sonradan bulamadım. Dolayısıyla kaynak veremiyorum. Ancak internette Zülkarneyn yazıp ararsanız İslami sitelerin çoğunda bu rivayeti görebilirsiniz.)

Yukardaki ayet ve hadis te görmek isteyen göz için yeterince aydınlatıcıdır.
Bir Müslüman İsrailiyat'tan bahsederken iki kere düşünmelidir.
Muhammed Yahudilere siz ne saçmalıyorsunuz diyememiş, savunmaya geçip Zülkarneyn ayetini uydurmuştur ki, hem Tevrat'ta Zülkarneyn yoktur, hem de Kuran'da en ucu başı kopuk surelerdendir. Tevrat'ta olmayınca bu kadar anlatabilmiş.
Kınamıyorum ne de olsa o bir 'ümmi'. Ama 1400 yıldır bu gerçeği göremeyenleri ve görüp te gizleyenleri ve hala kendini aydın sayanları kınıyorum.
Saygılar, sevgiler.

Yarin yanağından gayrı, her yerde, her şeyde, hep beraber demek için.

Önerilen Siteler