Mesajınızı görmemişim. Sn. Paolo'ya da aktardığım gibi, benim alıntı yaptığım yer İncil Ansiklopedisidir. Öbür başlıkta - "İsa Mesih'in Kişiliği" - bunları aktarıyorum. Mesela şu anda Pavlus'un mektuplarının Gospellerle çeliştiği kısımları aktardım. Tarihe gitmeye gerek yok. İncil - daha doğrusu Yeni Ahit - kendi içinde çelişiyor. Okuyun, görün.
Matta,luka,yuhanna ve markos havarİlerdİr havarİ demek rab İsa mesİhle yaŞamiŞ ve İsa mesİhİn ÖĞretİlerİnİ kİtaba aktarmiŞlardir....bunda anlamayacak bİrŞey yok saniyorumzekİ olan anlamali
Kelamda çelişki yoktur.Hopestar kardeşimin dediği gibi Elçi Matta ve Yuhanna,Aziz Markos ve Aziz Luka Onla yaşamış.Ve yaşadıklarını ve öğretilerini kağıda geçirmişlerdir.
Sizi okuyunca içine doğduğum İslam dininin inananlarına dışardan bakma fırsatım doğuyor. Ateistler de benim sizi gördüğüm gibi görüyor herhlade müslümanları ve siteye yazdıklarını. Bunu deneyimlememi sağladığınız için teşekkürler.
Gerçekten ne kadar garip geliyor insana.
Keşke bir de Hindu arkadaş olsaydı sitede. Şöyle dindar biri. O da kimbilir ne güzel anlatırdı tanrılarının gerçek olduğunu...
Sevgiler saygılar Hopestar ve Paolo
Not:
Cennete gitmek için vaftiz olmak yeterli ya ben olsam gidebilir miyim, sizin inancınıza göre? Yoksa Kutsal Ruha da iman etmem mi gerekli? "Bu ciddi bir sorudur."