Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 07-11-2005, 21:34
aragonn
Üye Değil

ne dıyecegımı bılemıyorum gameover.
olaylara bakıs yonumuz cok farklı.
senın mantıgınla bende ısyan etmelıyım(haşa).1 ay önce iflas ettım herseyımı kaybettım.ama aynı sey bana dayanma gucu verırıken senı tam aksı yone ıtıyor.kızsanda senın için Allaha dua edecem: )
anladıgım kadarıyla işin bılımsellıgı ,evrımle acıklanıp acıklanmamasıda senın umrunda degıl.su ankı psıkolojınle O nun varlıgı ispatlansa bıle(senın acından) bu karsı koyusunu azaltmayacak gıbı.(sakın deme ınanclıysan nıye ıflas ettın : ) senınle daha uzun bu konular dısında konusmayı,dınlemeyı ısterdım.su an soyleyebılecegım tek sey kafandakı problemı netlestırip ona gore yolunu cızmen
Alt 07-11-2005, 22:05
gameover gameover isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

aragonn kardeş ben -eğer varsa- allaha bayağı bir dua etmişliğim vardır.ama bilmiyorum dualarımın hiç işe yaramadığını düşünüyorum.benim kırılma noktamda bana yardımcı olmayan allaha niye dua edeyim artık.
Alt 07-11-2005, 22:44
aragonn
Üye Değil

gameover.ne yazacagımı bılemıyorum.ınsanlara kafa sayısına gore yaklasan kafalama mantıgından nefret ederım.bu yuzden yazdıklarımın senı degıstırmeye cabalamak olarak algılanmasını ıstemıyorum.ama ne yazarsam yazım ıcınde ınancımdan bırseyler bulacaksın.çunku hayata bakıs açım bu.
konuyla aslında yakın ılgısı yok ama.atesıt oldugum donemlerde şeriatci bır arkadasım vardı.sureklı tartısırdık.bır gunde sorularıma acıklama getıremeyınce bacagımdan bıcaklamıstı benı.sımdı bana cok komık gelıyor bu çelişki.bugun belkıde tam onun yanında gıbı gozuksemde (aynı safta: )
ama ben hala onunla aramda ortak bır nokta hıssedemıyorum.bu yuzden bugun daha cok emınım kı aslında tahammulsuzluk fikirler arasında degıl uygulamalarda.yanı ben ne kadar turk olsamda olaylara asla bır Azerı gozuyle bakamam ve ya ne kadar Müslüman olsamda bın ladın le aramdakı ucurum kapanmaz kapanmasını da ıstemem.

senın problemlerıne gelıncede ben bunu ınsanların ıradelı olmasına baglıyorum.nasıl kı tarıhte ınsanlar yada buyuk ısler basaranlar sabırları sonucunda karssılıgını fikirlerinin yasamasıyla ya da isimlerının bır sekılde anılmasıyla almıslarsa(ıyı veya kotu) ve yapılan her eylem bır sonuc dogurmussa(ıyı veya kotu) bu hayatta yaptıgımız herseyınde bır bedelı oldugunu dusunuyorum(ıyı yada kotu)
Alt 07-11-2005, 22:48
gameover gameover isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

insan herşeyi kendi sabrıyla yapacaksa allahın misyonu nedir? dua ne için vardır? bakışların bulandığı noktada allah kuluna yardım etmiyorsa ne işe yarar ? herşeyi kendim yapacaksam allahı napayım dostum ?
Alt 07-11-2005, 22:55
my-zone my-zone isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

aragonn sana bir soru sana göre insan doğduktan sonra dünya yaşamı cennet veya cehennem yaşamı derken varlığını sonsuza kadar sürdürecelmidir , yokolma denen şey hiç olmayacakmıdır ?
Alt 07-11-2005, 23:02
aragonn
Üye Değil

itiraf etmeliyım soruların gorundugunden daha zor

Allahın senın soyledıgın anlamda bır mısyonu yok.
sabredeceksın ama bu ısyan etmemek anlamında bır sabır.yoksa oturup bekleme eylemı degıl.ve herzaman daha kotu olamaması ıcın bır sukur ve caba.Bakısların bulundugu noktada O hep var ve dualarında karsılıgı var geerkı arayısında haklıysan.ama karsılıgın yerı ve zamanı konusunda bır takvim yok.ve orda devreye yıne sabır gırıyor.bugun olecekmıs gıbı ıbadet etmek hıç ölmeyecekmıs gıbı calısmak
Alt 07-11-2005, 23:37
Üye

o soru seni aştı galiba
Alt 07-11-2005, 23:53
aragonn
Üye Değil

pardon my-zone ramsesın mumyasıyla mesguldum

yok bu konuda degısık acıklamalar var.ben de hangısının dogru oldugu konusunu tam olarak ıncelemedım

kımı acıklamalarda cehennemlık ınsanlardan bazılarının ruhlarınında bellı bır sure sonra yokedılecegı soylenıyor.ama bu dusuncelerın dayanagı ne acıkcası pek kafayı yorup bakmadım.kendımce daha onemlı gordugum konularda yogunlastım.ama genel olarak evet sonsuz bır hayat sozkonusu
Alt 08-11-2005, 00:02
Üye

senin verdiğin çerçevesinde düşünülecek olursa dini açıdan bakıldığında bir insanın bir insanı yoketmesi mümkün değil dini açıdan sonu olmayan bir hayat sürüp gitmekte...
Alt 08-11-2005, 00:10
hasan_ hasan_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Gameover Demiş ki:
"insan herşeyi kendi sabrıyla yapacaksa allahın misyonu nedir? dua ne için vardır? bakışların bulandığı noktada allah kuluna yardım etmiyorsa ne işe yarar ? herşeyi kendim yapacaksam allahı napayım dostum ?"

Sevgili Gameover. Yazılarını okuyorum ve onlardan çıkardığım sonuç, senin islam dininin tanrı anlayışına, islam dininin çağa ayak uyduramayışına karşı tutunduğun alternatif ateizm olmuş.

Eğer bir Tanrı varsa bu illa ki İslam, Hristiyanlık anlayışındaki gibi bir tanrı mı olmalı sence?

Bence öyle bir tanrı olamaz. Peki ne yapalım hepimiz bu dinleri reddettiğimizden ateist mi olalım?

Hayır, benim aklım şunu işaret ediyor. Bu evrenin üstün bir yaratıcısı daha doğrusu programlayıcısı var. Evren programlanmış ve her şey saatin içindeki çark mekanizması gibi tıkırında işlemekte. Buna biz "doğanın kanunları" & "fizik kanunları" diyoruz.

Tanrı bize akıl vermiş, din değil. Tanrı doğaya müdehale etmez. O sebeple ondan bir şey dilemek de biraz abes kaçıyor. Bu doğanın kanununu koyan o kanuna aykırı bir şey yapmamakta ki sana doğa üstü bir şekilde yardım eli uzatılsın?!

Kim ne derse desin hayat bir nimettir. Yaşamak, varlığını sürdürmek acısıyla tatlısıyla yaşamaya değerdir. Zaten bunlara karşı çıkıyorsa, yaşamama özgürlüğüne sahiptir her insan. Kimse bizi burada zorunlu olarak tutmuyor öyle değil mi?

Sevgili Gameover,

Bence bir kez daha düşün. Evrensel huzur, aslında senin içinde. Sen Allah'a yani islam'ın tanrısına isyan ediyorsun. Peki ya gerçek tanrı ondan çok çok daha farklıysa?

Sen sana müdehale etmeyen Tanrı'yı sev. Ruhunu huzurla nemlendir.

Selametle kal kardeşim.

Önerilen Siteler